star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó ház Nagyvázsony

  • 70 m²

    alapterület

Vételár:

23 millió Ft

Eladó ház Nagyvázsony

  • 70 m² alapterület

  • Eladó ház Nagyvázsony

  • 70m²


Ár:

23 000 000 Ft

Ingatlan állapota
felújítandó
Fal építési anyaga
vegyes
Melléképület
van

Az ingatlanról:

Nagyvázsony központjában eladóvá vált egy 585 m2-es telken lévő régi építésű, továbbfejlesztésre, korszerűsítésre szoruló családi ház.
Az épület vegyes falazattal, fagerendás, stukatúros födémmel, fa szerkezetű nyeregtetővel épült. Földszintes tagolású, hasznos alapterülete 70 m2, alatta kívülről megközelíthető 18 m2-es pince húzódik. Padlástere beépítetlen, melynek megközelítése egy külső bejárattal rendelkező 8 m2 padlásfeljárón keresztül történik.

A beltér:

A lakóház belső lakótereinek átalakítását és korszerűsítését a tulajdonosok megkezdték, de felfüggesztették. Az ingatlan jelenlegi állapota komfort nélküli, lakhatásra nem alkalmas. Eddig elvégzett munkák: nyílászárók korszerűsítése műanyag, hőszigetelt ablakokkal, tetőhéjalás-csere paláról cseréptetőre, alatta fóliázás, belső terek padozatának részleges eltávolítása, újabb gipszkarton válaszfalak faváz-szerkezetének kialakítása. A lakóház további belső fejlesztése, esztétikai, gépészeti és funkcionális kialakítása, valamint külső homlokzatának felújítása az új tulajdonosra vár.

A lakóházon kívül egy sérült (de menthető), kőszerkezetű, különálló gazdasági épület is található az ingatlanon, melyben egy 55 m2-es pajta és egy 30 m2-es istálló helyezkedik el. Az épület felújítás után garázsnak, alkotóműhelynek, közösségi térnek, vagy bármilyen más funkcióra alkalmas lehet, vagy elbontandó..

Az ingatlanhoz tartozó telek 585 m2, északi irányba enyhén lejtős. Víz, villany, csatorna közművekkel rendelkezik, gáz az utcában található. Az udvar rendezett, hátsó területén egy szép diófa terebélyesedik. Az ingatlan "Lf-M" megjelölésű, műemléki falusias lakóövezetben helyezkedik el a történelmi falu mag területén. Ez azt jelenti, hogy mind a közigazgatási, mind a turisztikai központ (Kinizsi-vár, Postamúzeum…) egy kőhajításnyira van az ingatlantól, így számos hasznosítási lehetőséget rejt magában. Az ingatlan maximálisan 40 %-os mértékben építhető be, illetve bővíthető.
Az ingatlan jelenlegi állapota lehetőséget nyújt az új tulajdonosának, hogy saját elképzelései, céljai szerint alakítsa azt ki. Alkalmas lehet állandó lakhatásra, nyaralásra, szállásoltatásra, vagy egyéb funkcióra a fejlesztési céltól függően.

A környékről:

Amit a településről érdemes tudni
Nagyvázsony egy szépen fejlődő történelmi település Magyarországon, amely gazdag kulturális és történelmi örökséggel rendelkezik. A településen található a középkori Kinizsi- vár, mely régészeti emlékhely és keresett turisztikai célpont. A település szép természeti környezettel rendelkezik, alkalmas kirándulásokra, túrázásra, természetjárásra. A vidék nyugodt és csendes légköre lehetőséget nyújt a városi zajtól való menekülésre és a pihenésre vágyóknak.
A község kistérségi központ is, környéke hagyományos kistermelői kultúra. Számos kulturális eseményeket kínál, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy megismerjék a helyi ízeket és kultúrát. (Lovas farsang, Szent György- és Szent Mihály-napi Marha(nagy)hajtás, Hazajáró Napok, Virtus Fesztivál, Adventi Örömök).
Nagyvázsony a Balaton partjától (Zánka) mindössze 16 km-re helyezkedik el, közvetlen buszjáratok közlekednek a két település között. További népszerű balatoni települések: Balatonfüred 19 km, Tihany 20 km, Badacsony 35 km távolságban érhetők el. A vármegye székhelye, Veszprém is mindössze 23 km-re található. A településen iskola, óvoda, egészségügyi alapellátás működik.

Az ingatlan a 06 30 5523 593 –as telefonszámon előre egyeztetett időpontban tekinthető meg.


Elhelyezkedés

Nagyvázsony, Központ


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 30

Ingatlannet kód: NET6539496


+36 30

Ingatlannet kód: NET6539496

A családi házról 12 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 70 m². További jellemzői: a fal építési anyaga vegyes. A családi ház ára 23 millió Ft, négyzetméter ára 328 571 Ft, ami a nagyvázsonyi átlaghoz képest 40%-kal alacsonyabb. Az ingatlant IN-STRUCTOR KFT. hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6539496. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Nagyvázsony ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.