Eladó ház Budapest, II. kerület

 • 478 m²

  alapterület
 • 5

  szoba
 • 904 m²

  telek

Ár:

298 millió Ft

Eladó ház Budapest, II. kerület

 • 478 m² alapterület
 • 5 szoba
 • 904 m² telek

 • Eladó ház Budapest, II. kerület

 • 478m²


Ár:

298 000 000 Ft

Építés éve
1997
Szintek
4
Szobák száma
5
Ingatlan állapota
nincs megadva
Fűtés
padlófűtés
Parkolás
nincs megadva
Fal építési anyaga
nincs megadva
Légkondícionáló
nincs megadva
Melléképület
nincs megadva

Az ingatlanról:

Ha túl sterilnek és jellegtelennek tartja a minimál stílust, ahol csak derékszögekből áll minden, és többre értékeli azt a harmóniát, amelyet csak egy klasszikus vonalvezetésű tervezés adhat, és emellett igényli az egyediséget és a luxust is, akkor itt egy etalonnak is tekinthető ingatlan!

Az 1997-ben épült ingatlan gondos, tudatos tervezéssel lett ilyen. Nem csupán egy háznak kellett felépülnie, de a kert minden egyes fáját, bokrát, a kerítés termésköveit, a térburkolat összes darabját harmonikus rendben illesztették oda, ahova kerülnie kellett, hogy egy teljes egészet alkosson. Ez nem egy irodaház jellegű otthon, amit egy parkoló vesz körül, hanem egy valódi, számos növényfajból álló parkosított kert ölel körbe, amelyet sziklakertekkel, tavacskával, patakkal, formára nyírt bokrokkal díszítettek. A kerítés és a dús növényzet takarása tökéletesen intim közeget hoz létre a területünkön,

A ház négy szinten fogadja a lakókat. A legalsó szintjén nem csak a két gépkocsi számára elegendő helyet biztosító garázst találjuk, de egy szabadidős vagy sporttevékenységre alkalmas területet is. Itt egy 34 m2 vízfelületű, 150 cm mély úszómedence is található, ellenáramoltatóval, és egy 50 m2-nél is nagyobb, egybefüggő terület. Egy épített finn- és egy másik, infraszauna, egy zuhanyzó, egy külön Wc teszi teljessé a fürdőhangulatot. A háztartási helyiség, amelyet szintén itt találunk, jelenleg a mosókonyha szerepét tölti be. Ezen a szinten helyezték el a kazánházat is.
A ház utcaszint fölé emelt földszinten található a 35 m2-es nappali, a 12 m2-es étkező és a 10 m2-es konyha. A nappaliból egy 50 m2-nél is terebélyesebb teraszra léphetünk ki. A teraszon egy beépített kemence várja a grillezőket, a kenyér, vagy pizzasütő jelölteket. A földszinten egy szülői hálószoba, egy-egy ebből nyíló gardróbszobával és fürdőszobával. A konyha mellet egy elegendően nagy méretű kamrát is kialakítottak, hogy oda akár a fagyasztószekrényt is be lehessen állítani. A 11m2-es előszobában beépített szekrényeket találunk. Nem csak a beépített bútorok egyedi készítésűek ebben a házban, hanem az összes ajtó és ablak, az összes lépcsőkorlát és lambéria is. Az ablakok háromrétegűek, nem csak a hő-, de a hangszigetelésük is tökéletes. Az előszobából nyílik a lépcsőház a már megemlített stílusos, faragott korlátokkal és márvány lépcsővel. Innen az össze szint megközelíthető.
A következő emelet bár még nem a tetőtér, de a legnagyobb, 44 m2-es helyiség kihasználja a teljes belső magasságot a tetőig. Itt a legnagyobb belmagasság a négy métert is meghaladja. Ebben a szobában találjuk azt a beépített szekrényt, amely felér ezekbe a magas régiókba. A földszinti, déli tájolású nappali mellett leginkább itt aknázzák ki az íves homlokzat előnyeit. Az ablakok így minden természetes fényt beengednek, amit csak a Nap adni képes. Ennek a szekrénynek a használatához elkerülhetetlen a létra alkalmazása. Ezen a szinten két szobát és két fürdőszobát találunk. Az elegáns előszoba tökéletesen elválasztja egymástól ezt a két egységet. A kisebbik szoba mérete 32 m2.
E szint felett a padlás terül el. No persze ez sem egy hagyományos padlástér, ugyanis az egyedi faragni valók legtöbbje itt található meg. A teljes belső ácsolat maga a tető belső burkolata. Olyan, mint ha egy 70 m2-es luxus faházban lennénk. A fürdőszobát és a gardrób szobát leszámítva egy légtér az egész padlástér, amely egyébként három szekcióra (nappali, háló, előtér) oszlik, így egy külön lakrészként is tud funkcionálni.
Minden szint padlófűtéses. A legalsó szint az úszómedence használata folytán keletkező magasabb páratartalom miatt kiegészítő radiátorfűtést is kapott.
A garázs mellett egy 25 m2-es, hűvös borospincét alakítottak ki, ami nem csak e nedű tárolására alkalmas, de a hideg klíma folytán egy éléskamrának is kiváló.
A fényképek és a leírás sem tudja visszaadni azt a harmonikus összhangot, amelyet a ház nemes alapanyagaival, hatalmas ablakfelületeivel, a terasz a térkínálatával, és a kert a dús és gondozott növényzetével megteremt maga körül. Ezt teljesen csak a maga valóságában élvezheti az ember, aki itt lakhat.
Környezet
Adyliget egy természetes tölgyfaerdő belsejében kialakult medencében található a Hosszú-Erdő-hegy oldalában, Hűvösvölgy mellett. Az emberek többsége nem is tudja, hogy milyen előnyökkel és haszonnal jár, ha egy erdő húzódik az otthonunk mellet? Talán nem is tudja, hogy milyen különleges hatást gyakorol az emberre, az egészségre, ha egy erdő mellett lakik. Az erdő nem csak friss oxigént termel, de egy élő klímaszabályozó rendszer is egyben, ami a külső környezetnél nyáron hűvösebb, télen melegebb levegőt raktároz; felfogja a szélrohamokat és a hófúvásokat is. Nem csak mókusoknak, sünöknek, őzeknek és számos más erdei élőlénynek ad életteret, de kulturális és esztétikai hatása is egyedülálló. Az erdőn kívül és azon belül is még megszámlálhatatlan sok olyan természet közeli helyet és látványosságot találunk a környéken, mint például árkok, hegyek, sziklák, árkok, szurdokok, barlangok, hasadékok, kilátók, halmok és patakok, amelyek folyamatosan szolgálnak programot a természet kedvelőinek. A kerület két méltán híres gyógyfürdői a Lukács-, és a Király-fürdők is szinte kötelező tételek a meglátogatandó helyek listáján, ha szeretnénk megismerkedni a környékkel.
A kerület legújabb, 2019 tavaszán átadott európai színvonalú parkja játszótérrel, padokkal, információs táblákkal, mosdóhelyiségekkel álla a látogatók rendelkezésére, amely a háztól gyalog sincs messzebb öt percnél.
Közlekedés
A Széll Kálmán térig gépkocsival gyér forgalom esetén 10-15 perc alatt lehet eljutni. Ha tömegközlekedést választunk, akkor a 63-as busszal a hűvösvölgyi állomástól villamossal (V55, V61) vagy több buszjárattal is eljuthatunk a térig. 
Amellett. hogy számos óvoda, általános és középiskola található a kerületben és a környéken a szintén a kerületben fellelhető Gustave Eiffel Francia óvoda, iskola és gimnáziumon túl a szomszédban, Nagykovácsiban az American International School of Budapest is könnyedén, rövid utazási idővel érhető el innen.

A környékről:

családi házas, luxus


Helyiségek

Wc
nincs megadva
Terasz
nincs megadva
Pince
nincs megadva
Konyha
nincs megadva
Kamra
nincs megadva
Gardrób
nincs megadva
Fürdőszoba
nincs megadva
étkező
nincs megadva

Elhelyezkedés

Budapest, II. kerület, Adyliget


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Mutasd

Ingatlannet kód: NET5721846


Balla Ingatlan - XVIII. kerület, Gyál, Üllő, Vecsés, Péteri

Balla Ingatlan - XVIII. kerület, Gyál, Üllő, Vecsés, Péteri

Az iroda további hirdetései
Az általad megtekintett eladó Budapest, II. kerületi (Adyliget) családi ház 5 szobával rendelkezik (ebből 5 egész szoba és 0 félszoba). A családi házról 27 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 478 m², míg a hozzá tartozó teleké 904 m². További jellemzői: az építés éve 1997, a fűtés típusa padlófűtés. A családi ház ára 298 millió Ft, négyzetméter ára 623 431 Ft, ami a Budapest, II. kerületi átlaghoz képest 20%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Szimeth Norbert referens a Balla Ingatlan - XVIII. kerület, Gyál, Üllő, Vecsés, Péteri irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 5721846. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Budapest, II. kerület ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.