star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning
 • Miskolc
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Bútorozott

Kertkapcsolatos

Mikortól költözhető?

Kert

Akadálymentesített

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Kilátás

Erkély-terasz

Közös költség

Ft
Ft

Gépesített

Kisállat hozható

Energiabesorolás

Egyéb energiahatékonysági eszközök

Villany

Víz

Gáz

Csatorna

Egyéb extrák

Ingatlannet kód

Eladó lakás Miskolc

516 találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról e-mailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/21 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a Miskolci járás székhelyeként Miskolc Észak-Magyarország legnagyobb városa, a maga 236,67 négyzetkilométerével. 159 554 főt számláló teljes népességével, Budapest, Debrecen és Szeged után Magyarország negyedik legnépesebb városa. A rendszerváltás előtt Magyarország legkiemelkedőbb iparvárosaként tartották nyilván, napjainkban kulturális és idegenforgalmi szerepe jelentős.

 • Hírességek

  A történelem során a városhoz számos jelentős személy kapcsolódott, köszönhetően annak is, hogy Miskolc és környéke Európa egyik legrégebben lakott területe. A város díszpolgárnak választotta Kossuth Lajost és Herman Ottót. A magyar irodalom kiemelkedő alakjait, többek között Kazinczy Ferencet, Petőfi Sándort, Jókai Mórt, és Csokonai Vitéz Mihályt is megihlette a város, itt töltött éveik alatt. Itt született Demjén Ferenc, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, Grósz Károly miniszterelnök és Bellus István humorista is.

 • Nevezetességek

  Miskolc leghíresebb látnivalói természeti kincsekhez kapcsolódnak. Ezek közé tartozik Miskolctapolca a Barlangfürdővel, mely változatos szabadidős programjaival jelentős turisztikai központ. A várostól nem messze található Lillafüred is, amely országszerte egyedülálló vízeséséről híres. Híres tavaink és cseppkőbarlangjaink közül az Anna és a Szentistván Barlang, valamint a Hámori tó is Miskolc közelében terül el.

  Miskolc kulturális és történelmi szempontból is bővelkedik látnivalókban. Elég csak a Csanyik völgyben fekvő Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, vagy a 2014-ben felújított Diósgyőri várat említenünk. Mindemellett kiemelkedő a Herman Ottó, a Magyar Ortodox illetve a 2013-ban megnyitott Pannon-tenger Múzeum is.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  Ami a nagyvállalatokat illeti, a globalizáció során Miskolcon is megjelent több transznacionális vállalat, köztük a Coca-Cola HBC, a Patec precision nehézipari vállalat, valamint az Adecco személyzeti közvetítő Kft. a legkiemelkedőbb.

  Az országszerte nagy jelentőséggel bíró REGIO játékkereskedelmi Kft is Miskolci székhelyű. Mindemellett nőtt a szolgáltató szektor jelentősége is, itt az Abaházy Bt. fordítóirodát és az Andrezol-Net Kft., Online reklámmal foglalkozó céget érdemes kiemelni.

 • Ipar

  Bár Miskolc a rendszerváltás során megszűnt iparváros lenni, és a legtöbb, a szocialista rendszerben működő kohó és más nehézipari cégnek leáldozott, ezek az évtizedek jelentős lendületet adtak a gazdaságnak. Azóta a város gazdasági szerkezete átalakult és leginkább a helyi kisvállalkozásoké a főszerep.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  Miskolc az egyetemnek és a számos közép és általános iskolának köszönhetően diákvárossá nőtte ki magát. Ez folyamatos, fiatalos lendületet ad az egész térségnek. A város infrastrukturális, esztétikai és kulturális fejlődését pedig folyamatos projektekkel igyekeznek biztosítani. A „zöld nyíl” villamos projekt keretein belül új gépparkra számíthatnak a Miskolciak, és a villamospályákat is korszerűsítik. A „Miskolc belváros rehabilitációja” projekttel a belváros kereskedelmi, turisztikai és kulturális funkcióját bővítik.

 • Városrészek bemutatása

  Miskolc belvárosa a többi magyar nagyvároshoz képest kevésbé őrzi a 19. század hangulatát. Itt találhatóak a bevásárlóközpontok, hivatali épületek, közlekedési csomópontok. A belvárost több zöld övezetben gazdag városrész öleli körül, mint Avas, kilátójával és híres templomával, valamint a Miskolctól különálló de hozzá tartozó lakó és nyaralóövezet, Miskolctapolca. Mindemellett érdemes megjegyezni az egyetemvárost is, melynek épületei nem elszórtan helyezkednek el, hanem összefüggő városrészt alkotnak.

 • Lakosság bemutatása

  Miskolc népessége számos település, köztük Diósgyőr hozzácsatolásával 1985-ben érte el a történelmi csúcsot, azóta folyamatosan csökken. A rendszerváltás óta szűnni nem akaró népességcsökkenés hatására a lakosság száma 2025-re akár 145000 főre is redukálhat. A lakosság 84%-a magyar, a többi olyan nemzetiségekből tevődik össze, mint a roma, a német és a szlovák. A népsűrűség 708,8 fő/négyzetkilométer.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  Miskolc az északi középhegység természeti kincseinek szívében fekszik, a Bükki Nemzeti Park környékén számos túrázási, vadkempingezési, terepbiciklizési lehetőség adott. A belvárosban sem maradunk adrenalin nélkül, hiszen a Miskolc Városi Kalandpark az egész tavaszi-nyári szezonban várja a látogatóit. Miskolcon az önkormányzati kezelésben lévő zöldövezetek nagysága 3 millió négyzetméter.

 • Kapcsolódó statisztikák

  Köszönhetően a rendszerváltás utáni munkahely csődöknek és privatizációnak, Miskolcot nagy mértékben sújtotta a munkanélküliség. A munkanélküliek száma az ezredforduló környékén némileg csökkent, de a gazdasági válság során újra romlott a helyzet. 2013-as felmérések alapján az Észak-magyarországi régióban a 4. legnagyobb a munkanélküliek száma.
  (Forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

 • Iskolák és fontosabb képzések

  Miskolc 35 általános iskolája a város által elkészített fejlesztési tervben megfogalmazott pedagógiai programra épül, amivel rugalmasan igazodik az aktuális társadalmi feltételekhez. Miskolc költségvetésének kiemelkedően nagy részét fordítja a középiskolák üzemeltetésére, ezzel jelenleg is az ország egyik legnagyobb intézményhálózatát tudhatja magának. A Miskolci Egyetem hét kara és két intézete közel hatvan szakot foglal magában, többek között állam és jogtudományi, gazdasági, bölcsészettudományi és egészségügyi képzést is folytat.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  Miskolc közlekedés-földrajzi adottságai a domborzatnak köszönhetően nem a legjobbak. Miskolc az M30-as autópálya közelében fekszik. A főváros 180km-re van és az M3-as autópályán keresztül viszonylag könnyen megközelíthető. Miskolc a 3-as és 26-os utak találkozópontja, emellett mellékutak indulnak ki többek között Egerbe, Kistokajba és Harsányba.

 • Tömegközlekedés

  A távolsági tömegközlekedést a MÁV és a Borsod Volán végzi. Miskolcnak két pályaudvara van, a Tiszai és Gömöri, Miskolc és Lillafüred között pedig kisvasút közlekedik. Ami a helyi közlekedést illeti, az MVK Zrt. 37 autóbusz és 2 villamosvonalat üzemeltet.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  Miskolc több kulturális intézménnyel is rendelkezik. Közülük az egyik legjelentősebb a volt Béke mozi átalakítása során létesített Művészetek Háza. Miskolc 12 könyvtára közül a II. Rákóczi Ferenc Megyei Jogú Könyvtárat és a Miskolci Városi Könyvtárat érdemes kiemelni. A Miskolci Nemzeti Színház és a Csodamalom Bábszínház tovább gyarapítja Miskolc kulturális értékeit.

 • Sport

  Miskolcon a kikapcsolódni, sportolni vágyókat egész évben várja a Miskolc Városi Szabadidőközpont. A Diósgyőri VTK-val és az MVSC-vel együtt két nagy múltú labdarúgó csapattal is rendelkezik Miskolc. Emellett más sportokban is kiemelkedő a város, többek között jégkorong és amerikai futball csapatai értek el sikereket, valamint a salakmotor területén is nagy múlttal rendelkezik. Miskolc legnagyobb sportlétesítménye a DVTK stadion és a hozzá tartozó edzőpályák.

 • Szórakozás

  Miskolcon egész évben számos kulturális program, fesztivál megrendezésre kerül, ami évről évre nagy számú látogatót vonz az ország és a határon túli területekről is. Minden évben itt kerül megrendezésre a Borsodi Sör, a Gyár és a Rocktóber fesztivál, valamint a Diósgyőri várjátékok. Egyetemváros mivoltának köszönhetően az éjszakai élet az év minden szakában pezseg. A hegyes-dombos vidéknek köszönhetően a téli-nyári időszakban a bobozás is igen népszerű a térségben, a Mibob különleges élményt kínál a vendégeknek a barlangfürdő és a csónakázó-tó szomszédságában. A Barlangfürdő mellett a Miskolctapolcai Strandfürdő is élenjáró a térségben.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Jelentkezz be, hogy el tudd menteni a kedvenc hirdetéseid vagy keresésed!

Klikk ide!Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Miskolc lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Miskolc aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Miskolc közintézményei: 11 gimnázium, 19 óvoda, 43 orvosi rendelő, 5 kórház, 23 általános iskola, 20 szakközépiskola.