Ingatlannet.hu logo

Tavaszi dekoráció ötletek

Tavaszi nagytakarítás után elkezdünk azon gondolkozni, hogy mivel lehetne feldobni a kertet, a szobákat, hogy egy kis színt vigyünk a mindennapokba. Hoztam pár ötletet, amihez nem kell sok energia és egyszerűek is, de nagyon jól mutatnak.

 Hozzávalók: karton, sniccer, ragasztó, ceruza, vonalzó, olló, művirágok.

zpbasbqlBeFunky Collage

Elsőnek egy igazán egyszerű ötletet hoztam, amihez nem is kell sok hozzávaló.

Először kell egy vastagabb karton amire rárajzoljuk a kívánt formát (ez lehet betű vagy bármi más).
Ha ezzel megvagyunk kell egy sniccer vagy valamilyen kés amivel pontosan ki tudjuk vágni.
Most jön a díszítés része. A művirágokat úgy vágjuk meg, hogy csak a virág része legyen meg, de ne essen szét (maradhat egy kis zöld rész is) hiszen ezt kell ráragasztani a formára.
Nem túl sok ragasztót nyomjuk a virágra majd nyomjuk a formánkhoz és így tovább.

A végeredményt pedig akár fali vagy ajtó dísznek is jó, sőt akár a tükörre is tudunk pár virágot tenni. Egyszerű és jól mutat csak ajánlani tudom mindenkinek.

A másik dekorációs ötlet, kifejezetten kert és növény kedvelőknek hoztam, amivel feltudják dobni az egyszerű, egyszínű cserepeket.  Rengeteg ilyen ötlet van, amivel feldobhatjuk az egyszerű cserepet, én egy egyszerűbbet hoztam amihez nem kell sok minden és nagyon jól mutat ha jó színt választunk.

Először is lássuk mi kell hozzá: Olló, ragasztó, valamilyen eszköz amivel felkenjük a ragasztót és csomagoló papír (vagy szalvéta).

Első lépésként vágjuk méretre a csomagoló papírt, érdemes hagyni annyit hogy be tudjuk hajtani fent is , lent is.
Ha ezzel megvagyunk jöhet a ragasztó, kezdjük el kenni a cserepet először ne túl nagy felületet kenjünk be csak egy csíkot majd rárakjuk a csomagoló anyagot és mehet tovább a ragasztás.
Közben figyeljünk arra, hogy alul és felül is ragasszuk le, kenjük be a cserép belsejét és hajtsuk be a papírt oda.
Végül ha megvagyunk ezzel is, egy kicsit száradni hagyjuk és már ültethetjük is a virágot

flower-pots-7

Cserepeinket akár csipkével is díszíthetjük, amihez csak ragasztó kell és csipke. Egyszerű, de nagyon szép és dekoratív. Remélem ezzel a pár ötlettel már meghoztam a kedveteket egy kis otthoni barkácsoláshoz.

6a00d8358081ff69e2017615a7a7c5970c-800wi

forrás: www.pinterest.com