star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó földterület Kehidakustány

  • 758 m²

    telek

Vételár:

8,4 millió Ft

Eladó földterület Kehidakustány

  • 758 m² telek

  • Eladó földterület Kehidakustány


Ár:

8 400 000 Ft

Telek mértékegysége

Az ingatlanról:

KIEMELT MEGBÍZÁS

Kehidakustány csendes, kedvelt részén ajánlom figyelmükbe ezt a belterületi építési telket. Optimális méretű, megfelelő szélességű. Beépíthetősége 18 %. Építhető családi ház és nyaraló egyaránt. Ezen a részen sok a zöld terület. A fürdő pár perces távolságra található. Közelben bolt, étterem. Közművek a telken belül.

-jó méretű belterületi telek
-18 % beépíthetőség
-közmüvek a telken belül

A Kehidakustány elnevezés a korábban önálló két település Kehida és Kustány összevonásával alakult ki. Egyik magyarázat szerint a Kehida elnevezés a két ittlévő zalai hídra utal. Mások a „ketőd” (másods-zülött fiú) szóban látják a név gyökereit. A harmadik magyarázat szerint a tatárjárás hatására kialakult nyelvi változást (monoftongizáció) konzerválta az összetett szó. Az előtag így "kewe" vagy "kewi", az utótag pedig a "hida" lenne (kőhíd), az előtag második felének eltűnésével. A Kustány ómagyar személynév származéka. A szó maga török eredetű.
Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő: Minősített kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos vizét a kénes gyógyvizek csoportjába sorolták, radont nem tartalmaz. Mozgásszervi, nőgyógyászati megbete-gedések, idegrendszeri bántalmak, bőrgyógyászati problémák ellen ajánlott.
A két település egyesülésére 1977-ben került sor. Kehidakustány számára komolyabb gazdasági fejlődést egy termálfürdő kiépítése hozta, melynek révén jelentős idegenforgalmi és vendéglátó hálózat épülhetett ki a 90-es és 2000-es évek során.

Hívjon bizalommal!


Elhelyezkedés

Kehidakustány


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET6584987


Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései

+36 70

Ingatlannet kód: NET6584987

Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései
A telekről 5 db kép tekinthető meg. Az ingatlanhoz tartozó telek mérete 758 m². A telek ára 8,4 millió Ft, négyzetméter ára 11 082 Ft, ami a kehidakustányi átlaghoz képest 45%-kal magasabb. Az ingatlant Vasas András referens az Otthon Centrum Balatoni Régió irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6584987. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Kehidakustány ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.