• Kecskemét
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Ingatlannet kód

Eladó lakás Kecskemét

1 000+ találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról emailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
38/43 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  Kecskemét megyei jogú város Bács-Kiskun megye és a kecskeméti járás központja. Az ország mértani középpontjától néhány kilométerre fekvő település Magyarország hetedik legnagyobb városa. Hazánk legnagyobb területű megyéjének székhelyeként Kecskemét a Duna-Tisza közének regionális központja. A város magyar viszonylatban átlagon felüli fejlődésen ment, és megy keresztül a rendszerváltást követően mind társadalmi, mind gazdasági szempontból.

 • Hírességek

  Kecskeméthez számos híres történelmi személy, tudós, művész és sportoló is köthető. A tizenkilencedik században, Kecskeméten élt és tevékenykedett többek között Gáspár András, honvédtábornok; Kodály Zoltán, zeneszerző; Kada Elek, író, polgármester és Vágó Béla, politikus. A városhoz kapcsolódik Wagner Richárd, geográfus; Teres Ágoston, csillagász; Katona József, drámaíró és Piros Ildikó, Kossuth-díjas színész is. Világbajnok kézilabdázó, később kézilabda edző volt a mára már nyugalmazott Babos Ágnes.

 • Nevezetességek

  Kecskemét nevezetességei építészeti kincseiben nyilvánulnak meg. Az utóbbi két évszázadban domináló ideológiák nyomot hagytak az épületekben. A katolicizmus jegyeit viseli a Nagytemplom, a kommunizmus korát tükrözi a Pártház (ma Bács-Kiskun megye kormányhivatala), a Malom Center pedig a modern kor építészeti stílusában épült.

  A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága a kecskeméti Természet Házában található, mely látogató központként is működik. Mindemellett említésre méltó a Cifra Palota, a Zwack Pálinka Manufaktúra és a Kecskeméti Kisvasút is.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  Kecskeméten található az Univer Zrt., mely rendkívül széles termékskálájával hazánk egyik legkiemelkedőbb élelmiszeripari és kereskedelmi hálózata. A város egyik ipari övezetének nevét viseli a huszonötezer négyzetméteren elterülő Kész Ipari Épületgépészeti Kft, itt működik a Bácsvíz Csatornaszolgáltató Zrt., és a Fornetti Fagyasztott pékáru-termelő Kft. is.

  Kecskemét legnagyobb, több mint négyezer főt foglalkoztató létesítménye a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A gyár hazánk legnagyobb zöldmezős beruházása volt, külföldi árbevétel szempontjából jelenleg az ország negyedik legnagyobb vállalata. 2008 óta működik itt a Mercedes B-osztály és CLA modellek gyártása.

 • Ipar

  Kecskemét nagyipara az idők során, természeti adottságainak köszönhetően az élelmiszer-, és a feldolgozó iparra épült. Ma is működő konzervüzeme, élelmiszerkereskedelmi hálózata országos szinten kiemelkedő jelentőséggel bír. A város ipari övezeteit hat ipari park alkotja, ezek a KÉSZ Ipari Park, a Nyugati-, Keleti- és Déli Ipartelep, valamint a Kecskeméti Ipari Park I. és II. üteme. A város vonzáskörzetében mindemellett a járműipari és elektronikai cégek is működnek.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  Kecskemét szép, élhető város, ahol nem érvényesültek az urbanizáció káros hatásai, népessége ma is folyamatosan növekszik. A tömegközlekedéssel és autópályán is jól megközelíthető város munkavállalás és lakhatás szempontjából is kiváló választás. A város hangulata tükrözi a helyi kultúra, kulturális élet virágzását, melyet a település múzeumai, vendéglátóhelyei és rendezvényei ápolnak egész évben. A Magyarország szívében elhelyezkedő település egyaránt kelt nyugodt, harmonikus hangulatot és bővelkedik lehetőségekben.

 • Városrészek bemutatása

  A város 21+1 kerületre van felosztva, mely városrészek három fő gyűrűbe sorolhatóak. A központi belterületen található a kultúra és turizmus középpontja, a belváros. Ide tartozik emellett a Hunyadiváros, a Máriaváros, a Petőfiváros, a Széchenyiváros és a Vacsi köz is, ahol ipartelepek, lakóparkok találhatóak. Kifelé haladva, többnyire lakóházakkal szegélyezett, úgynevezett szatellit települések találhatóak, mint Borbás, Hetényegyháza és Katonatelep. Kecskeméthez továbbá egy kiterjedt tanyavilág is kapcsolódik, név szerint: Ménteleki tanyák, Belsőnyír és Katonatelepi tanyák.

 • Lakosság bemutatása

  Bács-Kiskun megye lakosságának huszonkét százaléka itt, a megyeszékhelyen él. Népessége homogén, csak nagyon kevés arányban élnek a településen romák és németek. A legtöbb magyar várossal ellentétben népessége az 1800-as évektől kezdve még ma is folyamatosan növekszik. Az előrejelzések azt mutatják, hogy ez a növekedés nem áll meg és az elkövetkezendő években a település lakossága akár tizenöt százalékkal is növekedhet.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  A Kiskunsági Nemzeti Parknak köszönhetően Kecskemét vonzáskörzetében számos természeti értéket vehetnek szemügyre az ide látogatók. Ugyanakkor a belvárostól sem kell messzire menni a természetjáróknak, hiszen a város nyugati felében, több mint hatvankét hektáron terül el a Kecskeméti Arborétum. A park közel nyolcszáz különböző növényfajnak ad otthont. A városban található a Kecskeméti Vadaskert is.

 • Kapcsolódó statisztikák

  Ami a foglalkoztatási rátát illeti - túlnyomó részt Kecskemét nagyvállalatainak köszönhetően- Bács-Kiskun megye az élmezőnyben található. A város népessége nagy arányban növekszik még ma is, jelenleg közel száztizenkétezer főt számláló lakosságával Magyarország nyolcadik legnépesebb településeként tartják nyilván. Ugyanakkor a város megélhetés szempontjából igen kedvező, ezt mutatják az aktuális kecskeméti ingatlanstatisztikák is. (forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

 • Iskolák és fontosabb képzések

  Kecskemét huszonöt általános iskolája, tizenhárom középiskolája, hét gimnáziuma és a Pallasz Athéné Egyetem a település szakképzett munkaerő utánpótlásán dolgozik. A városban különös szerepet játszik a művészeti képzés is, itt található az Arany János Művészeti Általános Iskola és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium is. A Kecskeméti Főiskola talán legkiemelkedőbb kara a Gépipari Automatizálási Műszaki Főiskola Kar, mely a helyi autógyártással közhasznú kapcsolatban van.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  A település infrastrukturális adottságai kiválóak. Ezt használják ki leginkább az ide települő cégek, nagyvállalatok, a logisztika könnyebb lebonyolítása érdekében. A főváros az M5-ös autópályán negyvenöt perc alatt megközelíthető. Jelentős forgalmat bonyolít le mindemellett a 44-es, 52-es, 444-es és 54-es főút is. Jelenleg is folynak az M8-as és M44-es autópályák munkálatai, melyek Kecskemétet Veszprémmel, Békéscsabával és a román határral fogják összekötni.

 • Tömegközlekedés

  A helyi tömegközlekedést autóbuszok bonyolítják le. A sugaras rendszerű vonalakon gyakorlatilag átszállás nélkül megközelíthető a település bármely szeglete. Az autóbuszjáratok csomópontja a Széchenyi tér. A helyi és távolsági autóbusz közlekedést egyaránt a DAKK Zrt. bonyolítja le. Külön érdekesség, hogy 2016 tavaszára a buszmegállókban intelligens utastájékoztatási rendszer épült ki. Könnyű az átszállás a különböző tömegközlekedési eszközök között, hiszen a távolsági buszállomás közvetlenül a vasútállomás mellett található.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  A város kulturális értékeit őrzik a múzeumok, melyek közül a Katona József Múzeum, a Ráday Múzeum, a Magyar Fotográfia Múzeum, a Naiv Művészeti Múzeum és a Népi Iparművészeti Múzeum is kiemelkedő jelentőséggel bír. Kecskeméten néhány jelentős művészeti-kulturális műhely is megtalálható, mint a Zománcművészeti Alkotóműhely vagy a Nemzetközi Kerámia Stúdió. A település és egész országunk kultúráját őrzi a kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet is.

 • Sport

  A beltéri és kültéri sportok szerelmesei egyaránt megtalálják a helyüket a városban. A Potyka-tó Pihenőparkban összefonódik a sport a kikapcsolódással. A közel tíz hektáron elterülő erdő közepén egy horgásztó is található. A helyi sporteseményekért, sporttal kapcsolatos tevékenységekért, helyszínekért felel a Hírös Sport Szabadidő Létesítményeket Működtető és Szolgáltató Nonprofit Kft.

 • Szórakozás

  A helyi szórakozás egyik központja a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, mely termálvíz kincsének köszönhetően a gyógyulni, felüdülni vágyók paradicsoma is. Kecskeméten egész évben számos rendezvény biztosítja a mindennapok pezsgését, melyek közül a legkiemelkedőbb a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Kecskemét ingatlanainak négyzetméter ár alakulása

Lakóingatlan négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Kecskemét területén található lakóingatlanokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
175 256 446 0 368 965
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
22 363 362 100 000 820 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Családi ház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Kecskemét területén található családi házakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
189 246 588 130 000 330 000
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
31 186 846 100 000 820 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Téglalakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Kecskemét területén található téglalakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
95 312 465 217 948 368 965
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
16 854 945 100 000 300 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Panellakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Kecskemét területén található panellakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
0 0 0 0
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
10 765 511 100 000 118 000 008

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Sorház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Kecskemét területén található sorházakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
148 280 654 229 605 319 811
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
28 081 483 100 000 71 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Albérlet négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Kecskemét területén található albérletekre vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
123 1 773 888 2 129
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
121 447 10 000 900 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Kecskemét lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Kecskemét aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Kecskemét közintézményei: 30 orvosi rendelő, 1 kórház, 12 általános iskola, 9 gimnázium, 14 óvoda, 1 felsőoktatási intézmény, 7 szakközépiskola.