star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó földterület Balatonhenye

  • 49 m²

    alapterület
  • 2

    szoba
  • 12 880 m²

    telek

Vételár:

15 millió Ft

Eladó földterület Balatonhenye

  • 49 m² alapterület
  • 2 szoba
  • 12 880 m² telek

  • Eladó földterület Balatonhenye

  • 49m²


Ár:

15 000 000 Ft

Telek mértékegysége

Az ingatlanról:

Csodálatos kilátás a Balatonra és a természetre illetve a Hegyestűre is!
A LIDO HOME TAPOLCA eladásra kínálja a BALATONHENYEI ZÁRTKERTET, ÉS GAZDASÁGI ÉPÜLET.
A LIDO HOME TAPOLCA által kínált BALATONHENYEI ZÁRTKERT, ÉS GAZDASÁGI ÉPÜLET jellemzői:
Veszprém megyén belül, Káli-medencében, Balatonhenye szőlőhegyen található.
4 egymás melletti helyrajzi számon helyezkedik el összesen 12.880 m2.
180 fokos panorámával látható róla balról jobbra a Hegyestű, a Káli-medence, a Balaton, a Ábrahám-hegy és a Badacsony.
Balatonhenyének nincsen helyi építési szabályzata, tehát a regionális és az országos törvények az irányadóak.
- A telkek per- és tehermentesek.
- Az összes telek délkeleti tájolású, enyhe lejtésű, tehát ideális szőlőtelepítésre.
- Az ingatlan tengerszint feletti magassága kb. 230 méter.
- 3 oldalról út határolja, ami nagyszerű megközelítést tesz lehetővé.
- A telkek különböző mezőgazdasági művelési ágba vannak besorolva, ezért az eladást, majd ki kell függeszteni.
- Van egy pince/présház (gazdasági épület 49 m2-es), ami hivatalosan szerepel az ingatlannyilvántartásban és házszám is tartozik hozzá a tulajdonos is ide van bejelentkezve állandó lakcímmel. A présház (7 méter x 4.5 méter méteres) egy külön kis méretű telken van, felújítandó, egy légterű és ebből nyílik a pince (egyszintes épület), van benne 4 nagy tölgyfahordó. A présházat fel kell újítani, de mivel mögötte a pince teteje beton födémmel rendelkezik, ezért emelet is kialakítható a felújítás során. A présház falazata kő, a padló beton és hullámpala tetővel rendelkezik. A belmagasság kellően magas egy galéria kialakítására. A pince (5,5 m x 4,5 m méteres) téglázott boltíves, valamint az említett beton födém.
- Szőlőtelepítéssel, még egy akár kettő épületet lehet majd építeni egy másik HRSZ-re.
- Tavaly ősszel lett ültetve kb. 50 gyümölcsfa, kizárólagosan a Kárpát-medencében őshonosakat (meggy, cseresznye, barackok, mandula, szilva, alma, körte, birsalma stb.). Május végétől novemberig minden 2 hétben fog teremni valamilyen gyümölcs.
- A telken van még nagyjából fél hektár erdő, ami nagyon szép, vegyes állományú, és akár ki is termelhető az esetleges további szőlőtelepítés érdekébe.
- Illetve van néhány nagy diófa és mandulafa, valamint pár matuzsálemi korú vadkörte, amik csodálatosak a tavaszi virágzáskor.
- A telekhatárokat tavaly földmérő kimérte mielőtt a kerítéssel körbe kerítették, egyedül egy szakaszon nincs még kerítés, de a helye ki van karózva.
- A telek méretéből és az elhelyezkedéséből adódóan több helyen is van "bejárat", és ezeken a helyeken a kerítésen is meghagyták a kapuk kialakításának az esélyét.
- Az út egy részén aszfaltos, illetve murvás, amit a helyi lakóközösség közösen tart karban, merthogy többen is állandó lakosok a hegyen. Van autószerelő, borász, informatikus, művész, masszőr, ügyvéd, muzeológus és nyugdíjas... Mindenki barátságos és segítőkész.
Amennyiben a LIDO HOME által kínált BALATONHENYEI ZÁRTKERT, ÉS GAZDASÁGI ÉPÜLET, vagy bármely a kínálatunkban található INGATLAN felkeltette érdeklődését, hívjon bizalommal a megadott telefonszámon.
Vásárolna, de nincs rá keret? Kollégám díjmentes, bank semleges hitel ügyintézéssel áll rendelkezésére.
LIDO HOME - Ingatlanok egy életen át!


Helyiségek

Pince
31m²
Pince
18m²

Elhelyezkedés

Balatonhenye


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET6311085


HASONLÓ INGATLANOK


3 000 000 Ft

Balatonhenye

12 900 000 Ft

Balatonhenye

7 450 000 Ft

Balatonhenye

+36 70

Ingatlannet kód: NET6311085

Az általad megtekintett eladó balatonhenyei mezőgazdasági 2 szobával rendelkezik (ebből 2 egész szoba és 0 félszoba). A mezőgazdasági ingatlanról 11 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 49 m², míg a hozzá tartozó teleké 12 880 m². További jellemzői: az építés éve 1960, a fal építési anyaga egyéb, a fűtés típusa nincs. Parkolási lehetőség: udvarban. A mezőgazdasági ára 15 millió Ft, négyzetméter ára 306 122 Ft, ami a balatonhenyei átlaghoz képest 99%-kal magasabb. Az ingatlant Bódis Péter referens a Lido Home Tapolca irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6311085. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Balatonhenye ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.