Ingatlannet.hu logo

A 2015-ös év színe: marsala

Minden év decemberében kiválasztásra kerül az év divat színe a Pantone Color Insitute által. Idén a Marsala 18-1438 színre esett a választás. Maga a név egy szicíliai borfajtából ered.
marsala

A tavalyi szín az orchidea volt, míg a tavaly előtti a smaragdzöld. Ezen színek után marsala egy komoly váltás, egy klasszikus kifinomult árnyalat, amiből erő és az elegancia sugárzik. Színe leginkább a vörösborra hasonlít, egy kis barna árnyalattal keverve.
színek

A Marsala szín fantasztikus hangulatot tud varázsolni otthonunknak. Nagyon jól lehet alkalmazni belső terek alakítására. Biztonságot, melegséget és eleganciát sugall, bátran keverhetjük különböző színekkel, hiszen úgy csak még izgalmasabb lesz. Főleg a metál színekkel, barnával érdemes kombinálni, de az élénk kék, narancs vagy zöld színek mellett is nagyon jól mutat. Bármelyik lakásrészen megállja a helyét, akár a dolgozó szoba legyen az, nappali vagy egy kis részlet a szobából. Rengeteg lehetőség rejlik ebben a színben, lehet érdemes idén átfesteni a lakást.
Íme néhány példa:
példák2

példák