star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó földterület Budapest, XXIII. kerület, Molnársziget

  • 742 m²

    telek

Vételár:

15,5 millió Ft

Eladó földterület Budapest, XXIII. kerület, Molnársziget

  • 742 m² telek

  • Eladó földterület Budapest, XXIII. kerület, Molnársziget


Ár:

15 500 000 Ft

Telek mértékegysége

Az ingatlanról:

telek a 26/2017.(IX.22.) Önkormányzati rendelettel elfogadott Budapest Főváros XXIII. Kerületi Építési Szabályzat (a továbbiakban: KÉSZ) 1. számú mellékletét képező szabályozási terv szerint az Ev-XXIII-1 (védelmi erdőterület) jelű övezetbe tartozik.

A KÉSZ 44. § (1) – (3) bekezdés alapján:

Az erdőterületek elsődlegesen a táji-, természeti-, ökológiai értékek, a kialakult, tényleges állapot megőrzésére, valamint a távlati tervezett tájhasználat, kialakítására szolgálnak.
(2) Eltérő övezeti rendelkezés hiányában erdőterületek övezeteiben épület a telekhatároktól legalább 10 méter távolságra helyezhető el.

(3) Az erdőterületek övezeteiben elhelyezhetők:

a) az erdő rendeltetésének megfelelő építmények,

b) nyomvonal jellegű építmények és műtárgyaik,

c) kutatást és az ismeretterjesztést szolgáló műtárgyak.



A KÉSZ 45. § (1) és (3) bekezdés a) pontja szerint:

A védelmi erdő övezetbe jellemzően a védelmi célokat szolgáló meglévő erdősávok és erdősítésre szánt területek tartoznak.
Az Ev-XXIII-1 jelű övezetben:
a) a 44. § (3) bekezdésben foglaltakon kívül más építmény nem helyezhető el.



Fentiek alapján elmondható, hogy az érintett telken épület nem helyezhető el csak olyan építmény, műtárgy, ami az erdő tájhasználatát szolgálja. Pl.: magasles, kilátó, erdei játszótér, erdei híd, lombkorona-ösvény, stb.

Belterület Kivett beépítettlen terület meg nevezésű közvetlen vízparti telek eladó.
Az utcafront 19 méter széles és kb 40 méter hosszú. Övezeti besorolása EV-XXIII.-1 a szabályozási terv alapján beépítésre nem szánt terület. Az erdő területövezeteiben elhelyezhető: az erdő rendeltetésének megfelelő építmény. az erdő területek övezetében épület a telekhatártól legalább 10 méter távolságra helyezhető el. Osztatlan közös tulajdon Ügyvédi megosztással.
Tájékoztatom, hogy Ön, mint érdeklődő, a pénzmosás , és terrorizmus elleni adatvédelem (GDPR) értelmében a hirdetésben megjelölt telefonszám felhívásával hozzájárul személyes adatai – így különösen neve és telefonszáma -, a hirdetést feladó LA iroda általi - biztonságos és körültekintő - kezeléséhez, nyilvántartásához.


Elhelyezkedés

Budapest, XXIII. kerület, Molnársziget


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET6500527


A telekről 2 db kép tekinthető meg. Az ingatlanhoz tartozó telek mérete 742 m². A telek ára 15,5 millió Ft, négyzetméter ára 20 889 Ft, ami a Budapest, XXIII. kerületi átlaghoz képest 73%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Lányi Anita hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6500527. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Budapest, XXIII. kerület, Molnársziget ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.