star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning
 • Budapest
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Bútorozott

Kertkapcsolatos

Mikortól költözhető?

Kert

Akadálymentesített

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Kilátás

Erkély-terasz

Közös költség

Ft
Ft

Gépesített

Kisállat hozható

Energiabesorolás

Egyéb energiahatékonysági eszközök

Villany

Víz

Gáz

Csatorna

Egyéb extrák

Ingatlannet kód

Eladó lakás Budapest

1 000+ találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról e-mailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/173 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  Budapest 1873-óta Magyarország fővárosa, ekkor alapították Pest, Buda és Óbuda egyesítésével. A város nem csak országunk, de Közép-Európa egyik pénzügyi központja is. A várost évente sok turista keresi fel a világ minden tájáról, hiszen sok látnivalója a világörökség részét képezi. Budapest az Európai Unió egyik legnépesebb városa, egyben az ország legnagyobb és legnépesebb települése, Pest megye székhelye, bár közigazgatásilag nem része annak.

 • Hírességek

  Magyarország fővárosa, és a világ egyik legkedveltebb városa révén Budapesten rengeteg híresség megfordul, számtalan történelmi személy kötődik hozzá és a magyar közélet legtöbb alakja is itt él. Sok külföldi színész, zenész szinte otthonaként tér vissza évről évre a városba. A magyar kulturális élet és sport számos kiemelkedő alakja született Budapesten, mint Bozóky István, színművész; Puskás Ferenc, labdarúgó, Szabados György, zongoraművész és Várkonyi Gábor, filmrendező. A jelenkor kulturális és közéleti szereplője között Budapesten született többek között Presser Gábor, zenész, zeneszerző; Puzsér Róbert, kritikus és Pál András, színművész.

 • Nevezetességek

  Budapesten több világörökségi helyszín is található: a Duna-part látképe, a Hősök tere, az Andrássy út, a Budai Várnegyed és -a londoni után második legöregebb- Millenniumi Földalatti Vasút. A város Duna-hídjai világszinten egyedülállóak, turisztikai jelentőségűek, melyek közül a Lánchíd a leghíresebb.

  A város talán leglátogatottabb nevezetessége a Duna pesti oldalán fekvő Parlament. A Budavári Palotából, a Halászbástyáról és a Szabadságszobor környékéről festői szépségű látvány nyílik a városra. Sok építmény és tér között a Vajdahunyad vára, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Citadella történelmi értékeink emlékét őrzik.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  Budapest jelenleg ötvennégy külföldi érdekeltségű cégnek nyújt székhelyet. A cégek innen irányítják az egész országban végzett tevékenységüket, így azok a menedzsment a pénzügy és az üzlet központjai. Ilyen vállalatok többek között a Magyar Telekom, a General Electric, a Vodafone, és a Telenor.

  Pénzügyi központ révén a város a bankok és biztosítók központja. Az Erste, a CIB, a K&H és az OTP bankok, valamint az ING, az Aegon és az Allianz biztosítók székhelye. Budapest a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. vállalat irányító és adminisztrációs részlegének központja.

 • Ipar

  Budapest világvárossá fejlődésében nagy szerepet játszott a nehézipar, főként még a trianoni békeszerződést megelőző korokban. Ma is számos iparág képviselteti itt magát, mint a gyógyszer és az elektronikai ipar. Jelentősebb azonban a szolgáltatási szektor, melynek országos központjává vált, hiszen amellett, hogy a nemzetközi pénzforgalom kilencven százaléka itt bonyolódik, a város a kereskedelem, a turizmus, a vendéglátóipar és a logisztika centruma.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  Budapest folyton pezsgő világváros. Az éjjel nappal zajló nyüzsgésben a történelmi utcák, vásárló és szórakozó negyedek, parkok és terek korlátlan lehetőségeket rejtenek. Magyarország fővárosa az a hely, ahol mindig történik valami és ahol fel kell venni a ritmust a város dobogásával. A maga ötszázhuszonöt négyzetkilométeres kiterjedése helyet biztosít minden jellegű lakásnak és lakóháznak, városrészektől függően, így mindenki megtalálja a saját életvitelének legmegfelelőbb környezetet.

 • Városrészek bemutatása

  Budapestnek kétszázhárom városrésze és huszonhárom kerülete van, melyek az óramutató járásával megegyezően, belülről kifelé számozottak. Ezek közül hat Budán, tizenhat Pesten, egy pedig Csepel szigetén található. Budapest szívében, a Duna partszakaszán, az I., V., VI., VII., és VIII. kerületben található a város turisztikai központja, ahol történelmi, szórakozó és vásárló negyedek érik egymást. Köztük Tabán, a Belváros és a Gellérthegy városrészek a leglátogatottabbak. A perifériák felé haladva folyamatosan egyre ritkábban lakott területek következnek, lakótelepek, lakóházak és ipartelepek, gyárak váltják fel a tájat. Budapest agglomerációjába tartoznak Pest megye kisebb települései, falvai is.

 • Lakosság bemutatása

  Budapesten Magyarország össznépességének tizenhét százaléka él, ami közel 1,8 millió fő. A népesség a tizenkilencedik századtól kezdve folyamatosan növekedett, egészen 1990-ig, azóta tizenkét százalékkal csökkent. Mindemellett az ország legsűrűbben lakott területe, átlagosan háromezer-háromszáz fő jut egy négyzetkilométerre. Ez az országos átlag több mint harmincszorosa. A kerületenkénti népsűrűség széles skálán szóródik, hiszen rendkívül eltérő az egyes városrészek szerkezete. Budapesten ezer férfira ezerszázhatvanhat nő jut. A lakosság közel három százaléka vallotta magát kisebbségnek, akik közül arányaiban legtöbben romák, románok és németek.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  Budapest zsúfolt belvárosa, betondzsungele mellett számos park és zöld terület van jelen és csempészi be a természetet. A központban is sok park nyújt lehetőséget kikapcsolódásra, sportolásra, túrázásra, melyek közül a Gellérthegy, a Károlyi-kert és a Népliget a legkiemelkedőbb. További parkok és zöldövezetek a Városmajor, a Vérmező, a Tabán, az Óbudai-sziget, a Budai Arborétum és a főváros legnagyobb parkja: a Margit-sziget. Budapest peremén, főként a budai részen több kiránduló és síelő hely is található, melyek közül a leghíresebb a Normafa.

 • Kapcsolódó statisztikák

  A megyei szintű statisztikák kialakításakor Budapestet számos szempont (terület, népesség, GDP, stb.) alapján külön megyeként szokták tekinteni, hiszen az adatok nem lennének reprezentatívak a nagy szórás miatt. Budapest az ország gazdasági és pénzügyi központja, a foglalkoztatási ráta itt a legmagasabb, a lakosság mintegy hatvannégy százaléka foglalkoztatott. Az ezer lakosra jutó regisztrált vállalkozások száma is itt a legmagasabb, kettőszázhuszonhárom darab. (forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

 • Iskolák és fontosabb képzések

  Budapest számtalan általános- és középiskolája a lehető legszélesebb skálán nyújt alap és középfokú képzéseket a művészetektől a sporton át a nyelvekig. A sok közül a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola, a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium és a Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola is említésre méltó. Budapesten harmincnyolc felsőoktatási intézmény található, ebből húsz egyetemi képzéseket, tizennyolc pedig főiskolai képzéseket nyújt. Különösen nagy múlttal rendelkezik az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Corvinus Egyetem, az Óbudai Egyetem a Kodolányi János Főiskola és a világszinten egyedülálló Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  Budapest Magyarország legfőbb, és Közép-Európa egyik jelentős közlekedési csomópontja. Innen indulnak ki a vasútvonalak, közutak és autópályák az ország minden térsége és Európa nagyvárosai felé. A Budapestet átszelő autóutak és autópályák a nemzeti és nemzetközi tranzitforgalom miatt rendkívül túlterheltek. Ennek enyhítésére szolgál az M0-ás autópálya, mely a várost hetvenhét kilométeren kerüli el, megszabadítva ezzel a gépjárműforgalom egy meghatározó részétől. A várost a Duna szeli ketté, melyen két vasúti és hét közúti hídon lehet átkelni. Budapesttől tizenöt kilométerre található Magyarország legnagyobb nemzetközi repülőtere, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.

 • Tömegközlekedés

  A város nemzetközi vasúti közlekedési csomópont. A Keleti és Nyugati pályaudvart több, egész Európát átszelő vasútvonal érinti. Az említett két pályaudvart és a Déli pályaudvart naponta összesen több mint ötven nemzetközi járat érint. A főváros és a megyeszékhelyek, nagyobb városok között InterCity járatok közlekednek. A helyi tömegközlekedést négy metró, négy HÉV, harminchárom villamos és kétszázhatvanhárom buszjárat bonyolítja le. Emellett turistalátványosságként lehetőség nyílik siklóval, libegővel, fogaskerekű vasúttal és kishajóval is utazni.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  Budapest kulturális életéért a fesztiválok, múzeumok és színházak egyaránt felelnek. Az Őszi- és Tavaszi Fesztivál a Budapesti Művészeti Hetek utódjaként a kortárs művészet bemutatására és népszerűsítésére szolgál. A Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum országunk történelmi és kulturális értékeit őrzik. Budapesten negyven színház található, melyek közül a Madách Színház, a Budapesti Operettszínház és a Nemzeti Színház is említésre méltó. Európai szinten is híres tudományos könyvtáraink a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára, az ELTE Egyetemi Könyvtára és az Országgyűlési Könyvtár is. A budapesti élet egyik legfiatalabb kulturális központja a MÜPA többfunkciós létesítmény.

 • Sport

  Magyarország központi sportlétesítményei évente több ezer látogatót vonzanak, köztük a Papp László Budapest Sportaréna és a Puskás Ferenc Stadion a leghíresebb. A város agglomerációjához tartozik a Hungaroring, a Formula-1 magyar nagydíj helyszíne. A budai hegyvidék a nyári időszakban a túrázók, kerékpározók és szabadtéri sportolók kedvelt helye, az év másik felében pedig a téli sportoknak ad otthont. Az észak-budai Duna-part pedig a vízi sportok kiemelt területe.

 • Szórakozás

  Budapest legnagyobb, a szórakozásért felelős eseménye a minden nyáron megrendezett Sziget Fesztivál, mely rengeteg hazai és külföldi előadót és látogatót vonz. A Főváros Állat- és Növénykertben, a Fővárosi Nagycirkuszban és a híres kávéházakban összefonódik a szórakozás a kultúrával. Kétszer is a világ legszebb kávéházának választották az 1894-ben megnyílt New York Kávéházat. Budapesten több mint ötszáz szórakozóhely várja vendégeit, minden éjjel.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Jelentkezz be, hogy el tudd menteni a kedvenc hirdetéseid vagy keresésed!

Klikk ide!Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Budapest lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Budapest aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Budapest közintézményei: 6 általános iskola, 8 gimnázium, 2 szakközépiskola, 4 óvoda, 3 bölcsöde, 10 orvosi rendelő.