star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó földterület Salföld

  • 86 539 m²

    alapterület

Vételár:

55 millió Ft

Eladó földterület Salföld

  • 86 539 m² alapterület

  • Eladó földterület Salföld

  • 86 539m²


Ár:

55 000 000 Ft

Telek mértékegysége

Az ingatlanról:

ELADÓ KÜLTERÜLETI TELKEK SALFÖLDÖN!

FIGYELEM!
- A telkek akár külön-külön is megvásárolhatók,
- Tehermentesek,
- 1/1 tulajdonban vannak,
- Alkuképesek!

Az eladásra kínált telkek (3 db) megnevezése:
- kivett anyagbánya (32.250 m2 - 3,2ha);
- kivett szemétlerakó telep (27.926 m2 - 2,7ha);
- kivett legelő (26.363 m2 - 2,6ha).

Összesen: 86.539 m2 (8,6ha)

A legelő besorolása az Önkormányzati rendezési terv alapján:
Borvidéki mezőgazdasági övezet (Má-2)

A besorolás röviden jellemzői:
- Borvidéki övezet,
- A telek BEÉPÍTHETŐ 1%-ban, de maximum 400 m2 (jelen esetben ez bruttó 2x260 m2 lehet - 2 szinten, azaz összesen 520 m2)
- Beépítés módja „Sz“ mint SZABADON ÁLLÓ
- Megengedett épület magasság 3,5 m

Bővebben a HÉSZ szerint:

Borvidéki mezőgazdasági övezet (Má-2)

20. §
1. A KSZA jelű szabályozási terven Má-2 jellel jelölt övezetbe a szőlőkataszter szerinti I. osztályú mezőgazdasági területek tartoznak.

2. A tájkarakter erősítése érdekében az övezet területe szőlőműveléssel hasznosítandó. Az övezetben a szőlőművelési ágú terület más művelési ágba nem sorolható át. A nem szőlőművelési ágú terület kizárólag szőlőművelési ágra változtatható.

3. Az övezetben gazdasági épület létesítése kizárólag abban az esetben engedélyezhető, ha a telek legalább 80 %-a szőlőműveléssel hasznosított.

4. Az övezetben kizárólag a szőlőművelést, szőlőfeldolgozást szolgáló, valamint a borturizmushoz (vendéglátás létesítményei, szállásférőhely is) kapcsolódó épület, építmény helyezhető el. Az épületek szélessége max. 6 m , max. beépített alapterület 400 m 2 lehet. Max. építménymagassága pedig 3,5 m. Anyaghasználatában és kialakításában csak természetes ill. hagyományos építőanyagok és színek alkalmazhatók.

5. Az övezetben kizárólag vadvédelmi kerítés építhető építési engedély alapján.

______________________________________________________________________________________________

Az anyagbánya és szemétlerakó telep besorolása az Önkormányzati rendezési terv alapján:
Védelmi Erdőterület (Ev)

A besorolás röviden jellemzői:
- Védett övezet,
- Csak kizárólag és maximum erdőművelés lehetséges a telkeken,
- Nem beépíthető, semmilyen jogi formában - sem gazdasági épületként, sem melléképületként.

Bővebben a HÉSZ szerint:

Védelmi Erdőterület (Ev)

17. §
1. A közigazgatási területen található erdőterületek funkciójuk és az elhelyezhető építmények szerint az alábbi övezetekbe sorolhatók:
Ev-1: védett erdő,
Ev-2: védő erdő.

2. Védett erdőterületbe a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található erőterületek tartoznak.

3. A védett erdő övezetben (Ev-1) a táji, természeti értékek megőrzése, a természetes, ill. természetközeli ökoszisztémák megóvása biztosítandó. Védett erdő övezetben a természetvédelmi hatóság által meghatározott feltételekkel kizárólag természetközeli erdőművelés (szálaló vágás, őshonos fafajokkal történő erdőfelújítás), ill. a természetvédelmi érdekekkel összhangban lévő vadállomány-kezelés folytatható. Védett rendeltetésű erdőterületen épületek nem helyezhetők el.

4. Védett erdőterületen közmű és közút építése a természetvédelmi hatóság által meghatározott feltételekkel engedélyezhető.

5. A védő erdőterületen (Ev-2) kizárólag olyan nem épület jellegű építmények, létesítmények (pl. nyomvonal jellegű közmű és távközlési létesítmények, feltáró utak) helyezhetők el, amelyek az erdőt védelmi rendeltetésének betöltésében nem akadályozzák. Védő rendeltetésű erdőterületen épületek nem helyezhetők el.

6. Az erdőterületeken kialakításra kerülő építmények kizárólag tájba illő építészeti kialakításúak (hagyományos anyaghasználatúak és felületi kiképzésűek, színezésűek) lehetnek.

7. Erdőtelepítés, erdőfelújítás során valamennyi erdőterületen a termőhelyi adottságoknak megfelelő honos fafajok telepítendők, ill. természet- és környezetkímélő gazdálkodási módszerek alkalmazandók.

8. Amennyiben a jelenlegi elsődleges rendeltetésű erdőterületen más ajánlott elsődleges rendeltetés szerepel, akkor az erdészeti tevékenységet lehetőség szerint az ajánlásban foglaltakra figyelemmel kell folytatni.

9. Erdőterületen erdőgazdálkodás kizárólag az erdőtörvény, az erdőterv, ill. a különböző tulajdonú erdők kezelésére létrehozott szervezetek (pl.: erdőbirtokossági társulás) belső előírásai, ill. védett területen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kezelési terve szerint történhet.

10. Az erdőterületek létesítéséhez (fásításhoz és erdőtelepítéshez), fakitermelési munkák végzéséhez, az erdőterületek igénybevételének minősülő tevékenységekhez (kivonás, időleges kivonás, rendeltetésszerű használatot akadályozó létesítmény elhelyezése), erdőterületek megosztásához az erdészeti hatóság engedélye, továbbá védett természeti területen a természetvédelmi hatóság szakhatósági hozzájárulása szükséges.

AMIBEN SEGÍTENI TUDUNK:
- Megbízható ügyvédi háttér,
- Energetikai tanúsítvány és ingatlan értékbecslés készítése,
- INGYENES, BANKFÜGGETLEN hitelügyintézés,
- Állami támogatások: CSOK, Babaváró támogatás, Falusi CSOK,
- Személyi kölcsönök,
- Megtakarítások, lakástakarék.
- Az elírások és a változtatások jogát fenntartjuk!

15 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALATTAL!

További információkért forduljon hozzám bizalommal, akár hétvégén is! :)


Elhelyezkedés

Salföld


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 70

Ingatlannet kód: NET6583218


HASONLÓ INGATLANOK


+36 70

Ingatlannet kód: NET6583218

A telekről 3 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 86 539 m². A telek ára 55 millió Ft, négyzetméter ára 636 Ft, ami a salföldi átlaghoz képest 98%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Gotthard Ádám referens a Pannon Ingatlan irodából hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6583218. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Salföld ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.