• Esztergom
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Ingatlannet kód

Eladó lakás Esztergom

214 találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról emailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/9 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  A Dunakanyar legfelsőbb városaként emlegetett Esztergom fejlett iparú kikötőváros. A Közép-Dunántúli régióban, a Duna jobb partján elterülő település Komárom-Esztergom megye második legnépesebb városa. A város a római katolikus egyház magyarországi központja, az esztergomi érsek székvárosa. Ács után a megye második legnagyobb települése, a maga száz négyzetkilométeres területével.

 • Hírességek

  Esztergom történelmi és egyházi jelentőségű város. Vajk, azaz honalapítónk, Szent István itt született, 975-ben. Nevét a város több emlékműve és építménye őrzi városszerte. További építmények és utcák állítanak emléket Vak Bottyán, kuruc tábornok, Kőrösy László író, irodalomtörténész és Bajor Ágost festő szellemének is, akik szintén itt születtek. A városban tanult Bubik István, Nádas György és Kóka János. Itt élt továbbá Babits Mihály és Török Sophie is, egykori nyaralójuk most múzeumként működik.

 • Nevezetességek

  Esztergom legkiemelkedőbb nevezetessége természetesen az Esztergomi Bazilika, másnéven Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház, amely az Esztergom-Budapesti főegyházmegye székesegyháza. Méltán híres a Királyi palota, a Fellegvár a Kerek vagy Szent Anna templom, a Prímási Palota és a Bakócz-kápolna is.

  Esztergom és környéke természeti kincsekben is gazdag. A Duna, a város mellett elhaladó, kanyarulata lenyűgöző panorámája önmagában nevezetességnek számít, nem beszélve a város közelében fekvő Duna-Ipoly Nemzeti Parkról.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  Esztergom, és a régió legnagyobb munkaadója a mintegy háromezer főt foglalkoztató Magyar Suzuki Zrt. A gyárat 1991-ben alapították, mára Közép- és Kelet-Európa negyvenötödik legnagyobb árbevételű cégévé nőtte ki magát.

  Az esztergomi ipari park legfontosabb cégei közé tartozik a TE Connectivity (passzív alkatrészek gyártása), a Diamond Electric (járműalkatrészek gyártása), az Alcufer (hulladékgazdálkodás), a Plastimat (műanyaggyártás) és a Neuzer (kerékpárüzem) vállalatok. A jórészt külföldi tulajdonban lévő cégek aktívan vesznek részt a környék foglalkoztatásában és az ország gazdasági teljesítményének növelésében.

 • Ipar

  Esztergomban leginkább az autóipar kap domináns szerepet. 2001-ben itt alakult meg Magyarország első klasztere, a Közép-magyarországi Autóipari Klaszter. A központi belterülettől délre fekvő ipari parkban folytatott tevékenységek elsősorban a gépiparhoz köthetőek. A terület jelenleg kétszáznyolcvanhat hektár, közel ötven cégnek ad otthont és jelenleg is több mint húszezer főt foglalkoztat.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  A festői szépségű Duna-parti város közkedvelt turisztikai célpont, köszönhetően a lenyűgöző építészeti értékeknek, melynek legtöbbje műemlék védelem alatt áll. Egy esztergomi séta igazi időutazás a középkorba. A Fellegvár mellett számos olyan vár és erődítmény állt itt, amelyek mára már nem fellelhetőek, de a városkép kialakulásában nagy szerepet játszottak. A Duna partja, parkok, sétányok és zöldövezetek pedig harmóniába hozzák a kultúrát és történelmet a természettel.

 • Városrészek bemutatása

  A legtöbb magyar nagyvárossal ellentétben Esztergom műemlékei és fontosabb építményei nem korlátozódnak a belváros területére. A déli-városrészben található a Szent Anna templom, a Hősök tere és a Vasút utca is. Külön városrészt képez az esztergomi várhegy, a Szent Tamás-hegy, valamint a várhegy és a Duna között elterülő, macskaköves utcákkal tarkított Víziváros. A belváros a település gazdasági, közigazgatási és oktatási központja, itt található a legtöbb iskola, a városháza, a bíróság és számos vendéglátó helyiség is.

 • Lakosság bemutatása

  2009-ben a város népessége harmincegyezer főt számlált, ez a szám 2015-re huszonnyolcezer főre csökkent. Népsűrűsége kettőszáznyolcvan fő/négyzetkilométer. A Lakosság legnagyobb arányban magyarokból áll, két és fél százaléka roma, két százaléka pedig német. A városban ezen felül kis számban élnek román, ukrán, horvát, bolgár és lengyel nemzetiségűek is.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  A dombos folyóparti vidéken számos park és zöldövezet található, a kilátók, magaslatok pedig lélegzetelállító látványt tárnak a látogatók szeme elé. A város legnagyobb egybe függő zöldövezete a Prímás-sziget, mely 2,7 kilométeren terül el. A várhegy déli részén elterülő várpark igazi középkori hangulatot kölcsönöz. Említésre méltó továbbá a vízivárosi Erzsébet park, ahonnan remek kilátás nyílik a Fellegvárra.

 • Kapcsolódó statisztikák

  A munkanélküliség Komárom-Esztergom megyében jelenleg a második legalacsonyabb Magyarországon (Győr-Moson-Sopron megye után). Ez nagyban köszönhető az Esztergom és vonzáskörzetében működő nagyvállalatoknak és az Autóipari Klaszternek. Hasonló a helyzet a foglalkoztatási rátával is, a megyében az aktív népesség közel hatvan százaléka foglalkoztatott. (forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

 • Iskolák és fontosabb képzések

  Esztergomban kilenc nagy múltú általános iskola működik, melyek közül a legkiemelkedőbb az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola és a Babits Mihály Általános Iskola. A város közép és felsőfokú oktatási intézményei közül több kapcsolódik az egyházhoz. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Kara egykoron érseki mesterképző volt. A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumot ferences szerzetesek alapították. Géza Fejedelem nevét őrzi a helyi ipari szakközépiskola.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  A város kiváló infrastrukturális adottságokkal rendelkezik, ennek is köszönhető, hogy ide települt a Suzuki gyár. A negyvennyolc kilométerre fekvő főváros felől a 10-es, 11-es főúton, Dobogókőn vagy Visegrádon keresztül közelíthető meg mindössze egy óra alatt. A folyami közlekedés is jelentős Esztergomban, mely leginkább a turizmus szempontjából fontos, hiszen a várost hetente ötvenhat szálloda- és kiránduló hajó érint. A városi kikötők belföldi utasforgalma évi közel hatvanezer fő.

 • Tömegközlekedés

  A város két fő vasútvonalon közelíthető meg, ezek az Esztergom-Almásfűző és Budapest-Esztergom vonalak. Távolsági tömegközlekedés szempontjából az autóbuszok forgalma a legkiemelkedőbb, hiszen naponta közel négyszázhúsz távolsági és elővárosi busz indul és érkezik meg a Simor János utcai buszállomáshoz. A helyi és távolsági autóbusz közlekedésért a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. felel. A városi közlekedés tehermentesített, kizárva a gépjárműforgalmat a történelmi városrészekről.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  A kultúra őrzői a várak, templomok és paloták mellett a város híres múzeumai. A Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma a várhoz tartozik. Fontos megemlíteni a Balassa Bálint Múzeumot, a Babits Mihály Emlékházat és a Keresztény Múzeumot is. A város több könyvtárral is rendelkezik, köztük a Főszékesegyházi Könyvtárat, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Kari könyvtárát is kiemelhetjük. Különleges kikapcsolódást nyújt a kultúra és szórakozás jegyében az Esztergomi Várszínház és az ország egyetlen Horror Színháza.

 • Sport

  A Prímás-sziget számos sportpályája mellett itt található az Aquasziget. Az egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara számos sportolási lehetőséget kínál nem csak esztergomi hallgatóknak. A vízi sportok szerelmesei sem unatkozhatnak. A Duna kajakozási, kenuzási és horgászási lehetőséget is biztosít. A kertvárosban található repülőteret leginkább sport célokra használják, az ejtőernyőzők, sárkány és vitorlázórepülősök kedvelt célpontja.

 • Szórakozás

  Az aktív kikapcsolódásért felelős az Aquasziget Termál-, Élmény-, és Gyógyfürdő 2005 óta üzemelő fürdőkomplexum. Esztergomban található a GEODA – Interaktív Ásvány- és Őslénykiállítás, a Rejtélyek Háza és a Logical Room (szabadulós játék) is.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Esztergom ingatlanainak négyzetméter ár alakulása

Lakóingatlan négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Esztergom területén található lakóingatlanokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
114 347 201 180 000 675 404
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
38 139 693 3 300 000 218 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Családi ház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Esztergom területén található családi házakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
143 296 265 195 744 416 500
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
45 380 161 3 300 000 218 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Téglalakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Esztergom területén található téglalakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
53 496 606 367 346 675 404
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
32 313 041 13 900 000 56 080 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Panellakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Esztergom területén található panellakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
59 378 368 308 247 406 250
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
20 107 966 8 900 000 31 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Sorház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Esztergom területén található sorházakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
197 256 755 180 000 401 219
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
49 206 250 19 900 000 115 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Albérlet négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Esztergom területén található albérletekre vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
74 2 470 1 600 3 538
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
181 250 120 000 250 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Esztergom lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Esztergom aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Esztergom közintézményei: 4 gimnázium, 11 óvoda, 17 orvosi rendelő, 1 felsőoktatási intézmény, 8 általános iskola, 6 szakközépiskola.