star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó ház Solymár

  • 262 m²

    alapterület
  • 5

    szoba
  • 1 335 m²

    telek

Vételár:

115 millió Ft

Eladó ház Solymár

  • 262 m² alapterület
  • 5 szoba
  • 1 335 m² telek

  • Eladó ház Solymár

  • 262m²


Ár:

115 000 000 Ft

Építés éve
1994
Szintek
2
Szobák száma
5
Ingatlan állapota
átlagos
Fűtés
gáz (központi)

Az ingatlanról:

Az ingatlan jellemzése:
Az 1335 m2 terület nagyságú porta négy oldalról kerített, enyhén lankás udvara újbóli parkosításra vár, melyben több éves fák és egyéb növények található, amik jó alapot biztosítanak a kerttervezéshez. A lakóépület teherhordó szerkezete beton alapra épített, perlites nemes vakolat szigeteléssel ellátott tégla falazat, az épület szintek között beton födémmel, nyereg tetővel, zárt deszkaborítású, hőszigetelt, szellőztetővel ellátott zsindelylemez fedéssel.
Külső nyílászárói fa tokos ajtók és ablakok, hőszigetelő üvegezéssel és belső árnyékolókkal ellátva. A családi ház fűtése gáz és vegyes tüzelésű kazánokra kiépített központi fűtés, jelenleg kazánok nélkül, radiátor fűtőtestekkel; kiegészítő fűtése a nappali térben elhelyezett kandallóról biztosított. Hálózati meleg víz ellátás gázkazánra kiépítve, jelenleg hőleadó nélkül. Rézvezetékkel kiépített hálózati és ipari elektromos áram ellátása: 3x16A és 1x16A vezérelt.
Az ingatlan belterének jellemzése:
Az összesen 262 m2 hasznos alapterületű épület három szinten terül el, melyből a 110 m2 alapterületű szuterén szint egy többfunkciós épületrész, irodával, raktárral, vizesblokkal. Az eredeti tervek szerint a szuterén szint dupla garázs célt szolgál, mely állapot igény esetén visszaállítható. A szuterén szint bal oldali traktusa, melyben a kazánház és a vizesblokk található, egy belső lépcsőházon keresztül is elérhető, biztosítva ezzel a lakótér dupla komfortját és egy mosókonyha kialakításának lehetőségét.
A 152 m2 hasznos alapterületű lakótér további két épületszinten terül el, így a magasföldszinten 87 m2 nappali tartózkodás céljára kialakított helyiségek és a tetőtérben 65 m2 pihenést szolgáló szobák kerültek kiépítésre. A magasföldszinti élettér jelentős része egy légteret alkot, mert egy hármas tagolású nappali, társalgó és egy félig nyitott könyvtárszoba csupán lakberendezési térelválasztókkal, egy épített kandallóval, valamint a padlóburkolatok váltakozásával érzékelteti az eltérő funkciókat.
A magasföldszint bal oldali traktusa úgy lett kialakítva, hogy a 40 m2 alapterületű, hegyekre és saját udvarra panorámás teraszról belépve egy közlekedő fogad, mely gerincfolyosóról a terasz által körbeölelt étkező, konyha és spájz, szuterén és a tetőtér elérhetőségét biztosító lépcsőház, majd kádas fürdőszoba valamint önálló wc helyiség érhető el. A tetőtérben négy önálló bejáratú szoba található, mely szobák közös előteréből egy wc helyiség és kézmosó is nyílik.
Az ingatlan finanszírozása:
Solymár településre vonatkozó, ingatlan négyzetméterár statisztikák alapján elmondható, hogy a hirdetésben kínált ingatlan kimondottan kedvező áron elérhető az érdeklődők számára, mert ha épületszintenként és használati céltól függően a hasznos alapterületre súlyozottan számolunk értéket, akkor az ingatlan forgalmi értéke kb. 155 millió Forint. (2023.09.06. napon elérhető adatok alapján)
Tekintettel arra, hogy a családi ház esztétikailag avult, fűtésének helyreállítása egy kazán vásárlás miatt beruházásra szorul, valamint a korábbi használati amortizáció jelei fellelhetők, így az Eladó ennek tudatában a mérsékelt árral kívánja kompenzálni a hiányosságokat.
Az ingatlan megvásárlásához 30% önerő megléte mellett forint elszámolású kereskedelmi bankok által nyújtott hitelt tudunk biztosítani. Az ingatlan megvásárlásához a Családok Otthonteremtési Kedvezménye igénybe vehető, mely illetékmentességet biztosít és önerőnek számít! Bővebb felvilágosítást irodánktól kérhet.
Az ingatlan környezetének jellemzése:
Solymár nagyközség Pest vármegyében, a Pilisvörösvári járásban, a budapesti agglomerációban. Magyarország legnépesebb nagyközsége, mely közel 11.300 fő lelket számlál. A település az Aranyhegyi-patka, a Jegenye-völgy, a Budai-hegység és a Pilis által közrefogott területen helyezkedik el, gyönyörű természeti környezetben.
A település tömegközlekedésben az autóbusz forgalomra támaszkodik, de a Budapest-Esztergom vasútvonalon a főváros negyed óra alatt elérhető. Gépjárművel, közúton való közlekedés esetén a főváros szintén gyorsan megközelíthető, mert a 10-es számú főút mellett húzódik a nagyközség, így Buda, az Árpád híd, a Megyeri híd és az M0 autóút rövid időn belül elérhető.


Elhelyezkedés

Solymár


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 30

Ingatlannet kód: NET6557730


Tápióvölgye Ingatlaniroda

Tápióvölgye Ingatlaniroda

Ingatlanreferens további ingatlanjai
Tápióvölgye Ingatlaniroda

Tápióvölgye Ingatlaniroda

Az iroda további hirdetései

+36 30

Ingatlannet kód: NET6557730

Tápióvölgye Ingatlaniroda

Tápióvölgye Ingatlaniroda

Ingatlanreferens további ingatlanjai
Tápióvölgye Ingatlaniroda

Tápióvölgye Ingatlaniroda

Az iroda további hirdetései

Az általad megtekintett eladó solymári családi ház 5 szobával rendelkezik (ebből 5 egész szoba és 0 félszoba). A családi házról 16 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 262 m², míg a hozzá tartozó teleké 1 335 m². További jellemzői: az építés éve 1994, a fűtés típusa gáz (központi). A családi ház ára 115 millió Ft, négyzetméter ára 438 931 Ft, ami a solymári átlaghoz képest 29%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Tápióvölgye Ingatlaniroda referens a Tápióvölgye Ingatlaniroda irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6557730. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Solymár ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.