star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning
 • Győr
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Bútorozott

Kertkapcsolatos

Mikortól költözhető?

Kert

Akadálymentesített

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Kilátás

Erkély-terasz

Közös költség

Ft
Ft

Gépesített

Kisállat hozható

Energiabesorolás

Egyéb energiahatékonysági eszközök

Villany

Víz

Gáz

Csatorna

Egyéb extrák

Ingatlannet kód

Eladó lakás Győr

452 találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról e-mailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/19 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  Győr megyei jogú város a Nyugat- dunántúli régió központja. Népessége 2015-ben meghaladta a 129 000 főt, ezzel Magyarország (lélekszám szerinti) hatodik legnagyobb városa. Gazdasági szempontból különösen előnyös földrajzi elhelyezkedése, hiszen a Bécs-Pozsony-Budapest hálózat csomópontjában található.

 • Hírességek

  A városhoz kapcsolódó híres személyek között találjuk többek között Jedlik Ányos természettudós, feltaláló; Bermann Miksa mérnök, feltaláló; valamint Markó Iván táncművész, koreográfus nevét is.

 • Nevezetességek

  Országunk műemlékekben egyik leggazdagabb városa Europa Nostra-díjjal büszkélkedhet, melyet a barokk belváros kiemelkedő rekonstrukciójáért nyert el. A neobarokk stílusban épült Városháza; az ezer éves győri püspökség székhelye a Püspökvár; a II. János Pál pápa által magasabb rangra emelt egykori székesegyház, a Bazilika; valamint történelmi terei, hogy csak néhányat említsünk a számos látnivaló közül, mind Győr városát ékesíti, és tanúskodnak a város gazdag történelméről.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  Győr-Moson-Sopron megye gazdasága az elmúlt évtizedekben rohamosan fejlődött, és ez a tendencia napjainkban is érvényesül. A régióban többek között olyan óriásvállalatok folytatnak gazdasági tevékenységet, mint például az Audi Hungaria Motor Kft., az E.On Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt.,a Heineken Hungária Zrt., valamint a BOS Automative Products Magyarország Bt. Az elmúlt évek sikerei mögött a nyugat-európai felvevőpiacok közelsége mellett, a magas színvonalú oktatás és munkaerőképzés, valamint a szakképzett munkaerő jelenléte húzódik.

 • Ipar

  A gépjárműipar mellett a textil- és bőripar, az elektronikai és informatikai ipar, illetve az élelmiszer ipar, valamint az egyre erősődő turisztikai iparág meghatározó Győr gazdasága szempontjából.

  Bár csak egy ipari park található itt, a győri ipari park több, mint 100 sikeres nemzetközi és hazai tulajdonú vállalkozásnak ad otthont, és kiemelten vonzó célponttá teszi a várost további, letelepedni szándékozó cégek számára.

  A gépipar fejlődéséhez nagymértékben hozzájárult a Volkswagen csoport letelepedése, amely Győrben hozta létre a világ legnagyobb motorgyárát. A győri Audi, eddig több mint 4 milliárd eurót invesztálva, az ország egyik legnagyobb külföldi befektetője.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  Győr megyei jogú városként önállóan, saját hatáskörében rendezheti el a megyei közigazgatási feladatokat. Itt található a Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal központjának székhelye.

 • Városrészek bemutatása

  Győr városa 18 városrészből tevődik össze. Egy felmérés alapján a három legnépszerűbb között található Révfalu, Belváros és Kisbácsa városrészek.

 • Lakosság bemutatása

  A város népessége 129.000 fő körül mozog, országos szinten jobb statisztika figyelhető meg a népesség ingadozását illetően, melyek a vidék magas szintű gazdasága miatti idetelepülőkkel magyarázható.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  Győrtől 5 km-re helyezkedik el az Achilles Tó Szabadidőpark és Üdülőfalu. A Holt –Marcal szomszédságában elterülő 4 hektáros tó népszerű pihenő, strand és találkozó hely a környéken élők széles körében.

 • Kapcsolódó statisztikák

  A Központi Statisztikai Hivatala adatai alapján mind a munkanélküliségi ráta, mind a regisztrált bűncselekmények száma a Nyugat-dunántúli régióban a legalacsonyabb.

 • Iskolák és fontosabb képzések

  A város dinamikus fejlődését jól tükrözi Győr oktatási infrastruktúrája is. A településen 33 óvoda található. Általános iskola 34 intézményben működik, míg középfokú oktatást 27 intézmény biztosít. Ezen felül 3 felsőoktatási intézmény is található Győrben, név szerint a Győri Katolikus Hittudományi Főiskola, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kara, valamint a Széchenyi István Egyetem.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  Győr közlekedési szempontból is kiváló helyen, a vasúti és közúti forgalom országos jelentőségű csomópontjában van. Vasúti közlekedés tekintetében a Budapest-Bécs közötti vasútvonal a legjelentősebb, amely legutóbbi átépítése óta alkalmas a 160 km/órával közlekedő járatok lebonyolítására is.

  A közúti forgalom jelentős szerepet tölt be a régió életében. Mivel több közlekedési főútvonal is találkozik egymással Győrben (M1, M19, 1, 14, 81, 82, 83, 85), így az infrastruktúra kialakításánál ügyeltek, hogy a város több pontjáról is elérhető legyen az autópálya.

  A várostól 15 km-re, a 81-es főút mentén található Győr-Pér repülőtér, mely főként az Audi Hungaria Motor Kft. járatait bonyolítja le.

 • Tömegközlekedés

  A város tömegközlekedéséről 50 vonalon, mintegy 128 autóbusszal a Kisalföld Volán gondoskodik. Az elmúlt években kiépített kerékpárutak, valamint Győr síkvidéki domborzata egyaránt kedvez a kerékpárral közlekedőknek is.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  Magyarország kulturális lehetőségekben egyik leggazdagabb városa Győr. Februártól decemberig várja a helyi és idelátogató közönséget olyan évente megrendezésre kerülő programokkal, mint például a Barokk Bál, Magyar Táncfesztivál, Győri Nyár Nemzetközi Kulturális fesztivál, Barokk Nosztalgiák Művészeti fesztivál, vagy a Győri Téli fesztivál és Vásár. Itt található Magyarország hatodik leglátogatottabb színháza, a Győri Nemzeti Színház, valamint a győri legenda alapján elnevezett Vaskakas Bábszínház.

  Emellett a kulturális bázist erősíti a nemzetközi hírnévnek örvendő Győri Balett és a jelenleg több mint 70 muzsikust foglalkoztató Győri Filharmonikus Zenekar is.

  Győr történelmi belvárosában járva számtalan parkkal és térrel találkozhatunk, de ugyanez igaz a peremterületekre is. 2006 és 2009 között megtörtént a játszóterek fejlesztése, a különböző parkok átalakítása, így növelve a lakóvezetekben élők konfortérzetét. Ennek eredményeként összesen 85 biztonságos, minősített, egyben készségfejlesztő közösségi hely áll rendelkezésre.

 • Sport

  A sportolni vágyókat számtalan sportolási lehetőség várja. A folyók városában a Vízisport Centrum, illetve a Győri Vízisport Egyesület kajakosai, evezősei várják a vizes sportok szerelmeseit. A város büszkeségei közé tartozik a korszerű ETO Park, mely több műfüves pálya mellett otthont ad a 16000 férőhelyes Győri ETO FC stadionnak is. Az ETO labdarúgó csapatának elmúlt években szerzett legjelentősebb sikereit a 2013-as szuperkupa győzelem és 2012-2013-ban méltán kiérdemelt Magyar Bajnokságban elért aranyérem fémjelez. A város híres kézilabdacsapatai közé tartozik a férfi Győri ETO FKC, valamint a 2013-ban és 2014-ben a legjelentősebb kézilabda kupasorozat győztes női csapata, a Győri ETO KC.

 • Szórakozás

  Ami a szórakozást illeti, fontos megemlíteni a Győri Plázát és az Árkád üzletközpontot, melyek mozival, éttermekkel, büfékkel és üzletek széles választékával várják a vásárolni és kikapcsolódni vágyókat.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Jelentkezz be, hogy el tudd menteni a kedvenc hirdetéseid vagy keresésed!

Klikk ide!Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Győr lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Győr aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Győr közintézményei: 16 gimnázium, 31 óvoda, 30 orvosi rendelő, 1 felsőoktatási intézmény, 30 általános iskola, 20 szakközépiskola.