star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó ház Hegyeshalom

  • 260 m²

    alapterület
  • 2

    szoba
  • 5 000 m²

    telek

Vételár:

195 millió Ft

Eladó ház Hegyeshalom

  • 260 m² alapterület
  • 2 szoba
  • 5 000 m² telek

  • Eladó ház Hegyeshalom

  • 260m²


Ár:

195 000 000 Ft

Lakáshitel kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő (év)
Kalkuláció eredménye
Számolás...
Promóció
Raiffeisen logo
Havi
törlesztőrészlet
Kamatperiódus:
THM
Visszafizetendő
Jogi információ
Szintek
1
Szobák száma
2
Ingatlan állapota
jó állapotú
Parkolás
3 garázs
Melléképület
van

Az ingatlanról:

Eladó a hegyeshalmi Szontagh kúria.
Hegyeshalom Budapesttől 170 km-re helyezkedik el, Győrtől 50 km-re fekszik, az ország legnyugatibb csücskében, közel az osztrák és a szlovák határhoz. Pozsony mindössze 15 perc autóval.

A Szontagh család nevét már a 14. századtól kezdve említik források, eredetileg Szászországban éltek, ahol lovagi ranggal rendelkeztek. A hegyeshalmi nemzetség az iglói és zabari ágra vezethető vissza. 1911 és 1925 között vált a településen birtokossá Szontagh Jenő, a neoklasszicista stílusú elemeket is tartalmazó historizáló stílusú kúria építtetője. 1910 és 1917 között Moson vármegye főispánja volt, ekkortájt építette a kúriát. Alaprajza L alakot követ, a fő fronton 4 oszlop és timpanonos portikusz látható, amely között 4 nagy ablak kapott helyet, valamint egy dupla ajtón lehetett megközelíteni a belső szalont. A kúria kialakítása is követte a stílusirányzat főbb jegyeit, a nagy terek igazodtak a nemesi, illetve a földbirtokosi léthez, azaz vendégfogadásra is alkalmasak voltak. A vidéki élet szépségeit élvezték itt a Szontagh család tagjai.


1980-as évek végétől a mostani tulajdonosok átalakították a kor igényeinek megfelelően az ingatlant, és azóta is folyamatosan figyelmet fordítanak a felújításra és az állapot megóvására. Legutóbb 2012-ben végeztek mindenre kiterjedő felújítást. Ekkor lettek cserélve a tetőcserepek (Bramac) és az ereszek, új nyílászárók lettek beépítve, és új központi fűtési rendszer lett kialakítva radiátorokkal. Cserélve lettek a villany és vízvezetékek, új burkolatok kerültek beépítésre, beépített konyha lett kialakítva, és a ház teljes külső homlokzata is fel lett újítva. A vízellátást a telken fúrt kút , a meleg vizet villanybojler biztosítja.

A telek 5000 négyzetméter, gyönyörű fákkal és parkosított kerttel. Az udvarban található még egy történelmi istálló, öntöttvas oszlopokkal.

A lakóházban összesen 120 négyzetméteren, nappali-konyha-ebédlő egy légtérben, 2 nagy méretű külön nyíló hálószoba, tágas fürdőszoba, és a ház előtt 20 négyzetméteres fedett terasz található. Továbbá kialakításra került még egy külön bejáratú kis garzon, ami 1 szoba, konyha, fürdőszobából áll.

A falak vastagsága 70cm, ami nyáron kellemes hűs klímával rendelkezik, télen viszont a vastag falak tartják a meleget. Az ingatlan nem esik bele a műemlék kategóriába, így szabadon alakítható.

A kúria szerepel a Magyar Villák magazinban, illetve a magyar történelmi Kastélyokat és kúriákat összegyűjtő könyv sorozatban is.
https://magyarvillak.hu/villak/a-hegyeshalmi-szontagh-csalad-kuriajanak-tortenete/


Elhelyezkedés

Hegyeshalom


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 20

Ingatlannet kód: NET6657690


+36 20

Ingatlannet kód: NET6657690

Az általad megtekintett eladó hegyeshalomi családi ház 2 szobával rendelkezik (ebből 2 egész szoba és félszoba). A családi házról 14 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 260 m², míg a hozzá tartozó teleké 5 000 m². Parkolási lehetőség: 3 garázs. A családi ház ára 195 millió Ft, négyzetméter ára 750 000 Ft, ami a hegyeshalomi átlaghoz képest 24%-kal magasabb. Az ingatlant Csorba Dániel hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6657690. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Hegyeshalom ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.