star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning
 • Nyíregyháza
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Bútorozott

Kertkapcsolatos

Mikortól költözhető?

Kert

Akadálymentesített

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Kilátás

Erkély-terasz

Közös költség

Ft
Ft

Gépesített

Kisállat hozható

Energiabesorolás

Egyéb energiahatékonysági eszközök

Villany

Víz

Gáz

Csatorna

Egyéb extrák

Ingatlannet kód

Eladó lakás Nyíregyháza

1 000+ találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról e-mailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/52 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, fontosabb jellemzők

  Az ország északkeleti sarkában található Nyíregyháza Magyarország hetedik legnagyobb települése, az Észak-alföldi régió második legjelentősebb városa. A Nyírség szívében fekvő mezőváros emellett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, lélekszáma 2015-ben mintegy 118 000 fő volt.

 • Hírességek

  A megannyi híres irodalmár, művész és sportoló mellett Nyíregyháza volt szülővárosa Benczúr Gyula festőművésznek, a Magyar Tudományos Akadémi tagjának; Krúdy Gyula írónak, Váci Mihály Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költőnek és műfordítónak is.

 • Nevezetességek

  A város talán legnépszerűbb látnivalója Sóstógyógyfürdő és vonzáskörzete, mely otthont ad a sóstói skanzennek, valamint a Sóstó ZOO-nak, avagy közismertebb nevén a Nyíregyházi Állatparknak.

  A belváros is bővelekedik látnivalókban. A Benczúr téren található a híres polihisztorról elnevezett Jósa András Múzeum, mely főként a térség és Nyíregyháza emlékeinek, történelmi és művészeti örökségeinek megtekintését kínálja látogatói számára. A Selyem utcán található kortárs művészek munkáit felvonultató Városi Galéria állandó otthona a Nyíregyháza-Sóstói Nemzetközi Éremművészeti és Kisplasztikai Alkotótelep gyűjteményének.

  A város látnivalói közé tartozik a 20. század hajnalán, román stílusban épült római katolikus Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház. Ezenfelül evangélikus,református, valamint görög katolikus templom is található Nyíregyházán.

 • Ipar

  A három szomszédos országgal határos Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakónépessége mintegy 600 000 fő. Megyei szinten az élelmiszeripari feldolgozás, az elektronikai és optikai ipar, textilipar és vegyipar jelenléte a legjellemzőbb. Nyíregyháza a térség pénzügyi-kereskedelmi központja is.

  Történelmében a 18. század óta látványos és dinamikus fejlődés figyelhető meg. A gazdasági fellendülést elősegítette a Nyíregyházi Ipari Park 1997-es létrehozása, mely bázisául szolgál a téréség több nagy cégének is.

  A város legnagyobb munkáltatói között olyan cégeket találunk, mint a Michelin Hungária Abroncsgyártó Kft. és a Lego Manufacturing Kft., melyek összesen mintegy 3000 embernek adnak munkát. A térség munkaerőpiacán többek között meghatározó szerepet tölt be több élelmiszeripari- és nagyobb volumenű kereskedelmi vállalat is.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  A város fejlődésében több hullám figyelhető meg. Az 1960-as években bekövetkező ipartelepítés nyomán a nagy léptékben növekvő lakosság számára új utakat, lakótelepeket, oktatási és kulturális intézményeket hoztak létre. A rendszerváltás után tovább folytatódott az infrastruktúra fejlesztése, ezáltal több belföldi és küföldi befektető települt a városba és térségébe. Noha mezővárosi jellegét megőrizte, napjainkban Nyíregyháza az Észak-alföldi régió pezsgő életű, folyamatosan fejlődő, hangulatos városa.

 • Városrészek bemutatása

  A város területét illetően különböző értelmezések is léteznek, hiszen általában Nyíregyházához sorolják a vonzáskörzetben elterülő bokortanyákat is. Egy nem reprezentatív lakossági felmérés alapján a 31 városrészből a legnépszerűbb ötnek Sóstógyógyfürdő, Belváros, Sóstóhegy, Kertváros, valamint Korányi-kertváros bizonyult.

 • Lakosság bemutatása

  Nyíregyháza népessége a szocializmus alatt megduplázódott, melyben a mai napig fontos szerepet játszanak a beköltözések. A szuburbanizáció megjelenésével azonban nemcsak a város, de az agglomerációjába eső települések lélekszáma is növekedni látszik.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  Napjainkban a korszerű városkép kialakítása révén parkok, terek, modern és régi épületek színesítik Nyíregyházát. A városban gyalogszerrel is könnyen megközelíthető Bujtosi Városliget ideális környezetet biztosít egy könnyed sétához, kocogáshoz.

 • Iskolák és fontosabb képzések

  A városban mintegy 24 alapfokú-, 22 középfokú-, valamint 5 felsőfokú oktatási intézmény működik, köztük a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara is.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  Nyíregyháza négy főútvonal (4-es, a 36-os, a 38-as, a 41-es) találkozásának metszéspontjában helyezkedik el. Ezek közül talán a legjelentősebb a 4-es számú főútvonal, hiszen összeköti a kelet-európai kaput, Záhonyt Nyíregyházával, valamint tovább haladva Debrecennel. Ezenfelül, a két nagyváros közötti szakaszán lehet az M3-as autópályára felhajtani, melyen a térség lakói a leggyorsabban juthatnak el Budapestre, illetve a nagyobb észak-magyarországi városokhoz. A város jelentős szerepet tölt be a régió vasúti forgalmának lebonyolításában is. Budapest és Debrecen felé óránként, Miskolc felé két óránként indulnak InterCity járatok. Nyíregyházától 50 km-re található a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, ahonnan több menetrend szerinti járat is indul a világ különböző részeire.

 • Tömegközlekedés

  A város fejlett tömegközlekedési infrastruktúrával rendelkezik. A 30 belterületi és 7 külterületi (tanyavilág és ipari park) buszjáratot kizárólagosan a Szabolcs Volán Zrt. üzemelteti. Több távolsági járat is közlekedik a szomszédos, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyobb városokba is.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  Nyíregyháza bővelkedik kulturális lehetőségekben. Példának okáért, a város tőszomszédságában található Sóstói Múzeumfalu egész évben várja a látogatókat nemcsak állandó programjaival, de különböző kulturális rendezvényekkel és időszakos kiállításokkal is.

  Nyíregyháza otthona több neves kulturális eseménynek,úgymint az ország egyik legnagyobb színházi és szabadtéri fesztiváljának, a Vidor Fesztiválnak, vagy a kórusmuzsikát népszerűsítő, nemzetközi hírnévnek örvendő Cantemus Fesztiválnak. Ezenfelül a város saját színházzal, múzeummal, kulturális központtal, levél- és könyvtárral, valamint művelődési házzal is büszkélkedhet.

 • Sport

  Nyíregyháza adottságai kedvezőek a horgászat szerelmeseinek, ugyanis a vonzáskörzetben hét tó és egy víztározó kínál horgászatra lehetőséget.

  A város labdarúgócsapata a négyszeres másodosztályú bajnok Nyíregyháza Spartacus FC. Többek közzött olyan sportágakban is képviseltetik Nyíregyháza városa, mint például férfi kosárlabda, férfi kézilabda, női röplabda stb.

 • Szórakozás

  A nyíregyházi pláza a hét minden napján várja látogatóit színes üzletekkel, éttermekkel, hangulatos kávézókkal, valamint a színvonalas mozi lehetőséget biztosít a legújabb filmek megtekintésére is.

  A természetkedvelők számára kitűnő helyszín lehet egy nyugodt séta, kocogás, vagy csládi piknik eltöltésére a város tüdejeként ismert Sóstói-erdő. Többek között erdei tornapálya, játszótér, sétányok és szalonnasütő helyek várják a kikapcsolódni vágyókat. Noha Magyarországon több, egymástól független, Sóstó nevű terület is található, a nyíregyházi köztudatban Sóstó alatt a tó, az erdő, a fürdőkomplexum, a vadaspark és az egyéb létesítmények eggyütesét értik.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Jelentkezz be, hogy el tudd menteni a kedvenc hirdetéseid vagy keresésed!

Klikk ide!



Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Nyíregyháza lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Nyíregyháza aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Nyíregyháza közintézményei: 36 orvosi rendelő, 1 kórház, 24 általános iskola, 15 gimnázium, 19 óvoda, 2 felsőoktatási intézmény, 15 szakközépiskola.