star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó ház Szedres

  • 4 100 m²

    alapterület
  • 1

    szoba
  • 105 916 m²

    telek

Vételár:

720 millió Ft

Eladó ház Szedres

  • 4 100 m² alapterület
  • 1 szoba
  • 105 916 m² telek

  • Eladó ház Szedres

  • 4 100m²


Ár:

720 000 000 Ft

Építés éve
1840
Szintek
1
Szobák száma
1
Ingatlan állapota
felújított
Fűtés
cirkófűtés
Fal építési anyaga
tégla

Az ingatlanról:

SZEKSZÁRDHOZ KÖZELI LOVAS KÚRIA 10 HEKTÁROS TERÜLETTELApáti puszta a Gindly-családé volt, utolsó tulajdonosa a báró Fiath-család volt, a Bezerédj István által 1836-ban alapított Szedres határában fekszik .Szedres már ősidők óta lakott terület, az Árpád-korban több kisebb falu is létezett a község mai területén. 1703-ban a Gindly-család I. Lipóttól birtokadományként megkapta Apáti- és Hidjapusztát, melyeket 1786-ban kelt források is említenek.A lovas udvarház több épületből áll, két fő épülete a késő klasszicista stílusban, 1840-ben épült Bezerédj 'kis kastély' és az 1870- es években emelt földszintes, manzárdtetős 'nagy kastély' .A hosszú időre visszanyúló szedresi lovas hagyományt kívánja fenntartani az udvarház lovardája és az 580 nm-es istálló is.Ezeken kívül számos mellék épület is tartozik a közel 11 HEKTÁROS birtokhoz, víztorony, szolgálati lakások, raktárépületek.A gyönyörűen felújított udvarház területén 3 rendezvényterem biztosít kiváló helyszínt baráti és családi összejöveteleknek, bejáratával pontosan szemben található egy 1832-ben épült Nepumuki Szent János kápolna. Az egykor gyönyörű szép kastélyépületeknek mostanra sikerült visszaadni régi pompájukat, panzióként várják a vendégeket. Az épületeket a mai igények kielégítésére 2010- ben modernizálták, ugyanakkor sikerült megőrizni a klasszikus hangulatot is.Nagy kastély: ( kb. 600 nm alapterületű)A nagy kastély több funkciót lát el. A földszinten található egy rendezvényterem, valamint szálláshelyként üzemel 15 szobával, 27 férőhellyel.Az alagsorban került kialakításra egy 50 fő befogadására képes étterem, konyha és kiszolgáló helyiségek,az alapanyag raktárak illetve a személyzeti öltözők.Az épülethez tartozik egy nagyméretű, két részből álló, gyönyörű, boltíves pince, ez is úgy lett felújítva, hogy bármikor vendégek fogadására alkalmas legyen.Kis kastély: ( kb 300 nm alapterületű)Egy nagyobb, (110-120 fő befogadására alkalmas,) és egy kisebb rendezvényterem került kialakításra, ( esküvők, konferenciák megtartásához kiválóan alkalmas) amihez egy büfé, konyha, vizesblokk, iroda és raktár tartozik.A tetőtérben található egy férfi – női öltöző, ezzel biztosítható a különböző rendezvények zavartalan működését.A tetőtérben 6 szoba-6 fürdőszobával és kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra.Paks és Szekszárd közelsége befektetési szempontból kedvező.
Halász Éva
Telefon:30/4221362
ÚJ ÉPÍTÉSŰ ÉS HASZNÁLT INGATLANOK KÖZVETÍTÉSE!
Igényelje hitelét nálunk! Díjmentes hiteltanácsadás és egyedi (kamat) kedvezmény a Duna House ügyfelei részére, a banki kamatoknál kedvezőbb feltételekkel!
Hívjon bizalommal - a Duna House kínálatában megtalálható valamennyi ingatlannal kapcsolatban örömmel állok rendelkezésére a hét bármely napján!

Referencia szám: HZ095638


Elhelyezkedés

Szedres, Ady Endre utca


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 30

Ingatlannet kód: NET6300092


+36 30

Ingatlannet kód: NET6300092

Az általad megtekintett eladó szedresi (Ady Endre utca) családi ház 1 szobával rendelkezik (ebből 1 egész szoba és 0 félszoba). A családi házról 9 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 4 100 m², míg a hozzá tartozó teleké 105 916 m². További jellemzői: az építés éve 1840, a fal építési anyaga tégla, a fűtés típusa cirkófűtés. A családi ház ára 720 millió Ft, négyzetméter ára 175 610 Ft. Az ingatlant Halász Györgyné referens a Csillaghegy irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6300092. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Szedres ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.