Eladó földterület Őriszentpéter

  • 3 313 m²

    telek

Ár:

9,99 millió Ft

Eladó földterület Őriszentpéter 1. kép Eladó földterület Őriszentpéter 2. kép Eladó földterület Őriszentpéter 3. kép Eladó földterület Őriszentpéter 4. kép Eladó földterület Őriszentpéter 5. kép Eladó földterület Őriszentpéter 6. kép

Eladó földterület Őriszentpéter

  • 3 313 m² telek

  • Eladó földterület Őriszentpéter


Ár:

9 999 000 Ft

Az ingatlanról:

Az Őrség fővárosában, Őriszentpéter központjában vállalkozásra alkalmas, 3313 m² térmértékű, összközműves telek eladó.
A telek földrajzi elhelyezkedése - Szlovénia és Ausztria közelsége, fekvése, mérete, közműellátása és megközelíthetősége miatt bármilyen vállalkozásra alkalmas.

Őriszentpéter Vas megye délnyugati csücskében, a Körmendi járásban, az Őrség 7 dombjára épült. A Zala folyó völgyében - amely innen mintegy 10 kilométerre ered - fekvő település alig 1200 fős lakosságszámával Magyarország második legkisebb városa. A városi rangot 2005. évben kapta meg.
A városka szeres elrendezésű, kilenc szerből áll. A központi magot a Zala folyó déli partján lévő Városszer és az ettől délkeletre fekvő Baksaszer, valamint az északi oldalon fekvő Alszer adja. Az Alszertől nyugatra fekszik a Kovácsszer, Siskaszer, Templomszer, Keserűszer. Az Égésszer közvetlenül a Városszer mellett, attól nyugatra található a Zala déli partján, kissé távolabbra pedig a Galambszer.

Kiemelendő, hogy a térség Őrség néven vált közismertté és közkedveltté Magyarországon, amely sok tekintetben különleges. Egyrészt nem földrajzi, hanem történelmi tájegységről van szó, amelynek lakossága a honfoglalás kora óta egy helyben él és nevét a történelemben betöltött fontos szerepéről, az ország nyugati határának őrzéséről kapta. Páratlan épített öröksége, speciális (szeres) település szerkezete máig fennmaradt. Másrészről az Őrség egy speciális és egyedi, erdők-, különleges élővilágú rétek-, kaszáló-gyümölcsösök borította dimbes-dombos természeti táj, amely 2002. március 1-e óta nemzeti parki védelem alatt áll.

A mai Őriszentpéter csekély mérete ellenére központi szerepet tölt be a természetvédelem mellett az oktatás-, az egészségügy- és a közigazgatás területén. Turisztikai szerepe és pozíciója szintén kiemelt. Rendezvénykínálata pedig megyei jogú városokéval is felveszi a versenyt. Megemlíthető az Őrség legnagyobb múltú programja, az Őrségi Vásár és fiatalabb testvére, az Őrségi Tökfesztivál, de országos hírűek a Hétrétország – Szerek és Porták Fesztiválja és a Virágzás Napjai nevet viselő, civil szervezésben megvalósuló rendezvények is.

Hitelre van szüksége?
Az ország egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb hitelközvetítőjeként, teljes körű és díjmentes hitel-ügyintézéssel, biztosításkötéssel áll rendelkezésére!
Kérje személyre szabott ajánlatunkat Kollégáinktól!
Villanyáram: van.
Vízellátás: van.
Csatornázás: van.
Gázellátás: van.


Elhelyezkedés

Őriszentpéter


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

MUTASD

Ingatlannet kód: NET5145189


Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u.

Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u.

Az iroda további hirdetései

HASONLÓ INGATLANOK


7 000 000 Ft

Őriszentpéter, Őriszentpéter központ közeli

  • Alapterület: 7 800m²

3 000 000 Ft

Őriszentpéter, Templomszer

  • Alapterület: 2 473m²

6 300 000 Ft

Őriszentpéter, Templomszer

  • Alapterület: 5 848m²

+36 70

MUTASD

Ingatlannet kód: NET5145189

Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u.

Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u.

Az iroda további hirdetései
A telekről 6 db kép tekinthető meg. Az ingatlanhoz tartozó telek mérete 3 313 m². A telek ára 9,99 millió Ft, négyzetméter ára 3 018 Ft. Az ingatlant Füzi Gabriella referens az Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u. irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 5145189. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Őriszentpéter ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.