Ingatlannet.hu logo

Nyaraló paradicsomok! – Bakancslistára fel!

Figyelem! A képek nem a képzelet és a photoshop szüleményei! A leggyönyörűbb, létező, mesebeli tengerpartokat mutatjuk be következő összeállításunkban.
Bakancslistát elő és máris tervezhetünk! Ezeket látni kell!

1. Kína – Panjin 

A vörös partszakasz bizony nem a Vörös-tenger, sokkal inkább a Kínában található különleges hínár őszi árnyalata. A nyári időszakban még zöldellő hínár a hideg beköszöntével először narancssárgává válik, majd fokozatosan kezd bepirosodni, míg végül elnyeri ikonikus mélyvörös színét. Egy kicsit bizarr, de gyönyörű.nyaralo 8

 

2. Glass Beach, (Üvegpart) Kalifornia

Az üveghegyen is túl élt egyszer egy… talán az olyan sokszor hallott mesekezdés innen ered, hiszen itt valóban színes üvegkavicsok borítanak egy kaliforniai partszakaszt, amely nyaraló turisták ezreit vonzza. A háztartási szemétből visszamaradt kis üvegdarabok eltűnőben vannak, ezért néhányan használt üvegekkel tartanák fent a különös látványt. A strand története szerint a hajdani szemétlerakónak köszönhetően az ide dobált hatalmas mennyiségű üveghulladékot dolgozta fel, csiszolta le évtizedek alatt a lágyan hömpölygő víz, hogy mára ezernyi apró üveggyönggyel boríthassa a partot.

nyaralo 13

 

3.  Hidden Beach (Rejtett Part), Marieta-sziget, Mexikó

Az igazi nyílt titok. Egyszerre eldugott és népszerű ez a strand, a Hidden Beach a legszebb partrész Mexikóban és rengetegen látogatják. Sok évvel ezelőtt alakította így a felszínt a vulkanikus mozgás, de mi ennek csak örülünk. A “magányos” és a “rejtett” jelzőket használják a leggyakrabban ezzel összefüggésben, de ne aggódjunk, könnyen szervezhetünk utazást ide, az utat már megtalálták hozzá.  A Hidden Beach valójában egy félig vízzel telített, földi lyuk, amely érintkezik a gyönyörű, homokos tengerparttal.

nyaralo 9.1

4. Maldív-szigetek, világító tengerpart

Ez az az igazi part, amire azt mondjuk, hogy egymás hegyén-hátán van csak hely. A partszakasz még éjszaka is ellepett. Méghozzá a sötétben világító fitoplanktonok portyáznak rajta.

nyaralo 10

 

5. Bahamák

Minden rózsaszín álom valóra válik itt, hiszen ez a partszakasz a Bahamákon van, és bizony rózsaszín homok fedi. Ez az igazi, nőknek ideális nyaralás!

nyaralo 11

 

6. Spanyolország – A Katedrálisok partja

A világon ez a legkülönlegesebb partfal. Sétálni viszont sajnos csak apály idején tudunk rajta, de az élmény garantáltan feledhetetlen. A part klasszikus abráziós part, a hullámverés erősen kikezdte a szárazföld flis-rétegsorait.

nyaralo 12

 

7. Maho tengerpart, Saint Martin

Vigyázz, kisfiam, el ne üssön a repülő!
Ez bizony egy elég extrém strand, hiszen a leszálló repülők csak néhány méterrel a fejünk felett szállnak le. Nyakat behúzni!

nyaralo 7

 

8. Jökulsárlón gleccserlagúna, Izland

Egy strand, ahol igazi felfrissülés vár! Sőt, nagy valószínűséggel még melegünk sem lesz. Az izlandi gleccserlagúna a legnépszerűbb látványosság  a környéken, valódi fotós fellegvár.

nyaralo 6

 

9. Koekohe part, Új-Zéland

Új-Zéland sokak számára inkább egy távoli, másik bolygóra hasonlít, rengeteg gyönyörű képet látunk róla, de kevesen jutnak el a mi földrészünkről. A partszakasz különlegessége, hogy többszáz szabályos gömb alakú szikla fekszik egymás mellett, egy maori legenda azt mondja, hogy ezek hatalmas, élelemmel teli kosarak voltak, és mivel túlsúlyosak voltak, nem fértek fel az ősi kenura és kővé változtak.

nyaralo 5.1

 

10.  Giant’s Causeway, Észak-írórszág

Az Óriások Útja néven ismert partszakasz közel 40 000 bazaltoszlopból alakult ki vulkáni tevékenység eredményeként, ezzel gyönyörű és különleges látványt alkotva.

nyaralo 4

 

 10+1. Pálmafa-sziget, Dubai

A Pálmafa alakú, mesterséges sziget partszakasza a legdrágább, de legkülönlegesebb nyaralási lehetőségek egyike. Szállodák és luxusvillák százai találhatók itt meg.

nyaralo 14

Kellemes kikapcsolódást! 

Képek: Internet