• Sopron
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Ingatlannet kód

Eladó lakás Sopron

557 találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról emailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/23 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  Sopron Magyarország nyugati peremén, az osztrák-magyar határtól mindössze nyolc kilométerre elterülő, megyei jogú város. Győr után, Győr-Moson-Sopron megye második legnagyobb városa, a soproni borvidék és a Soproni járás székhelye. Sopron az Alpokalján, azon belül is a Soproni-hegység és a Fertő tó melletti Balfi-dombság között fekszik. A „kékfrankos fővárosaként” emlegetett település a borászat, a kultúra és a turisztika egyik jelentős központja.

 • Hírességek

  A magyar történelem legkiemelkedőbb alakjai közül sokan éltek Sopronban. Köztük volt többek között IV. Károly, Bartók Béla, Rákosi Mátyás, Berzsenyi Dániel és Liszt Ferenc is. Mindazonáltal, ami a jelenkort illeti, ugyancsak sok híres magyar személyiség szülővárosa Sopron. Itt látta meg a napvilágot Mora Terézia, Bachmann-díjas író, Hiller István, oktatásügyi miniszter, Csollány Szilveszter, olimpiai bajnok tornász és Danis Lídia, színésznő.

 • Nevezetességek

  Sopron építészeti kincsekben gazdag. A város látképét számos középkori, barokk, gótikus és romantikus templom, kilátó és más jelentős építmény színesíti. Közülük mindenképp érdemes kiemelni a Szent György templomot és a Szent Mihály templomot, az Ó-Zsinagógát, az Ortodox zsinagógát, a Sörházdombi-, Hubertusz-, és Károly-kilátót, valamint a Taródi várat.

  Sopron két nemzeti parkkal is határos. Ezek a Fertő-Hanság Nemzeti Park és az Őrségi Nemzeti Park, minek köszönhetően számos túraútvonal várja az erdőkerülőket. Közülük egyik leghíresebb a Fertő-táj túra.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  A város neve hallatán többeknek eszébe jut hazánk egyik közkedvelt itala, a Soproni sör. Az itt működő Heineken Hungária Sörgyár ugyanakkor a hazánkban forgalmazott legtöbb sörmárka előállításáért is felelős. A fémiparban kiemelkedő jelentőségű az Euro-Elzett Zárgyártó és Kereskedelmi Kft., az Elzett Sopron Felületkezelő Kft és az UNIMAS gépgyár. A gumiiparban a Semperform Kft.-t fontos megemlíteni.

  A város vonzáskörzetében is sok nagyvállalat ad munkát a soproniaknak, elég csak a Fertődön és Fertőszentmiklóson elhelyezkedő VELUX céget, a sopronhorpácsi PET Hungária Kft.-t, vagy a sopronkövesdi Autoliv céget említenünk.

 • Ipar

  Győr-Moson-Sopron megye köztudottan Magyarország egyik legjobban iparosodott része. A gép-, a könnyű- és az élelmiszeripar egyaránt virágzik a környéken. Sopronra szűkítve a kört, ugyancsak jelentős iparágak jelenlétét tapasztalhatjuk. Több cég működik az élelmiszer-, a gumi-, a fém-, de még az építőiparban is. Mindez az osztrák határ közelségének, a kiváló infrastrukturális adottságoknak és a jól képzett munkaerőnek tudható be. Sopronban emellett a turizmus is említésre méltó. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák alapján 2012-ben Magyarország kilencedik legnépszerűbb városa lett.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  Sopron élhető város, szűk, macskaköves utcáin egyesül a történelem és a harmónia. A sétálóutcákban gazdag városban szinte minden sarkon építészeti remekművekbe botlunk. Fejlett iparának és Ausztria közelségének köszönhetően viszonylag könnyű munkát találni, a soproni lakások, albérletek pedig, a magyar megyeszékhelyek viszonylatában, átlagos áron kerülnek kiadásra, értékesítésre.

 • Városrészek bemutatása

  Sopron belvárosa, többek között a Hűségszállóval, a Várkerülettel és a Széchényi térrel a település kulturális, közigazgatási és turisztikai központja. Itt helyezkednek el a sétálóutcák, éttermek, fontosabb szállodák. Sopron belvárosához soroljuk a periférián elhelyezkedő lakótelepeket is. Brennbergbánya, Sopronbánfalva, Újhermes és Sopronkőhida a város agglomerációjába tartozó kisebb településrészek. Ezek leginkább lakóházakkal szegélyezett kertvárosok, illetve erdőterületek.

 • Lakosság bemutatása

  A város lakói vendégszeretetükről és településükhöz való hűségükről híresek. Ezt bizonyítja Sopron jelmondata is: „a szabadság és hűség városa”. A Tűztorony déli oldalán található hűségkapu is ennek jegyében épült. Sopron leginkább magyarok (nyolcvanöt százalék), és németek (5,7 százalék) lakta város, de kisebb arányban élnek itt bolgárok, romák, szerbek és horvátok is.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  A természetszeretők otthonra lelnek Sopronban, hiszen adott számos kert, park, túraútvonal és kirándulási lehetőség városszerte és a városon kívül is. A Botanikus és Erzsébet kerthez nem kell messzire mennünk a belvárostól. A Fertőrákosi kőfejtő és a Mithras-szentély kirándulóhelyeken pedig összemosódik a történelem a természettel. A Fertő-Hanság és az Őrségi Nemzeti park pedig rengeteg túrázási lehetőséget kínál.

 • Kapcsolódó statisztikák

  Sopron a nyugat kapujaként rengeteg lehetőséget kínál, fejlett ipara, turisztikai és idegenforgalmi szempontból kiemelkedő szerepe a statisztikákban is visszaköszön. Országos viszonylatban a foglalkoztatottak száma és a havi nettó átlagkereset egyaránt a legmagasabb a térségben, csakúgy, mint az egy lakosra jutó ipari termelés. (forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

 • Iskolák és fontosabb képzések

  Sopronban kilenc általános iskola található, többek között a Lackner Kristóf Álatalános Iskolát, a Sorponi Német Nemzetiségi Általános Iskolát és a Gárdonyi Géza Általános Iskolát is érdemes megemlíteni. A Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium Sopron tizenkét középiskolája közül kiemelkedő, hiszen a fejlett iparvidék munkaerő utánpótlásában nagy szerepet játszik, csakúgy, mint a Nyugat-magyarországi Egyetem, ahol pedagógiai, erdőmérnöki, műszaki, művészeti és közgazdaságtudományi képzések folynak.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  Sopron Budapesttől 210 kilométerre fekszik, az M1-es autópályán két és fél óra alatt megközelíthető. Az osztrák főváros mindössze hetvennégy kilométerre van a településtől, amely távolságot az A3-as autópályán egy órára alatt meg lehet tenni. Sopron kiváló infrastrukturális lehetőségekkel rendelkezik a két főváros egyik fontos összekötő pontjaként.

 • Tömegközlekedés

  Sopronban magas színvonalú tömegközlekedési hálózatot építettek ki a „Komplex fejlesztés a dinamikus és fenntartható közösségi közlekedésért Sopronban” elnevezésű pályázat keretein belül. Ennek köszönhetően a városban közel negyven autóbusz vonal bonyolítja le a helyi tömegközlekedést. A város vasúton is jól megközelíthető. Fő pályaudvara a GYSEV (Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút) pályaudvar, mely a kőszegi, bécsújhelyi és szombathelyi vonalak találkozópontja.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  Sopron kulturális értékeit legfőképpen építményei őrzik. A várost joggal nevezhetjük a múzeumok és műemlékek egyik legkiemelkedőbb magyar településének. A Római kori kőtár, a Régészeti kiállítás, a Kőhalmy Vadászati Múzeum és a Vasúti Lámpamúzeum egyaránt Sopron kulturális örökségei. Mindemellett a középkor is számos kulturális értéket hagyott a városnak, ilyenek a Taródi vár és a Soproni Várfalsétány. A kékfrankos fővárosaként, Sopron a gasztronómia terén is kiemelkedő kulturális jelentőséggel bír.

 • Sport

  A sportolás szerelmesei sem unatkozhatnak Sopronban, hiszen itt találhatóak az ország legizgalmasabb kerékpáros túraútvonalai. Az EuroVelo európai, nemzetközi kerékpárhálózat tizenharmadik vonala Sopronon is áthalad. A Parkerdő kialakításakor fontosnak tartották az egészséges életmódot, hiszen itt létesült az ország első erdei tornapályája. A környék lovardáit érintő, tíz kilométer hosszú jelölt pálya szintén a Parkerdő területén található. A Belvárosi Sportcsarnok pedig a teremsportok űzőinek kínál számos lehetőséget.

 • Szórakozás

  Sopronban kulturális és bohém szórakozási lehetőségek egyaránt jelen vannak. A belvárosban található Elit Mozi hosszú múltra nyúlik vissza. A Petőfi tér ékessége a Petőfi Színház. Ha nem mindennapi színházélményre vágyunk, érdemes meglátogatni a Civitas Pinceszínházat. Sopron egyik legnagyobb eseménye, az idén huszonötödik alkalommal megrendezésre kerülő Volt fesztivál, mely világhírű előadókkal Európa minden tájáról vonzza a látogatókat.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Sopron ingatlanainak négyzetméter ár alakulása

Lakóingatlan négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Sopron területén található lakóingatlanokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
104 475 020 267 058 632 653
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
45 385 022 8 900 000 350 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Családi ház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Sopron területén található családi házakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
179 429 028 267 058 613 333
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
71 652 492 15 900 000 350 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Téglalakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Sopron területén található téglalakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
73 496 584 384 057 612 500
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
35 333 713 8 900 000 110 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Panellakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Sopron területén található panellakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
55 434 228 394 339 500 000
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
23 608 250 15 500 000 33 500 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Sorház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Sopron területén található sorházakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
84 546 976 460 000 632 653
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
45 170 588 16 900 000 92 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Albérlet négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Sopron területén található albérletekre vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
63 2 755 2 000 3 367
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
190 264 70 000 650 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Sopron lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Sopron aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Sopron közintézményei: 4 gimnázium, 14 óvoda, 13 orvosi rendelő, 2 kórház, 9 általános iskola, 7 szakközépiskola.