star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó nyaraló Balatonederics

  • 100 m²

    alapterület
  • 3

    szoba
  • 2 159 m²

    telek

Vételár:

89,9 millió Ft

Eladó nyaraló Balatonederics

  • 100 m² alapterület
  • 3 szoba
  • 2 159 m² telek

  • Eladó nyaraló Balatonederics

  • 100m²


Ár:

89 900 000 Ft

Szobák száma
3

Az ingatlanról:

KIEMELT MEGBÍZÁS!

Balatonederics Újhegyi részén ajánlom figyelmükbe ezt az elvehetetlen panorámájú nyaralót. Tégla építésű, síkpala fedéssel, pala alatt szigetelve. Három szoba, kettő fürdő és konyha. Fa szerkezetű terasz és erkély. Jó méretű telek, parkosítva és gyümölcs fákkal beültetve. Bekerített, az udvaron kültéri medence. Fedett kocsi beálló és egy szigetelt faház. Alsó szinten szoba, konyha és fürdő. Lakószinten szoba , fürdő és szintén egy konyha. A tetőtér egy légterű szobával. Aszfaltos úton megközelíthető. A háznak van kéménye, kandallóval fűthető, klimatizált. Strand pár perces autó útra.
Zártkert, művelési ágból kivett így azonnal birtokba vehető, nincs kifüggesztési kötelezettség.

-ÖRÖK PANORÁMA
-tégla építésű
-száz mn, három szoba, kettő fürdő
-azonnal birtokba vehető
-parkosított, bekerített telek
-strand pár perces autó útra

A községet 1214-ben említik először. A török háborúk idején hol a törökök, hol Szigliget várának katonasága fosztogatta. 1572-ben a törökök porig égették. A betelepülő lakosság megélhetésének forrása a szőlő- és gyümölcstermesztés volt. A szigligeti birtok és a kastély József fiára, báró Puteáni Gézára szállt, aki 1893-ban még 2246 katasztrális holdnyi birtokkal rendelkezett. Vagyonát kártyára, nőkre és lóversenyre költötte és
1912-ben báró Puteani Géza a felhalmozott adósosodása miatt eladta az anyjától örök-ölt szigligeti Lengyel-Puteani kastélyát gróf Esterházy Pálnak, és ezután a balatonedericsi kastélyába költözött át. Puteáni Géza bárónak az szülei báró Puteáni Vencel (1779–1810), királyi kamarás, kapitány, földbirtokos, valamint a lengyeltóti Lengyel családnak a sarja báró lengyeltóti Lengyel Krisztina (1781–1814) voltak, akik egykor jelentős földeket bírtak Balatonedericsen is.
A község római katolikus temploma kis magaslaton, valószínűleg középkori alapokon épült 1895-ben, eklektikus stílusban. A szőlőhegyeken szép népi stílusú présházak sorakoznak. A település számos pincéje csatlakozott már a térségi borút egyesülethez. A községet Balatongyörök felé elhagyva jutunk az Afrika Múzeumba, amelynek belső termeiben afrikai gyűjtemény, kívül többek között maszáj kunyhók és élő afrikai állatok láthatók.

HÍVJON BIZALOMMAL
Villanyáram: van.
Vízellátás: van.
Csatornázás: nincs.
Gázellátás: nincs.


Helyiségek

Szoba
1m²
Szoba
1m²
Szoba
1m²
Fürdőszoba
1m²
Fürdőszoba
1m²

Elhelyezkedés

Balatonederics


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET6549150


Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései

+36 70

Ingatlannet kód: NET6549150

Otthon Centrum Balatoni Régió

Otthon Centrum Balatoni Régió

Az iroda további hirdetései

Az általad megtekintett eladó balatonedericsi nyaraló 3 szobával rendelkezik (ebből 3 egész szoba és 0 félszoba). A nyaralóról 19 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 100 m², míg a hozzá tartozó teleké 2 159 m². További jellemzői: az építés éve 1986. A nyaraló ára 89,9 millió Ft, négyzetméter ára 899 000 Ft, ami a balatonedericsi átlaghoz képest 23%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Vasas András referens az Otthon Centrum Balatoni Régió irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6549150. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Balatonederics ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.