star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó nyaraló Badacsonytomaj

  • 90 m²

    alapterület
  • 4

    szoba
  • 1 997 m²

    telek

Vételár:

49,5 millió Ft

Eladó nyaraló Badacsonytomaj

  • 90 m² alapterület
  • 4 szoba
  • 1 997 m² telek

  • Eladó nyaraló Badacsonytomaj

  • 90m²


Ár:

49 500 000 Ft

Szobák száma
4

Az ingatlanról:

KIEMELT MEGBÍZÁS!

A Balaton északi partján, Badacsonytomaj öreghegyen ajánlom figyelmükbe ezt a tégla építésű, cserép tető fedésű nyaralót. A 80-s évek elején épült, jó statikai állapotú. Négy szoba, három fürdő szoba. Víz, villany a házban. Az év minden szakában megközelíthető aszfaltos úton. Fűtése kandallóval megoldott. Környék csendes, nyugodt. Szemet kápráztató hegyi panoráma. Telke jó méretű, osztatlan közös, ügyvéd által ellenjegyzett használati megosztással. Az épület mögött mellék épület, garázs. A telken gyümölcsfák és díszbokrok találhatók.

-Badacsonyban négy szobás nyaraló
-hegyi panoráma
-igény szerint felújítandó
-könnyen megközelíthető

Területe már az ókorban is lakott volt, az ásatások felszínre hozták a hegytetőn egy vaskori település leleteit, megtalálták egy kelta település maradványait. A rómaiak egész biztosan termesztettek itt szőlőt, a Badacsony oldalán akkoriban is számos ültetvény volt.
A középkorból, nem egyházi birtok lévén, kevés feljegyzés maradt fenn a községről. Névadója állítólag egy besenyő vitéz, Urkund fia Tomaj volt, aki I. István korában birtokolta a területet. Első okleveles említése 1313-ból származik, Tomaj formában. Mindenesetre 1263-ban már remete kolostor állt itt, II. Pál veszprémi püspök oklevelében olvasható. A török hódoltság idején lakossága megfogyatko-zott, 1550-ben plébániája is elhagyatva állt, de a források szerint a település folyamatosan lakott volt. Az itt élők ekkor is főleg szőlő- és gyümölcstermesztésből, halászatból éltek. A 18. század során ked-velt pihenőhellyé vált, bora kedvelt lett és sorra épültek itt a pincék és a borházak. Ismert a város hegykönyve és hegytörvényei.[3] A Pálos kolostor égbe nyúló falairól 1851-ben Szerelmey Miklós ad hírt. A helyszínt 1887-ben Ádám Iván kanonok járja be és tárja fel. Tanulmánya 1888-ban jelenik meg az Archeológiai szemlében.
-

Hívjon bizalommal!
Villanyáram: van.
Vízellátás: van.
Csatornázás: nincs.
Gázellátás: nincs.


Helyiségek

Nappali
1m²
Szoba
1m²
Szoba
1m²
Szoba
1m²
Fürdőszoba
1m²
Fürdőszoba
1m²
Fürdőszoba
1m²

Elhelyezkedés

Badacsonytomaj


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET6189185


Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései

+36 70

Ingatlannet kód: NET6189185

Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései
Az általad megtekintett eladó badacsonytomaji nyaraló 4 szobával rendelkezik (ebből 4 egész szoba és 0 félszoba). A nyaralóról 18 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 90 m², míg a hozzá tartozó teleké 1 997 m². További jellemzői: az építés éve 1982. A nyaraló ára 49,5 millió Ft, négyzetméter ára 550 000 Ft, ami a badacsonytomaji átlaghoz képest 28%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Vasas András referens az Otthon Centrum Balatoni Régió irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6189185. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Badacsonytomaj ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.