star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó földterület Balatongyörök

  • 2 000 m²

    telek

Vételár:

10,9 millió Ft

Eladó földterület Balatongyörök

  • 2 000 m² telek

  • Eladó földterület Balatongyörök


Ár:

10 900 000 Ft

Telek mértékegysége

Az ingatlanról:

KIEMELT MEGBÍZÁS!

Balatongyörökön ajánlom figyelmükbe ezt a jelenleg még nem belterületi telket.Az önkormányzat folyamatosan minősíti át a területet belterületivé. A közművek az utcában vannak. 2000 mn a terület nagysága. Ezen a részen folyamatosan épülnek családi házak és nyaralók egyaránt. Megközelítése murvás úton. A strand és a központ 8-10 perces séta távolságra van.

-2000 mn-s telek
-jelenlen zártkert
-átminősítés után családi ház és nyaraló egyaránt építhető

A település helyén már az újkőkorszakban laktak. A rézkorból fejsze maradt fenn itt. A római kor-ban kisebb telep működött a mai Szépkilátó környékén, ahol egy fürdő maradványai is láthatóak. A keleti gótok leszármazottjaiból álló keresztények a kora középkorban először a római romokra építkeztek, majd a település központja nyugatra tolódott. Első írásos említése 1121-ből való. Nevét valószínűleg Szigliget urának, II. Atyusz bánnak Gyürk nevű fiáról kapta.
A török időkben viszonylag kevés veszteség érte, mivel a Szent Mihály-dombon álló Meszes Györk vár védte meg. 1732-ben Festetics Kristóf kapja meg birtoknak, majd a 18. század végére komoly településsé sarjadt.
1903-ban elkészült a települést érintő Balatonszentgyörgy–Tapolca–Ukk-vasútvonal. 1910-ben platán-sort ültetett a községben II. Festetics Tasziló herceg skót származású felesége, Lady Mary Hamilton.
A nagy ütemű fejlődése azonban csak a két világháború között indult meg, hajóállomás, strand és önálló plébánia épült. Ekkor épült ki a villasor, illetve a Belügyminisztérium üdülője is, a mai Kastély Szálló. 1990-ben a település megkapta az Európafalu Prix d'Honeur tiszteletdíját.

Hívjon bizalommal!
Villanyáram: utcán.
Vízellátás: utcán.
Csatornázás: utcán.
Gázellátás: utcán.


Elhelyezkedés

Balatongyörök


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET5969697


Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései

+36 70

Ingatlannet kód: NET5969697

Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései
A telekről 9 db kép tekinthető meg. Az ingatlanhoz tartozó telek mérete 2 000 m². A telek ára 10,9 millió Ft, négyzetméter ára 5 450 Ft, ami a balatongyöröki átlaghoz képest 79%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Vasas András referens az Otthon Centrum Balatoni Régió irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 5969697. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Balatongyörök ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.