Eladó földterület Zsennye

  • 2 333 m²

    telek

Ár:

2,9 millió Ft

Eladó földterület Zsennye 1. kép Eladó földterület Zsennye 2. kép Eladó földterület Zsennye 3. kép Eladó földterület Zsennye 4. kép

Eladó földterület Zsennye

  • 2 333 m² telek

  • Eladó földterület Zsennye


Ár:

2 900 000 Ft

Az ingatlanról:

Eladó Zsennye belterületén egy 2333 m²-es telek. Széles, ÉK-i tájolású utcafrontjának köszönhetően napfényes, barátságos hangulatú lakóház építhető rá. A közművek - víz-, villany-, csatorna-, gáz-vezeték - az utcán.
Csendes, biztonságos környék, kedves szomszédok - madárcsicsergős reggelek, nyugalom! A mai rohanó világban mi kell más?!

Zsennye, a "zöld sziget", a Rába mentén a Sorok-pataknak a Rábába torkollásánál fekszik. A megye középső részén fekvő falu három irányból is megközelíthető, a legkedvezőbben a közeli 87-es út felől.
E kapcsolatnak köszönhetően Rum 4, Vasvár 16, a megyeszékhely pedig 25 km-re van.

A település legrégibb, mondhatni „ősi” épülete a műemlék jellegű Sennyey-Bezerédj-Békássy-kastély. Ma a 16 hektáros, ősfás parkban álló kastélyban a Zsennyei Alkotóház, művésztelep működik.
Presser Gábor és Sztevanovity Dusán 1986 nyarán itt írta meg A padlás című musicalt.

A község határában, "a Rába árterén álló „Ezeréves” tölgy, ha beszélni tudna, sokkal többet tudna elmondani e kies tájról, melyet mi halandók elmondani vagyunk képesek".
A természetvédelem alatt álló több száz éves kocsányos tölgy - amelyet az ország legöregebb fájának tartottak, amíg egy vihar 2006-ban el nem pusztította - magassága 23 méter volt, kerülete meghaladta a tíz métert.
Ma már csak a déli oldalán lévő ág alsó részén hajt ki, de még dacol az idővel és a korral. Belseje teljesen üres, olyan nagy mérvű ürege van, hogy tizennégy gyerek is könnyen elfér benne.
Az üreg bejáratát (rését) bebetonozták, hogy megóvják, de az a fától fokozottan vonja el a nedvességet. A két nagy ágát vaskengyellel kötötték össze, hogy a fa közepének ketté repedését és az ágak leszakadását meggátolják.
Sajnos az elmúlt 70 évben a fa egyre rosszabb állapotba került, napjainkban - a természetvédelem szimbólumaként - a Pro Natura emlékérem plakettjét díszíti.

Zsennye és Rum között félúton már látszik a kerítéssel körbevett 5,4 hektáros horgásztó, valamint a közel 1 hektáros úszós tó. A tó a 90-es évek elejétől kezdve ,15 év kavicsbányászat folytán 30 hektáros vízzé alakult.
Egyes részein befejezve a kitermelést, azóta új hasznosítást nyert a kristálytiszta vízrendszer. Rendezett kaviccsal kialakított gépkocsi parkoló várja az autóval érkezőket. A parton gondozott út vezet körbe, padokat asztalokat biztosítva, kényelmes horgászhelyeket kínál a horgászoknak. A gyerekek számára játszóparkot, füves focipályát alakítottak ki, ahol kedvükre kitombolhatják magukat.
A központi épületben büfé, horgászcikk , csali várja az ide látogató, pihenni vágyó vendégeket. Szükség esetén horgászfelszerelések is bérelhetők.
A fedett terasz mellett ízlésesen kialakított szabad tűzhelyek találhatók, ahol a sütés-főzés lehetőségét biztosítják. A tóban kb. 200 mázsa hal található, amit 2 hetes időközönként telepítéssel frissítenek.
A rablózás szerelmesei jobbára ősszel próbálkoznak, télen a befagyott tó jegén csukára, süllőre horgászhatnak.

Hitelre van szüksége?
Az ország egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb hitelközvetítőjeként, teljes körű és díjmentes hitel-ügyintézéssel, biztosításkötéssel áll rendelkezésére!
Kérje személyre szabott ajánlatunkat Kollégáinktól!
Villanyáram: utcán.
Vízellátás: utcán.
Csatornázás: utcán.
Gázellátás: utcán.


Elhelyezkedés

Zsennye


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

MUTASD

Ingatlannet kód: NET5417376


Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u.

Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u.

Az iroda további hirdetései

+36 70

MUTASD

Ingatlannet kód: NET5417376

Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u.

Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u.

Az iroda további hirdetései
A telekről 4 db kép tekinthető meg. Az ingatlanhoz tartozó telek mérete 2 333 m². A telek ára 2,9 millió Ft, négyzetméter ára 1 243 Ft. Az ingatlant Füzi Gabriella referens az Otthon Centrum - Szombathely - Rákóczi F. u. irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 5417376. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Zsennye ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.