star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó ház Törökbálint

  • 360 m²

    alapterület
  • 10

    szoba
  • 2 670 m²

    telek

Vételár:

581 millió Ft

Eladó ház Törökbálint

  • 360 m² alapterület
  • 10 szoba
  • 2 670 m² telek

  • Eladó ház Törökbálint

  • 360m²


Ár:

581 000 000 Ft

Építés éve
1890
Szobák száma
10 (5 + 5)
Ingatlan állapota
újszerű
Fűtés
cirkófűtés
Fal építési anyaga
tégla

A beltér:

ANTIK VILLAÉPÜLET eladó Törökbálint csendes részén!

2669 nm-es ŐSFÁS PARK felső részén elhelyezkedő villát 1895-ben építette Walla József mozaik és cementárú gyáros családja részére. A villaépület színes üvegablakai Walla József veje, a méltán világhírű Róth Miksa alkotásai. Kiváló befektetés, egyedülálló életérzést biztosító örök érték! Az épület a park felső részén helyezkedik el, távolabb az amúgy csendes kis utcától.

A Walla-kastélynak is nevezett épület eklektikus stílusú, döntően neo-reneszánsz stílusjegyekkel. Értékét növeli, hogy gyakorlatilag megmaradt eredetileg tervezett állapotában, statikailag és szerkezetileg is kiváló!

Igen ritka, hogy egy hasonló korú kastély épületnek, megmaradtak eredeti nyílászárói, melyek Róth Miksának, korának legnagyobb üvegfestmény készítő művészének műhelyéből származnak.

Eredetiségét bizonyítja, hogy Róth Miksa felesége Walla Jozefa, az építtető, Walla József lánya. Az épület alsó szintje, eredetileg a kiszolgáló szintnek felel meg, de teljes körűen megfelelő bármilyen mai funkcióra is.

A lakószint impozáns bejárata klasszikus fogadó tér, melyből szemből nyílik a szalon. A fogadóhelyiség ablakai a már említett Róth Miksa által készített, szecessziós ornamentikát tükröző ablakok, melyek szinte életre kelnek a kinti fénytől. A lakószobák, konyha és fürdőszoba is ebből a helyiségből nyílik, illetve impozáns falépcsőn lehet felmenni a kastély korhű, nagy belmagasságú manzárdjára.

Itt további három nagyméretű helyiség van kialakítva, amely igény szerint alakítható, igény esetén beépítési-megvalósítási terveket is tudunk biztosítani.

Visszatérve a szalonba, csodás látvány nyílik a parkra, melyben az eredeti szobor is megtalálható. A szalonból nyílik a három oldalról zárt terasz, melyen akár hidegebb időben is kellemes tartózkodni.

Egyik oldalát végig Róth Miksa féle üvegfestmény ablakok díszítik. A kastély különlegessége az örök, tradicionális értékrendet tükröző hangulata.

Egyedülálló lehetőség ez, mely Budapestnek szinte a határában található, 15 perces autóúttal a budai Belváros is könnyen elérhető.

Az épület kiszolgáló szintje is lehet lakótér (korábban is az volt) illetve borospince is található alatta.

Többféle funkcióra alkalmas épület, de leginkább azoknak ajánljuk, akik a hagyományos XIX. századi arisztokrata enteriőrben szeretnének élni.

Az ingatlan tulajdoni lapon bejegyzett műemlék, tehermentes. Rugalmasan tudjuk mutatni az ingatlant, előzetes regisztráció alapján!

Kínálati ár: 1,5 millió Euro, vagy annak megfelelő Forint.

Tekintse meg az ingatlanról készült videós bemutatónkat: .....


Elhelyezkedés

Törökbálint


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET6548832


IBREDINGATLAN- Budai Hegyvidék Iroda

IBREDINGATLAN- Budai Hegyvidék Iroda

Az iroda további hirdetései

+36 70

Ingatlannet kód: NET6548832

IBREDINGATLAN- Budai Hegyvidék Iroda

IBREDINGATLAN- Budai Hegyvidék Iroda

Az iroda további hirdetései

Az általad megtekintett eladó törökbálinti családi ház 10 szobával rendelkezik (ebből 5 egész szoba és 5 félszoba). A családi házról 14 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 360 m², míg a hozzá tartozó teleké 2 670 m². További jellemzői: az építés éve 1890, a fal építési anyaga tégla, a fűtés típusa cirkófűtés. A családi ház ára 581 millió Ft, négyzetméter ára 1 613 889 Ft, ami a törökbálinti átlaghoz képest 43%-kal magasabb. Az ingatlant Hosszú Levente referens az IBREDINGATLAN- Budai Hegyvidék Iroda irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6548832. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Törökbálint ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.