• Gyula
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Ingatlannet kód

Eladó lakás Gyula

48 találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról emailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/2 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  Gyula Békés megye legnagyobb területű városa, a megyeszékhely Békéscsaba után pedig a legnépesebb, a Gyulai járás központja. Magyarország legmélyebb területén, mintegy 83 tengerszint feletti magasságával, teljes síkságon fekszik. Történelmi emlékeinek, fürdőváros mivoltának és idilli kisvárosi hangulatának köszönhetően kedvelt turisztikai célpont. A Fehér- és Fekete-Körös partvidéke, az itt elterülő erdők természeti kincsekkel is gazdagítják a város látképét.

 • Hírességek

  Főként a Gyulai Vár révén fennmaradt történelmi emlékeknek köszönhetően a városhoz több neves személy is kapcsolódik. A vár 1476-ban Mátyás Király uradalma alá tartozott, ekkor kaptak a lakosok az egész városra kiterjedő vámmentességet. 1566-os ostromakor Kerecsényi László védte a várat, később pedig itt született Erkel Ferenc zeneszerző is. Mindemellett Gyula a közelmúltból és a jelenből is számos elismert személyt tudhat magának, többek között Diósi Lajos fizikust, Hevesi Tamás könnyűzenészt és Kohán György Kossuth-díjas festőművészt.

 • Nevezetességek

  Gyula nagy számban bővelkedik mind történelmi és mind természeti nevezetességekben. Ezek közül a legkiemelkedőbb természetesen a Gyulai Vár, ami számos történelmi emlékőrző rendezvény, kiállítás központja. Ugyanakkor érdemes kiemelni a Gyulai Almásy-kastély látogatóközpontot és a Szent Miklós román ortodox katedrálist. A város, a Gyulai Vár után, talán legkiemelkedőbb nevezetessége a Gyulai Várfürdő.

  A védetté nyilvánított folyómenti erdők az egész ország féltett értékei. A Gyulai várfürdőben található egy Erkel fa néven ismert mezei juhar, amely alatt a hagyomány szerint Erkel Ferenc a Bánk Bánt írta. A várostól mindössze hét kilométerre található Gyulai Városerdő a Fekete-Körös partvidékén fekvő üdülőközpont és szabadstrand.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  A térség feldolgozó és élelmiszeriparának központja kétség kívül a Gyulai Húskombinát. A gyulai kolbász számára az Európai Bizottság 2010-ben engedélyezte az „oltalom alatt álló földrajzi jelzés” (OFJ) védjegyhasználatát. A nehézipar területén kiemelkedő jelentőséggel bír a Gyulai Vasipari Kft.

  A Gyulai Várszínház Nonprofit Kft., a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. és a Gyulai Várfürdő Kft. kulturális és idegenforgalmi szempontból jelentős intézmények.

 • Ipar

  Gyulához leginkább a feldolgozóipar, valamint az élelmiszeripar kiemelkedő szerepe köthető. Nem meglepő, hiszen a város egyik féltett kincse a gyulai kolbász. Az egykor jelentős gyulai textil, bútor és gépipar az évek során súlyos leépülésen ment keresztül. Annak ellenére, hogy a térség leginkább a mezőgazdaságban jár élen, Gyula ipara még mindig közel harminc százalékos részesedéssel bír.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  Gyula csöndes, nyugodt hangulatú város, ugyanakkor pezsgő kulturális élettel bír. A frissen felújított, hosszú sétálóutcákat gyönyörű szökőkutak, nagy múltú cukrászdák, éttermek és templomok szegélyezik. A fürdőváros a kikapcsolódás és a pihenés centruma, panziókkal, szállodákkal, kempingekkel. A folyóknak és más természeti értékeknek köszönhetően Gyula parkokban és zöldövezetekben is bővelkedik.

 • Városrészek bemutatása

  A belváros Gyula közigazgatási és kulturális központja. Ide tartozik, ám mégis külön említést érdemel a Gyulai Vár és Várfürdő környéke, ahol a kultúra mellett a szabadidős tevékenységeké és a pihenésé a főszerep. A belvárosban és annak peremén arányaiban kevés lakópark található, a városban túlnyomó többségben lakóházak találhatóak. Gyula agglomerációs övezete igen nagy. Itt a mezőgazdaságé és a természeti értékeké a főszerep. Gyula nagy kiterjedésű tanyavilágot tudhat magának.

 • Lakosság bemutatása

  Az 1930-as népszámlálás adatai óta a népesség mintegy hatezer fővel növekedett, mindazonáltal a városban élő nemzetiségek arányai nem változtak. A lakosság 83 százaléka magyar, a népesség többi része románokból, németekből, szlovákokból és romákból tevődik össze. A város területén rengeteg szántóföld és erdő található, ezért a népsűrűség mindössze 119 fő/négyzetkilométer.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  A Fekete- és Fehér-Körös partvidéke kiváló helyet biztosít a vízi sportok kedvelőinek, horgászási, csónakázási lehetőségeivel. A Nagy Bambuszkert, a Gyulai Erdészet és a Csigakert kiváló választás a természetjárók számára. A Szent Miklós Park és Szoborsétány számos kiemelkedő történelmi alak emlékét őrzi, szintén a város kulturális értékeit gazdagítja. A Gróf Almásy kastélykert pedig egyaránt gyönyörködtet természeti és építészeti kincsekkel.

 • Kapcsolódó statisztikák

  A jelentős mezőgazdasági tevékenységek ellenére Gyulán leginkább a feldolgozó és élelmiszeripar a legjelentősebb, ami azonban arányaiban kevés hányadát adja az ország gazdasági teljesítményének. Gyula jól reprezentálja a Békés megyei körülményeket, melyek sok esetben az alacsony átlagkeresetről és a viszonylag magas munkanélküliségről árulkodnak. (forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

 • Iskolák és fontosabb képzések

  Gyulán öt általános iskola található. Köztük kiemelkedő az I. számú Általános Iskola, amely nagy múltú építészeti értékeket őriz. Az Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola a város egyetlen önkormányzati gimnáziuma. A Göndöcs Benedek Középiskola szakács, cukrász és virágkötő képzéseivel a könnyű és élelmiszeripari munkaerő utánpótlásában játszik nagy szerepet. A Szent István Egyetemen pedig gazdasági, Agrár- és egészségtudományi képzések folynak.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  Közúton Gyula a 44-es főútról érhető el Békéscsaba felől, de ugyanakkor Doboz, Sarkad, Kétegyháza, Elek és Szabadkígyós is ezen az útvonalon érhető el. Emellett Gyula fontos határátkelőhely, a magyar-román határvonalon az egyetlen olyan átkelőhely, amihez fejlett városi infrastruktúra is kapcsolódik. Fontos útvonalat biztosít a Balkán államok felé.

 • Tömegközlekedés

  A távolsági és helyi tömegközlekedésért felelős Körös-Volán Zrt. a Bács-, Tisza- és Kunság-Volán Zrt.-vel együtt szintén beolvadt a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-be 2014 december 31-én. A helyi autóbusz közlekedést a 4-es és 5-ös autóbuszjáratok biztosítják. A vasúti közlekedést tekintve a város egy vasútállomással rendelkezik, amely a Békéscsaba-Kötegyán-Vésztő-Püspökladány vasútvonalon található.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  A Gyulai Vár Közép-Európa legépebben megmaradt síkvidéki téglavára, Magyarország egyik legkiemelkedőbb történelmi értéke. Várszínházával és Múzeumával a Dél-Alföld egyik legnépszerűbb kulturális állomása. Gyula hagyományőrző fesztiváljai, rendezvényei nagyban kapcsolódnak kulináris értékeihez. Minden évben megrendezésre kerül a Nemzetközi Pálinka és Kisüsti Fesztivál valamint a Kolbász és sódar mustra. A Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál és a Gyulai Végvári napok szintén nagy tömegeket mozgatnak meg évről évre.

 • Sport

  Nem csak a kikapcsolódás, de a sport kedvelőinek is kiváló hely a Gyulai Várfürdő, korszerű uszodájával. A Sporttelepen és a városi Tornacsarnokban is megtalálják a helyüket a mozogni, edzeni vágyók, de számos sportesemény is megtekinthető itt egész évben. A városban minden évben megrendezésre kerül az Országos Salakmotor Verseny. Akik a mozgásban inkább a harmóniát keresik, felkereshetik a Gyulai Jóga Stúdiót.

 • Szórakozás

  A városban a szórakozás összefonódik a kultúrával, melynek egyik legnagyobb központja a Gyulai Vár. A Gyulai Vár Jazz és Blues fesztiválok a helyi zenei élet felpezsdítéséért felelnek minden évben. A Pocakos Triatlon és a Halloween Futás a jókedv és a sport fúziójaként kerülnek megrendezésre. A várkerti tavon télen a korcsolyáé, nyáron a vízibiciklizésé a főszerep. A szórakozás és pihenés másik központja a már sokat emlegetett Gyulai Várfürdő gyermek víziparadicsomával és élményfürdőjével.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Gyula ingatlanainak négyzetméter ár alakulása

Lakóingatlan négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Gyula területén található lakóingatlanokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
112 234 528 94 444 412 500
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
26 332 785 5 000 000 195 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Családi ház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Gyula területén található családi házakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
125 217 761 94 444 383 870
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
29 267 642 5 000 000 195 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Téglalakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Gyula területén található téglalakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
70 317 608 248 000 412 500
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
20 383 333 6 500 000 53 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Panellakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Gyula területén található panellakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
59 231 568 202 968 250 000
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
12 441 250 8 300 000 16 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Sorház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Gyula területén található sorházakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
136 238 202 175 163 354 807
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
34 311 111 17 500 000 54 500 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Albérlet négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Gyula területén található albérletekre vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
102 1 455 1 200 1 833
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
163 333 60 000 330 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Gyula lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Gyula aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Gyula közintézményei: 5 általános iskola, 5 gimnázium, 4 szakközépiskola, 5 óvoda, 1 kórház, 7 orvosi rendelő.