star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó ház Siófok

  • 642 m²

    alapterület
  • 12

    szoba
  • 2 225 m²

    telek

Vételár:

1 190 millió Ft

Eladó ház Siófok

  • 642 m² alapterület
  • 12 szoba
  • 2 225 m² telek

  • Eladó ház Siófok

  • 642m²


Ár:

1 190 000 000 Ft

Építés éve
1897
Szintek
3
Szobák száma
12
Fal építési anyaga
tégla

Az ingatlanról:

Befektetők figyelem! Ilyen nincs még egy! Elegancia, stílus, ami magával ragad!
Eladó Siófok legszebb, mozgalmas, mégis nyugalmat árasztó, történelmi villák szegélyezte utcában egy 2225 nm-es, parkosított, részben fenyőfás telken álló mintegy 642 nm (alagsor 93 nm, földszint 280 nm, emelet: 269 nm) hasznos alapterületű felújított, romantikus stílusú villaépület.
Az épület részben alápincézett, alagsor, földszint, emelet beépítésű.
Története: A siófoki villát 1897-ben Braun Dávid építette, az épületet a századfordulón Dr. Fekete Vilmos temesvári ügyvéd vásárolta meg. A villa neve már árulkodik arról, hogy a siófoki szállásnak köze van az egyik legnagyobb romantikus írónk, Jókai Mór életéhez. Jókai 1903-ban, ebben a hangulatos balatoni villában töltötte életének legutolsó nyarát, a tulajdonos vendégeként.Jókai Mór gyakran megfordult a Balaton melletti Siófokon, és a Siófokról Füredre történt hajóútján szerzett élményit használta fel az Aranyember című regényéhez.A hotel a második világháború végéig a nyaralni vágyók siófoki szállásaként funkcionált, majd 1947-ben államosították. A szocializmus évei alatt a házban működött rendőrség, zeneiskola, Pannónia központ. 1995-ben a villa újból magánkézbe került.
A Villa hotel szobái és közösségi terei az arte povera stílusjegyeit, valamint a modern formavilágot ötvözve tökéletes harmóniát és finom eleganciát sugároznak. A szállás épületében 3 standard, 2 superior, 2 delux sarokkádas, 4 családi  szoba és egy 75 nm-es lakosztály került kialakításra.
Az épület fűthető, amit – illetve a használati meleg vizet – központi gázkazán biztosít. 2015-ben az épület teljes felújítására került sor.
A szobák alapfelszereltséghez hozzátartozik az LCD TV, telefon, minibár, bőröndtartó, higiéniai és kozmetikai ápoló készlet, hajszárító.A villában nem dohányzó szállodai szobák kerültek kialakításra, de a dohányzást kedvelőkről sem feledkeztek meg, akik a teraszokon hódolhatnak szenvedélyüknek.A fürdőszoba kialakításánál figyelembe vették a különféle igényeket, káddal és/vagy zuhanyzóval felszereltek. Két superior szobában sarokkád került kialakításra a romantikát kedvelők számára.A szállás szobái külön kérésre előzetes egyeztetés alapján pótágyazhatóak (gyermekágy és babaágy).
Természeti adottságokból eredően a telek utcától távolabb eső része lejtős kialakítású és magas fenyőfákkal borított. Az épület földszintje, valamint a kert Balaton felé eső hátsó személy kijárata között így kialakult szintkülönbséget lépcső és térkő-burkolatú járda hidalja át. A kert parkosított, illetve az épület főbejárata közelében kialakított tűzrakó hely és közösségi tér térkővel burkolt. A kert az utca felől egy személykapun és egy gépkocsi bejárón keresztül közelíthető meg.
Gépjárművek parkolása a telken belül is lehetséges a murvával borított felületeken. A közlekedő felületeket világítás szegélyezi.
Az ingatlan megközelíthetősége kiváló mind személygépkocsival, vagy busszal autópályán, mind vonattal. Budapest 10, Kaposvár 80, míg Nagykanizsa mintegy 1200 km-re van.  
A Szántódi rév közelsége miatt a Balaton északi partja is könnyen elérhető.
Az ingatlan infrastrukturális ellátottsága központi elhelyezkedése miatt kiváló. Bevásárlási lehetőségek, éttermek, közintézmények, orvosi rendelő, oktatási intézmény 3-5 perces sétával elérhető.
A közelben lévő siófoki kikötő vitorlások és csónakok tárolására is alkalmas, a személyhajók pedig vízi kirándulásra is lehetőséget adnak.
Részletekkel valamint a megtekintéssel kapcsolatban keressen bizalommal.
Üdvözlettel / Best regards:
Kovács Zsolt
+36 (20) 218 4274


Elhelyezkedés

Siófok


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 20

Ingatlannet kód: NET6320499


LAKÁSKULCS - direct Ingatlan és Hiteliroda SIÓFOK

LAKÁSKULCS - direct Ingatlan és Hiteliroda SIÓFOK

Az iroda további hirdetései

HASONLÓ INGATLANOK


850 000 000 Ft

Siófok

  • Alapterület: 580m²

+36 20

Ingatlannet kód: NET6320499

LAKÁSKULCS - direct Ingatlan és Hiteliroda SIÓFOK

LAKÁSKULCS - direct Ingatlan és Hiteliroda SIÓFOK

Az iroda további hirdetései

Az általad megtekintett eladó siófoki kastély 12 szobával rendelkezik (ebből 12 egész szoba és 0 félszoba). A kastélyról 26 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 642 m², míg a hozzá tartozó teleké 2 225 m². További jellemzői: az építés éve 1897, a fal építési anyaga tégla. A kastély ára 1 190 millió Ft, négyzetméter ára 1 853 583 Ft, ami a siófoki átlaghoz képest 10%-kal magasabb. Az ingatlant Kovács Zsolt referens a LAKÁSKULCS - direct Ingatlan és Hiteliroda SIÓFOK irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6320499. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Siófok ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.