star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó ház Oszkó

  • 30 m²

    alapterület
  • 2

    szoba
  • 3 182 m²

    telek

Vételár:

9 millió Ft

Eladó ház Oszkó

  • 30 m² alapterület
  • 2 szoba
  • 3 182 m² telek

  • Eladó ház Oszkó

  • 30m²


Ár:

9 000 000 Ft

Építés éve
1901
Szobák száma
2

Az ingatlanról:

Eladóvá vált ez az Oszkó-i 1901-es építésű, eredeti vályog parasztház, mely mai napig őrzi hamisítatlan báját, közel 3200m2-es területtel. A két lakóhelységes ingatlan mérete a korábbi melléképületek alapterületével bővíthető. A száraz épületbe a villany be lett vezetve, egy korabeli kemence őrzi a régi idők hangulatát valamint fagerendás mennyezete. Gázcsonk a telken kívül található, víz és szennyvíz bevezetve a telekre. Ásott kút segíti a gazdálkodásban, kertészkedésben gondolkodókat.
A község lakosságának egy része ma is a mezőgazdaságból él, részint a téesz alapjain létrejött szövetkezetben, részint pedig újonnan alakuló családi gazdaságokban. Az alkalmazottak többnyire Vasvárra, Szombathelyre és Sárvárra járnak dolgozni, helyben az iskola, az óvoda, az öregek otthona, egy faüzem, egy kisebb cipőüzem és egy csirkenevelő ad munkát.
A falu kulturális életét két nagy múltú egyesület, a Rozmaring színjátszó csoport és a Hegypásztor Kör határozza meg, közös szervezésükben zajlanak a falu ünnepnapjai, mindenekelőtt a falunap és a nemzeti ünnepek. A Hegypásztor Kör eredetileg a szőlőhegy népi műemlékeinek védelmére jött létre, de napjainkban a falusi turizmus szervezésével is foglalkozik, és teleházat is működtet. A látnivalók közül elsősorban a középkori eredetű, bár többszörösen átépített plébániatemplomot és a szőlőhegyi présházakat említhetjük, de figyelmet érdemelnek a világháborús emlékművek, a temetői emlékhely és a XIX–XX. századi út menti kőkeresztek is.
Amennyiben ezek alapján megtetszett az ingatlan, nézzük meg együtt, az ár irányár!
Gázellátás: utcán.


Helyiségek

Konyha
1m²
Szoba
1m²

Elhelyezkedés

Oszkó


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET6516872


HASONLÓ INGATLANOK


9 000 000 Ft

Oszkó

  • Szobák: 1
  • Alapterület: 28m²

9 000 000 Ft

Oszkó, Molnár Antal utca

  • Szobák: 1
  • Alapterület: 28m²

+36 70

Ingatlannet kód: NET6516872

Az általad megtekintett eladó oszkói családi ház 2 szobával rendelkezik (ebből 2 egész szoba és 0 félszoba). A családi házról 36 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 30 m², míg a hozzá tartozó teleké 3 182 m². További jellemzői: az építés éve 1901. A családi ház ára 9 millió Ft, négyzetméter ára 300 000 Ft, ami az oszkói átlaghoz képest 6%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Májer Kinga referens a Ft Ingatlan Kft. irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6516872. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Oszkó ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.