star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó földterület Alsópáhok

  • 3 149 m²

    telek

Vételár:

23,68 millió Ft

Eladó földterület Alsópáhok

  • 3 149 m² telek

  • Eladó földterület Alsópáhok


Ár:

23 689 800 Ft

Telek mértékegysége

Az ingatlanról:

KIZÁRÓLAG IRODÁNK KÍNÁLATÁBAN!

ALSÓPÁHOK DINAMIKUSAN FEJLŐDŐ, KÖZKEDVELT KÖRZETÉBEN, NEMESBOLDOGASSZONYFÁN ELADÁSRA KÍNÁLOK EGY PANORÁMÁS TELKET!

-3149 nm területű
-3%-os beépíthetőség
-zárkerti művelés alól kivett terület
-víz, villany, a ház előtt az utcában, gáz a telken belül
-örökpanoráma a Keszthelyi-öbölre

Az Alsópáhok elnevezés csak 1622-től ismeretes, a korábbi írásos emlékekben mint „Hosszúpáh” szerepelt.
Szórványos régészeti leletek bizonyítják, hogy a terület már az őskorban is lakott volt. Kerültek elő leletek a rézkorból, bronzkorból, a kora vaskorból, megtalálhatók a vonaldíszes kerámia népének és a péceli kultúrának a nyomai. 2009-ben a Hévízdombon a 76-os számú főút építésekor több kor embereinek nyomait találták meg.[3]
Szintén régészeti leletekből ismeretes a falu középkori, Szent Margit tiszteletére szentelt román templomának helye, amelyet a források 1369-ben említenek először, de valószínűleg a 11. században épült. A templom 1778-ban pusztult el. Szintén elpusztult a területről ismert másik középkori templom, az 1354-ből való, Boldogságos Szűz tiszteletére szentelt templom, amelynek utolsó említése 1763-ból ismert. Ez a templom a Boldogasszony Páh, a későbbi Nemesboldogasszonyfa település temploma volt. Nemesboldogasszonyfa római katolikus templomát 1936-ban építették. 1969-től közös községi tanács székhelye lett, társközsége Felsőpáhok, majd 1977-től Nemesbük is. 1979-ben Keszthely térségét, így a falut is visszacsatolták Zala megyéhez. Az 1990-es évek végén leváltak a társközségek is, most önálló önkormányzata van.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését hívjon bizalommal, hogy le ne maradjon!
Villanyáram: utcán.
Vízellátás: utcán.
Csatornázás: nincs.


Elhelyezkedés

Alsópáhok


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET5533943


Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései

+36 70

Ingatlannet kód: NET5533943

Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései
A telekről 6 db kép tekinthető meg. Az ingatlanhoz tartozó telek mérete 3 149 m². A telek ára 23,68 millió Ft, négyzetméter ára 7 523 Ft, ami az alsópáhoki átlaghoz képest 12%-kal magasabb. Az ingatlant Bánhegyi Renáta referens az Otthon Centrum Balatoni Régió irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 5533943. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Alsópáhok ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.