Ingatlannet.hu logo

Magányos házak

Kolmanskop városa

A Namíbiában található apró település az 1900-as években vált egyre népszerűbbé, miután felfedezték, hogy a terület gyémántban gazdag. A városka élete azonban rövidnek bizonyult, ugyanis a gyémántlelőhelyek kimerítésével egyre inkább elnéptelenedett, végül az 50-es évekre teljesen kihalt, a település házait pedig apránként maga alá temeti a homok.

kolmanskop

kolmanskop2

 

Elhagyatott malmok

Dél-Olaszországban, Sorrento félszigetén található a Malmok völgye, mely, ahogy a neve is tükrözi, a középkorból visszamaradt, használaton kívüli malmok lelőhelye. A völgy kedvelt utazási célja a kalandoroknak, hiszen a természet által apránként visszafoglalt épületek izgalmas látványt nyújtanak.

malmok3

malmok2

 

Michigan Central Station

Noha Detroit valaha nyüzsgő ipari központja volt Michigan államnak, napjainkra inkább csökkenő lakosságszámáról, elhagyatott épületeiről híres, gyakran csak szellemvárosként emlegetik. Elhagyatott épületei közül is a legismertebb a Michigan Central Station, mely felépültekor a világ legmagasabb vasútállomásának számított az állomáshoz épített 18 emeletes szálloda miatt. Mivel sosem sikerült teljesen kihasználtsággal üzemeltetni és a forgalom egyre csak csökkent, 1988-ban a város a bezárása mellett döntött.

michigancentralstation

michigancentralstation2

 

Magányos faházak

A gazdagon díszített faházak Oroszországban találhatóak egy erdő mélyén megbújva. Ennek a viszonylagos elszigeteltségnek köszönhetően tudták épségüket, a természet viszontagságaihoz képest egészen jól megőrizni.

faházak3

faházak2

 

Hotel del Salto

A Kolumbiában található Tequendama vízesésmindig is kedvelt turisztikai látványosság, az ebben rejlő lehetőségeket akarták kiaknázni a hotellel, mely 1924-ben nyitotta meg kapuit a tehetősebb turisták előtt. Mivel a luxushotel egy sziklaperemre épült, lélegzetelálló kilátásával hamar hatalmas népszerűségre tett szert. Az érdeklődés idővel azonban visszaesett, végül a hotel a 90-es években bezárt.

hoteldelsalto

hoteldelsalto2

 

Hashima sziget

A sziget az 1880-as évektől közel 100 éven át szolgált az ott dolgozó szénbányászok és azok családjának otthonául. A körülmények már a kezdetekkor sem voltak a legjobbak, akkoriban Hashima szigete rendelkezett a legnagyobb lakósűrűséggel a világon. A világháború idején viszont a bányászokat hadi foglyokkal helyettesítették, a körülmények pedig tovább romlottak. A szénbánya végét a kőolaj megjelenése jelentette, mivel fenntartása így már nem volt jövedelmező, 1974-ben mindenkit kiköltöztettek.

hashima

hashima2

Forrás: boredpanda.com