Ingatlannet.hu logo

Viszlát nyár, helló megtakarítás!

Nyáron általában kevésbé figyelünk oda pénzügyeinkre, a nyaralások során hajlamosak vagyunk többet költeni a megszokottól. Viszont most hogy már nem röpködnek a 30 fokok, a kiadásokat is le lehet hűteni egy időre. 

megtakarítás

Mindenki sokat gazdagodott a nyári élményekkel, azonban ideje megmaradt pénzünket félretenni, hogy a jövő évi üdüléseket is állni tudjuk, vagy esetleg egy nagyobb volumenű befektetésbe kezdjünk – legyen az például kocsi vagy ingatlan vásárlás.

Felmerülhet a kérdés, hogy van-e ideális megtakarítási forma, és ha van melyik az? Nincs megfelelő válasz erre a kérdésre, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle igényünk van. A következő dolgokat kell értékelni és eldönteni mi a fontosabb:

  • Milyen célra akarunk megtakarítani? A további nyaralásokon kívül érdemes lehet egy nyugdíj megtakarítást is létrehozni, ha még nincsen, amely hosszabb távon biztosítja pénzügyi helyzetünket.
  • Mennyi idő múlva lesz szükségünk a pénzre? Van, aki hosszabb időre is le tudja kötni vagyonát. Aki viszont rövidtávban gondolkodik, annak érdemesebb olyan megtakarítást keresni, ahonnan könnyen, alacsony költséggel és kamatveszteséggel kivehető a pénz.
  • Mekkora kockázatot vállalunk be? Az ára a magas hozamnak, hogy lehet, elbukjuk a teljes befektetett pénzünket Egy alacsonyabb kamatú megtakarításnál ennek a valószínűsége elég csekély.

Alap érvényességű hogy minél több pénzt teszel félre, minél hosszabb ideig alacsony költségek és tudatos kockázatvállalás mellett, akkor annál nagyobb lesz a megtakarítás is.