star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó földterület Kötcse

  • 13 639 m²

    telek

Vételár:

6 millió Ft

Eladó földterület Kötcse

  • 13 639 m² telek

  • Eladó földterület Kötcse


Ár:

6 000 000 Ft

Telek mértékegysége

Az ingatlanról:

A LIDO HOME SIÓFOK eladásra kínálja ezt a KÖTCSEI MEZŐGAZDASÁGI TERÜLET!
A LIDO HOME SIÓFOK által kínált KÖTCSEI MEZŐGAZDASÁGI TERÜLET jellemzői:

-A telek mérete : 1,3639 ha
-Művelési ág: szőlő, legelő és út.
-Kifüggesztés után vehető birtokba.
-Közművek nincsenek a közelben.
-A lakott területtől kb. 500 méterre található.
-Földúton személyautóval megközelíthető.

Amennyiben a LIDO HOME által kínált KÖTCSEI MEZŐGAZDASÁGI TERÜLET, vagy bármely a kínálatunkban található egyéb ingatlan felkeltette érdeklődését, hívjon bármikor a megadott telefonszámon.
Vásárolna, de nincs rá keret? Kollégám díjmentes, bank semleges hitelügyintézéssel áll rendelkezésére.
LIDO HOME- Ingatlanok egy életen át!

17. § Mezőgazdasági terület (M)

(1) A mezőgazdasági területet a tájkarakter, a termelési adottságok, a termőtalaj és a termőföld megőrzése, valamint a településrendezési szempontok figyelembevétele alapján a szabályozási terv az alábbi területfelhasználási egységekre osztja:
a., általános mezőgazdasági terület Má, b., kertes mezőgazdasági terület Mk.
(2) Az általános mezőgazdasági területbe az „Má1”, „Má*1”, „Má2-n”, illetve „Má3” és „Má3*” jelű árutermelő gazdálkodásra alkalmas mezőgazdasági területek tartoznak, ahol a növénytermesztéshez és állattenyésztéshez szükséges, e tevékenységekkel kapcsolatos termékfeldolgozás, tárolás, szolgáltatás, lakófunkciót is kielégítő, illetve az agroturizmus építményei létesíthetők.
(3) Az általános mezőgazdasági területen a mezőgazdasági tájhasznosítás mellett erdő, sportolási célú gyep, vízfelület létesíthető megfelelő hatósági engedélyek alapján.
(4) Az általános mezőgazdasági terület „Má1” jelű övezetében az építmény-elhelyezés feltételei az alábbiak:a., az övezetben a beépíthető telek legkisebb mérete szőlő művelési ág esetén 2 ha, gyümölcs művelési ág esetén 3 ha, gyep művelési ág esetén 5 ha, szántó művelési ág esetén 20 ha.
b., az előző pontban szabályozott nagyságú telkekre szőlő művelési ág esetén 1%-os beépítettséggel legfeljebb 400 m2, gyümölcs művelési ág esetén 0,5%-os beépítettséggel legfeljebb 1000 m2, gyep művelési ág esetén 0,5%-os beépítettséggel legfeljebb 400 m2, szántó művelési ág esetén 0,1%-os beépítettséggel legfeljebb 500 m2 alapterületű , a (2) bekezdésben meghatározott, a területhasznosításnak megfelelő rendeltetésű épület helyezhető el.
(5) „Má*1” jelű övezetben (meglévő major) a környezetet nem zavaró mezőgazdasági üzemi létesítmények és lakások helyezhetők el, elvi építési engedély alapján. Birtokközpont is kialakítható az OTÉK 29.§. (5)-(8) bekezdése szerint.
(6) A beépíthető telkek minimális szélessége 50 m.
(7) Állattartó épület a felszíni vizektől 200 méternél távolabb helyezhető csak el.
(8) Az „Má2-n” jelű mezőgazdasági területen – elsődlegesen gyep művelési ágú területen – épület nem helyezhető el.
(9) Az „Má3” jelű szőlőkataszter I. osztályba tartozó területeken legalább 2 ha nagyságú telken kizárólag 80%-ban művelt szőlő esetén lehet 1%-os beépítettséggel legfeljebb 400 m2 nagyságú, a szőlőműveléssel, szőlőfeldolgozással, bortárolással, borturizmussal kapcsolatos épületet elhelyezni.
(10) Az „Má3*” jelű területen az előző pontban meghatározott feltételeken túl – tekintettel a felszínmozgás veszélyére – az építés feltétele a Magyar Geológiai Szolgálat kedvező tartalmú szakvéleménye.
(11) Az általános mezőgazdasági területen a tájképet és népi építészeti hagyományokat megőrző, a táj jellegét erősítő épületek építhetők. Az építménymagasság a 4,0 m-t a homlokzatmagasság az 5,0 m-t nem haladhatja meg.
(12) Az „Mk” jelű kertes mezőgazdasági terület a kisüzemi termelés, valamint a saját ellátást biztosító kertészeti jellegű tevékenységek színtere.
(13) A kertes mezőgazdasági területen kizárólag a szőlőtermesztés, szőlőfeldolgozás, bortárolás, borturizmus épületei helyezhetők el az alábbi feltételekkel:
a., az övezetben kizárólag 80%-ban művelt szőlő esetén lehet csak építeni,
b., az övezetben a beépíthető telek legkisebb mérete 1500 m2, legkisebb szélessége 16 m,
c., az épületek a telek 3%-os beépítésével alakíthatók ki, a terepszint alatti beépítés legfeljebb 8% lehet,
d., egy telken a tulajdonosok számától függetlenül egyetlen főépület építhető,
e., az övezetben 120 m2-nél nagyobb alapterületű épületek nem építhetők, az építménymagasság a 3,5 m-t nem haladhatja meg.
(14) A kertes mezőgazdasági területen a tájképi adottságokat és a népi építészeti hagyományokat figyelembevevő, a táj jellegét őrző és erősítő épületek létesíthetők.
(15) Lakókonténer, lakókocsi a területen nem helyezhető el.


Elhelyezkedés

Kötcse


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET6564606


HASONLÓ INGATLANOK


365 000 000 Ft

Kötcse

  • Szobák: 4
  • Alapterület: 150m²

+36 70

Ingatlannet kód: NET6564606

A mezőgazdasági ingatlanról 10 db kép tekinthető meg. Az ingatlanhoz tartozó telek mérete 13 639 m². A mezőgazdasági ára 6 millió Ft, négyzetméter ára 440 Ft, ami a kötcsei átlaghoz képest 23%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Kasza Viktor referens a Horányi Hajnalka irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6564606. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Kötcse ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.