Ingatlannet.hu logo

Munkahely otthon, de nem mindegy hogyan

Az internet adta lehetőségeknek köszönhetően, ma már sokan tudnak otthonról dolgozni. Persze ez nem mindig előny, de fontos hogy a megfelelő környezetben dolgozzunk, hogy valóban eredményesek legyünk, és szeressünk a szobánkban dolgozni. Rengeteg lehetőség van arra, hogy átalakítsuk a szobát vagy akár az asztalunk környezetét. Íme pár példa:

artists-workspace

Ahogy a képen is látjuk, az asztal és környezete lett feldobva poszterrel, fényképekkel, festménnyel. Nem kell egyből a legnagyobb átalakításra gondolni, ha a dolgozó szobáról van szó. Akár a dolgozóasztal áthelyezése egy másik helyre is segíthet abban, hogy kreatívabban és eredményesebben dolgozzunk.

home-office-with-a-view

Csodálatos látványt varázsolhatunk a falunkra, amihez nem kell sok minden. Elég egy csodás kép, és egy nyomda ahol kinyomtatják. Fontos, hogy olyan képet válasszunk, amit napi szinten szívesen nézünk, ami megnyugtat vagy inspirál minket.

shabby-chic-home-office

Ez mind szép és jó, de van pár szempont amit érdemes megfogadni, hogy jó dolgozó szobánk legyen.

1. Elhelyezés.  Naponta akár több órát is eltöltesz majd itt, ezért érdemes olyan helyet választani, ahol van ablak,  tágas a helyiség és elegendő fény áramlik be. Ha ügyfelek is jönnek hozzád, érdemes akkora teret kialakítani, hogy tudd őket fogadni (asztal, székek vagy fotelek). Annak függvényében alakítsd a szobát, hogy mit dolgozol és mire van szükséged ehhez.

m5zn_5d53bc1732ae09a
2. Tökéletes szék.  Ha sokat fogsz ülni az irodádban, akkor ajánlott egy jó szék beszerzése, ami  a hátadnak is jót tesz elegáns és kényelmes.

img45b

3. Színek ,amiket szeretsz. Felejtsd el, hogy egy irodának komornak kell lennie és egyszínűnek. Merj új színeket festeni a falra. Néhány ember a meleg színeket kedvelik, mint a narancs, cseresznye piros , lime zöld.  Másoknak pedig inkább az a fontos, hogy nyugtató színek legyenek a szobába, mint a tenger kék, vagy a föld színek.

a950ea4c3236d1cffc1b9c9635493dd2
4. Kilátás. Nem jó, ha napi nyolc órát csak a falat bámulod, ami előtted van. Érdemes ablak elé tenni az asztalt vagy, ha nincs erre lehetőség, akkor képekkel díszíteni a falat.

244
5. Rendszerezés. Ne ússzon minden a dolgainktól, tanuljuk meg rendszerezni az információkat, papírokat. Legyen több mappánk, fiókunk. Állítsuk őket sorrendbe fontosság szerint vagy időrend szerint, ahogy kényelmes.

modern Home Offices and Workplaces designs

Forrás: home-designing.com
www.hgtv.com