star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó ház Balatonfenyves

  • 428 m²

    alapterület
  • 8

    szoba
  • 4 562 m²

    telek

Vételár:

249 millió Ft

Eladó ház Balatonfenyves

  • 428 m² alapterület
  • 8 szoba
  • 4 562 m² telek

  • Eladó ház Balatonfenyves

  • 428m²


Ár:

249 000 000 Ft

Építés éve
1923
Szobák száma
8
Fűtés
szén-fa (egyéb)
Fal építési anyaga
tégla

A beltér:

Eladásra kínálok egy olyan ingatlant melyből nem sok rejtőzik a Balaton környékén.

A kuriózum számba menő, 4562 m2-es ŐSFÁS parkban álló épület a Schneider bárói család pincészete és tartózkodó helye volt, romantikus toronyszobával, csigalépcsővel.
Az államosítás után a komplexumot üdülőnek használták, az épületbelsőt többször átépítették és egy különálló pavilonnal kiegészítették.

További jellemzők:
- A bekerített saroktelekről egyenes gyalogút vezet a vízparti stéghez.
- A területen vezetékes víz és kút, villanyáram, szennyvízelvezető rendelkezésre áll, gázvezeték az utcán.
- Az üdülőépületként nyilvántartott ház téglából készült, cserép- és palafedéssel, alápincézett. Jelen állapotában teljes rekonstrukcióra szorul.

" A helyi egyedi védelemmel érintett elem részét képező építmények korszerűsíthetők, bővíthetők,átépíthetők, rendeltetésük megváltoztatható, a teljes felújításuk lehetséges, azonban a helyi védettségre okot adó értékeik nem csökkenhetnek. Bontására, csak a teljes műszaki és erkölcsi avultság esetén kerülhet sor,"

A pavilon lakható, benne 5 szoba, mellékhelyiségek és egy nagy, amerikai konyhás társalgó található. Később több funkciót is nyerhet.

- Mint belterület, a telek 30%-ban beépíthető, így a kúrián kívül még 1000 m2-t meghaladó komplexum felépítése is elképzelhető, 5,5 m-t nem meghaladó magassággal, 50% zöld felületet hagyva. Besorolása Lke 5, azaz kertvárosi lakóterület.
Itt 450 m2 a legkisebb kialakítható építési telek nagysága.

Fészkelő énekesmadarak, fürge mókusok népesítik be a 150 éves platánfákkal, különböző fenyőkkel, füzekkel, fekete juharral, diófákkal, mogyoróbokrokkal árnyékolt különleges klímájú, múltból itt felejtett fél hektárt.

Jöjjön el és nézzük meg együtt!
Alakítsuk együtt tovább a jövőt!


Elhelyezkedés

Balatonfenyves, Közép utca


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 20

Ingatlannet kód: NET6500803


Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége

Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége

Az iroda további hirdetései

+36 20

Ingatlannet kód: NET6500803

Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége

Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége

Az iroda további hirdetései
Az általad megtekintett eladó balatonfenyvesi (Közép utca) kastély 8 szobával rendelkezik (ebből 8 egész szoba és 0 félszoba). A kastélyról 11 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 428 m², míg a hozzá tartozó teleké 4 562 m². További jellemzői: az építés éve 1923, a fal építési anyaga tégla, a fűtés típusa szén-fa (egyéb). A kastély ára 249 millió Ft, négyzetméter ára 581 776 Ft. Az ingatlant Morvai Niki referens a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6500803. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Balatonfenyves ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.