star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning
 • Pécs
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Bútorozott

Kertkapcsolatos

Mikortól költözhető?

Kert

Akadálymentesített

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Kilátás

Erkély-terasz

Közös költség

Ft
Ft

Gépesített

Kisállat hozható

Energiabesorolás

Egyéb energiahatékonysági eszközök

Villany

Víz

Gáz

Csatorna

Egyéb extrák

Ingatlannet kód

Eladó lakás Pécs

449 találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról e-mailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/18 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  Pécs Magyarország ötödik legnagyobb települése, Baranya megye, a pécsi járás és kistérség székhelye. A város az Alföld és a Mecsek határán fekszik, déli része síkvidék, északi része pedig lankás. Elhelyezkedése földrajzi és klimatikus szempontból is előnyös többek között a napsütéses órák magas száma miatt. Ennek köszönhető, hogy a környéken a szénbányászat és a szőlőtermesztés is országos szinten említésre méltó.

 • Hírességek

  Pécs kulturális örökségei révén sok híres személyhez köthető a tudomány, a művészet és a sport területeiről egyaránt. Itt született Dévényi Sándor Kossuth-díjas építész, Gruber Lajos csillagász, Nemere István író, műfordító és Tarr Béla filmrendező is. Zsolnay Vilmos keramikus művész nevéhez fűződik a Zsolnay porcelán, mely a világörökség része. A szintén pécsi származású Gera Zoltán és Dárdai Pál, országunk híres labdarugói. Pécshez köthető Beck Zoltán neve is, aki a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő személyisége és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Romológia szakának egyetemi adjunktusa.

 • Nevezetességek

  Pécs nevezetességei egyaránt kapcsolódnak a kultúrához és elsősorban a Mecsek révén a természeti értékekhez. Pécsett található a Tettyei Mésztufa-Barlang, a Pintér-kert Arborétum, a Jakab-hegy Természetvédelmi Terület és a PTE Botanikus kertje is.

  Ami az építményeket illeti, Pécs több országos szinten kiemelkedő örökséggel is rendelkezik. Itt található hazánk legmagasabb építménye, a pécsi Tv-torony és kilátó, valamint a porcelángyár felújításából született művészeti központ a Zsolnay Kulturális Negyed. Gázi Kászim pasa dzsámija vagy Belvárosi Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom a magyarországi török-iszlám építészet legmonumentálisabb alkotása.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  Pécsett több hazai szinten jelentős cég található. A Pécsi Sörfőzde Magyarország négy leghíresebb sörfőzdéjének egyike. Az E.ON Dél-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. és a Pannonpower Holding Zrt. központja is Pécs.

  Szintén pécsi székhelyű a Hauni Hungária Kft., mely a Hauni Maschinenbau transznacionális gépgyártó cég magyarországi telephelye. Ezen kívül a városban található a Pécsi Dohánygyár, mely a British American Tobacco cég tagja. Pécs legnagyobb létszámot foglalkoztató intézménye a Pécsi Tudományegyetem.

 • Ipar

  Pécs a történelem során kiemelkedő jelentőséggel bírt a kerámia és nehézipar-bányászat területén, de a bőripar hazai fővárosaként is emlegették. A város ma élelmiszeripari és turisztikai-kulturális és energiaipari szempontból fontos.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  Pécs nem véletlenül nyerte el 2010-ben az Európa Kulturális Városa címet. A városban tett séták akár történelmi zarándokutaknak is betudhatók. Az emlékművekkel, szobrokkal, múzeumokkal és a Zsolnay család nyomait őrző megannyi építménnyel szegélyezett városkép egyszerre nyújt izgalmas és meghitt hangulatot. 2010 nem csak eszmei szempontból volt kiemelkedő év Pécs számára, de a kulturális város cím rengeteg fejlesztést és felújítást is maga után vont, mely szebb, élhetőbb várossá tette Pécset.

 • Városrészek bemutatása

  Öt nagy csoportra oszthatjuk Pécs városrészeit. Ezek név szerint a Belső városrészek, a Mecsekoldal városrészei, a Nyugati kereskedelmi övezet, a Meszes és Uránváros részei, Pécs déli városrészei, de mindemellett az agglomerációhoz tartoznak a csatolt falvak is. A belváros a város kulturális, turisztikai és közigazgatási központja, hozzá kapcsolódik többek között Rókusdomb központi városrész is, mely a Pécsi Sörfőzdéről és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti és Pollack Mihály Műszaki karának épületeitől híres. A város peremén helyezkednek el Pécs jelentősebb ipartelepei, ezekre a környékekre a lakótelepek illetve a családi házas beépítésű területek jellemzőek.

 • Lakosság bemutatása

  Egészen a nyolcvanas évek végéig Pécs lakossága az országos átlaghoz képest nagyobb arányban növekedett azonban 1990 és 2015 között közel tizenhét százalékkal csökkent. Ami a kisebbségeket illeti, Pécs jelentős központja a Magyarországon élő német és horvát népességnek, mely népességszám az elmúlt évek során kis mértékben növekedett.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  Pécs belvárosát övező közel egy kilométeren elterülő városfal területén az évek során több parkosítás és erdősítés is végbe ment. A város és környéke természeti adottságainak köszönhetően több sétánnyal, túraútvonallal rendelkezik az erdőkerülők, kirándulók előnyére. A Tv-torony és környékének lankás dombvidékei ideális területek a természetszeretők számára.

 • Kapcsolódó statisztikák

  Azáltal, hogy Pécs 2010-ben Európa kulturális fővárosa lett, nem csak nemzetközi szinten elismert érdemet nyert, de az ennek következtében indult beruházásoknak köszönhetően a Dél-Dunántúl gazdasági ereje és hatékonysága is fellendült. A 2010-ig évről évre csak kis mértékben növekvő bruttó hazai termék 2015-re, öt év alatt, háromszázhúsz millió forintos növekedést mutatott. (forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

 • Iskolák és fontosabb képzések

  A Pécsi Tudományegyetem közel nyolcszáz éves múlttal rendelkezik. Mai nevén 2006 óta tartják nyilván, előtte Janus Pannonius Tudományegyetemnek hívták. Jelenleg tíz kart üzemeltet, köztük jelentős a Bölcsészettudományi, Állam-és Jogtudományi és Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar. Az egyetemen kívül még itt működik a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola, valamint Magyarország első kifejezetten romák számára létrehozott középfokú oktatási intézménye a Gandhi Gimnázium is. A pécsi általános iskolák és óvodák országos szinten kiemelkedő színvonalúak.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  Pécs egyaránt országos és megyei jelentőségű utak gyűjtőpontja. Elérhetősége közúton és autópályákon minden irányból kiváló. A fővárosból az M6-os és M60-as autópályákon keresztül közelíthető meg. A várost az 57-es, 58-as és 66-os másodrendű országos főútvonal érinti. Az elmúlt években a város tehermentesítése érdekében több közúti beruházás is megvalósult.

 • Tömegközlekedés

  A város a Budapest-Pécs egyvágányú vasútvonal utolsó állomása. Innen több InterCity vonat is közlekedik a határon túlra, többek között Szarajevó felé. A szomszédos megyeszékhelyekkel azonban nincs közvetlenül kiépített vasúti kapcsolata. A város kerámiákkal díszített vasúti főpályaudvarát 2015 októberében felújították. 1960 után beszüntették a villamoshálózatot, így a helyi tömegközlekedés egyetlen eszköze az autóbusz, melyet 2012 óta a Tüke Busz Zrt., önkormányzati tulajdonú cég üzemeltet.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  Pécs a múzeumok fővárosa. 2009 óta évente megrendezik a Múzeumok Éjszakáját. A Janus Pannonius Múzeum évente több mint kétszázezer látogatót fogad, ezzel Magyarország legnépszerűbb múzeumai közé tartozik. Mindemellett a Zsolnay Múzeum, a Zsolnay-mauzóleum és a Természettudományi Múzeum is kiemelkedő érdeklődésnek örvend. A város számos kulturális rendezvénnyel és fesztivállal is büszkélkedhet, ilyen a Pécsi Bordal Fesztivál, a Pécsi Szabadtéri Játékok, a Pécsi Országos Színházi Találkozó és a Pécsi Sörmajális.

 • Sport

  Pécs több eredményes olimpikonnal is büszkélkedhet. Itt született Magyarország egyik legnagyobb büszkesége, Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszó is. Pécs számos helyet szolgáltat a sportolni és kikapcsolódni vágyóknak. Ilyen többek között a Balance Sport és Egészségcentrum, a MecseXtrém Park, a Hullámfürdő, vagy a Műjégpálya, hogy csak néhányat említsünk.

 • Szórakozás

  Pécsett minden évben számos fesztivál kerül megrendezésre a szórakozás jegyében, mint a Pécsi Nemzetközi Summertime Blues & Jazz Fesztivál, a Rockmaraton vagy a Pécs vonzáskörzetében fekvő Orfűn megrendezett Fishing on Orfű Alterfeszt. Egyetemváros révén egész évben fiatalos lendületben ég a város. Számos szórakozóhely, klub, borozó és kézműves söröző üzemel városszerte a szórakozás és kultúra összekapcsolásának okán.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Jelentkezz be, hogy el tudd menteni a kedvenc hirdetéseid vagy keresésed!

Klikk ide!Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Pécs lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Pécs aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Pécs közintézményei: 56 orvosi rendelő, 11 kórház, 15 általános iskola, 16 gimnázium, 18 óvoda, 2 felsőoktatási intézmény, 15 szakközépiskola.