Budapest, VIII. kerület, Istvánmező városrészi ingatlanok statisztikája

citymap colorkey

Budapest, VIII. kerület ingatlanainak négyzetméter ár alakulása

Téglalakás négyzetméter árának alakulása


  • Nominál m² ár
  • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Budapest, VIII. kerület Istvánmező városrészére téglalakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
- - - -
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
- - -

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Budapest, VIII. kerület statisztikái

Ingatlanszám

Lakóingatlanszám változás

Az alábbi diagramon Budapest, VIII. kerület lakóingatlanszámának változását láthatja éves bontásban. Az adatok a Központi Statisztikai Hivataltól származnak.

A lakóingatlanok száma Budapest, VIII. kerület Istvánmező városrészben 2009-ben 41 816 darab volt, mely 2014-re 44 678 darabra emelkedett. Ez azt jelenti, hogy Budapest, VIII. kerület Istvánmező városrészben a lakóingatlanok száma 5 év alatt 6.84%-kal, azaz 2 862 darabbal bővült. Ez alatt az időszak alatt a lakóingatlanok száma átlagosan egy évben 572 darabbal növekedett meg.

Népesség változás

Az alábbi diagramon Budapest, VIII. kerület népesség számának változását láthatja éves bontásban. Az adatok a Központi Statisztikai Hivataltól származnak.

A népesség száma Budapest, VIII. kerület Istvánmező városrészben 2009-ben 82 222 fő volt, ez 2014-re 75 294 főre esett vissza. 5 év alatt tehát Budapest, VIII. kerület Istvánmező városrészben lakossága 9.2%-kal, azaz 6 928 fővel fogyatkozott meg.

Bűnesetek száma

Az alábbi diagramon Budapest, VIII. kerület bűneseteinek számának változását láthatja éves bontásban. Az adatok a Központi Statisztikai Hivataltól származnak.

Az Ingatlannet.hu statisztikai oldalán olyan információkkal szeretnénk segíteni, melyek fontosak egy eladó lakás vagy eladó ház vásárlásakor, de nem derül ki feltétlenül rögtön a hirdetésből. Ingatlanstatisztikáinkat akkor is hasznosíthatod, ha szeretnél ingatlanhirdetést feladni, de nem vagy biztos a vételár meghatározásában. Adatbázisunkban több százezer aktív hirdetés szerepel, ezekből generálja rendszerünk a meglévő mutatókat, így az eredmények mindig az aktuális jellemzőket jelenítik meg.

Térképünkön alkalmazd a színskálát a négyzetméterár beazonosításához! A világoskék szín a legalacsonyabb, míg a sötétpiros a legdrágább aktuális havi árat mutatja. Az oldalsó sávban először kiválaszthatod a megyét, majd azon belül a települést, ha további részletekre vagy kíváncsi, akkor pedig a település részeire is külön rákereshetsz.