star business camera camera-false customer-service delete estate-active estate-upload estimate facebook heart heart-v2 home info login logout message modify notifications pdf search service settings star stat user warning

Eladó nyaraló Balatonszőlős

  • 4 832 m²

    alapterület

Vételár:

24,9 millió Ft

Eladó nyaraló Balatonszőlős

  • 4 832 m² alapterület

  • Eladó nyaraló Balatonszőlős

  • 4 832m²


Ár:

24 900 000 Ft

Az ingatlanról:

Balatonszőlős a Gella és a Penke-dűlő találkozásánál eladó egy 200 éves, KÜLÖNLEGES, tájpanorámás külterületi pince-présház, 4.802 m2 telken.

Az épületből gyönyörű rálátás nyílik a környező DOMBOKRA és a GELLÁRA, a telek tetejéről pedig egész a faluig ellátni.

Az ingatlan jól megközelíthető helyen, a belterülethez nagyon közel helyezkedik el, végig ASZFALTOS úton elérhető, így egész évben könnyen gond nélkül használható.

AZ INGATLAN:
Az eladásra kínált ingatlan 2 telekből áll össze, az egyik egy kisebb, 1.530 m2-es, szőlő és gazdasági épület besorolású, rajta rendezett, gondozott szőlő (oporto és merlo), míg a másik egy 3.302 m2-es, jelenleg szántó besorolású, de szőlővel telepíthető, enyhén lejtős, üres telek.

AZ ÉPÜLET:
Az épület különlegességét mutatja, hogy a 2022-ben megjelent Balatonszőlősi Értéktár így nyilatkozik róla:
"Cseréptetős, közel eredeti állapotában fennmaradt, kivételesen értékes épület. Rendeltetése hagyományos, régi ajtaja megkapó. Oromfalán a szellőzőnyílás alatt méretes vakolatdísz körvonalazódik, az évszám 1926-os (!)"

A közel 200 éves épület külmérete kb 71 m2. Belső elosztása mindössze 2 helyiség, a klasszikus présház betonkáddal és a boltíves PINCE, néhány hasznosítható felszereléssel. Az építmény hasznos belső alapterülete egyben kb. 50 m2. A főépülethez közvetlenül hozzáépített korábbi melléképület falának romjai még fellelhetőek, de jelenleg az épületet mindkét oldalról gyümölcsfák (főként dió) rejtik a kíváncsi szemek, és az időjárás káros hatásai elől.

Mindkét rész tágas, teljesen száraz, kiválóan hasznosítható bármely célra.
1. a PRÉSHÁZ rész belmagassága 280 cm, felette hasznosítható PADLÁSTÉRREL. Padozata javarészt beton
2.a PINCE rész FÖLD FELETTI, közvetlen folytatása a présháznak, és CSERÉPTETŐVEL fedett. Belmagassága a legmagasabb pontján 250 cm, padozata döngölt föld.

A közművek közül az ÁRAM bevezethető távolságra van, a vízellátást a szomszédok kútfúrással vagy egyéni víztárolókkal és házi vízművel oldották meg.

A közelben rendezett porták, szőlők találhatóak, több jelenleg is működő pincészettel egyetemben.
Az ingatlan adottságai lévén kialakítható akár egy vendégház, helyi borozó, italkimérő, de akár egy kis saját termelésű zöldség-gyümölcsös is.

Balatonszőlős a Balaton-felvidéken, vagyis a Balaton északi partján, Balatonfüredtől és a Tihanyi-félszigettől északra, a tótól 5-6 kilométerre fekvő kistelepülés.
A festői szépségű dombokat szőlőültetvények és pincék szegélyezte erdők veszik körül, ezek völgyében bújik meg a néhány száz fős lakosságszámú falu.
A legközelebbi városok Balatonfüred, amely 5 kilométerre és Veszprém, amely mintegy 20 kilométerre fekszik innen.

Az ingatlanról a valósághű megtekintés érdekében VIDEÓ készült. Amennyiben honlapunkon (FüredIMMO) nézi ezt a hirdetést, úgy a lap alján megtekinheti, ha más hirdető portálon, akkor kérésre szívesen MEGKÜLDJÜK Önnek.

Ügyvédi és mérnöki háttérrel, ingyenes és banksemleges hitelügyintézéssel segítjük a gyors és korrekt adásvételeket, igény esetén akár hétvégén is.

Keressen minket elérhetőségeinken, vagy lépjen be irodánkba ( FüredIMMO, Balatonfüred, Köztársaság u 6 Utcafront)


Elhelyezkedés

Balatonszőlős


Lépj kapcsolatba a hirdetővel!

+36 30

Ingatlannet kód: NET6532288


+36 30

Ingatlannet kód: NET6532288


A nyaralóról 25 db kép tekinthető meg. Az épület alapterülete: 4 832 m². További jellemzői: a fűtés típusa egyéb. A nyaraló ára 24,9 millió Ft, négyzetméter ára 5 153 Ft, ami a balatonszőlősi átlaghoz képest 99%-kal alacsonyabb. Az ingatlant Rácz Virág hirdeti, a hirdetés Ingatlannet kódja: 6532288. A környékbeli ingatlanok árait, bűnözési statisztikákkal együtt meg tudja becsültetni: Balatonszőlős ingatlan árai statisztikákkal.

A feltüntetett árak kínálati árak. A négyzetméterre és ingatlanra vonatkozó statisztikákat minden hónapban az Ingatlannet.hu a saját adatbázisából generálja.