• Budapest
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Ingatlannet kód

Eladó lakás Budapest

ár: 10 000 000 - 15 000 000 Ft

65 találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról emailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/3 oldal

Statisztikák


A meghirdetett budapesti eladó lakások típusa leggyakrabban téglalakás kategóriába esik. A parkolásnál leggyakrabban parkoló van megadva a hirdetésekben. Az állapotnál leggyakrabban felújított van megadva a hirdetésekben. A négyzetméterár 5%-kal magasabb, mint tavaly 2019-ben. A meghirdetett budapesti eladó lakások fűtése leggyakrabban cirkófűtés kategóriába esik. Az adott keresésben jelenleg 889 hirdetés felel meg a CSOK 10 + 15 feltételnek. Az ingatlanok négyzetméterára 41%-kal magasabb, mint az országos átlag. Ingatlant átlagosan 739 804 Ft négyzetméteráron lehet vásárolni. Az 50 négyzetméter feletti alapterületű eladásra kinált lakások általában 3 szobásak. Weboldalunkon az általad keresett kategóriában 13249 darab fényképes hirdetés taláható, valamint további 138 darab nem rendelkezik fényképekkel. Cserélhetőséggel 20 db eladó lakást hirdettek meg az Ingatlannet.hu-n Budapest területére. A meghirdetett ingatlanok vételárai 5 ezer és 79 900 millió Ft között mozognak. Jelen pillanatban több lakást hirdettek meg eladóként a településen, mint kiadóként. A megjelenített hirdetések között a legrégebbi lakás 1850-ben, a legújabb pedig 2020-ban épült. A keresett ingatlantípusból 20 millió Ft alatt átlagosan 31 nm alapterületű ingatlant lehet kapni. Jelenleg 13387 db ingatlant listázott ki a rendszerünk, melyből 11359 db téglalakás, 1784 db panellakás és 244 db csúszózsalus lakás.

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  Budapest 1873-óta Magyarország fővárosa, ekkor alapították Pest, Buda és Óbuda egyesítésével. A város nem csak országunk, de Közép-Európa egyik pénzügyi központja is. A várost évente sok turista keresi fel a világ minden tájáról, hiszen sok látnivalója a világörökség részét képezi. Budapest az Európai Unió egyik legnépesebb városa, egyben az ország legnagyobb és legnépesebb települése, Pest megye székhelye, bár közigazgatásilag nem része annak.

 • Hírességek

  Magyarország fővárosa, és a világ egyik legkedveltebb városa révén Budapesten rengeteg híresség megfordul, számtalan történelmi személy kötődik hozzá és a magyar közélet legtöbb alakja is itt él. Sok külföldi színész, zenész szinte otthonaként tér vissza évről évre a városba. A magyar kulturális élet és sport számos kiemelkedő alakja született Budapesten, mint Bozóky István, színművész; Puskás Ferenc, labdarúgó, Szabados György, zongoraművész és Várkonyi Gábor, filmrendező. A jelenkor kulturális és közéleti szereplője között Budapesten született többek között Presser Gábor, zenész, zeneszerző; Puzsér Róbert, kritikus és Pál András, színművész.

 • Nevezetességek

  Budapesten több világörökségi helyszín is található: a Duna-part látképe, a Hősök tere, az Andrássy út, a Budai Várnegyed és -a londoni után második legöregebb- Millenniumi Földalatti Vasút. A város Duna-hídjai világszinten egyedülállóak, turisztikai jelentőségűek, melyek közül a Lánchíd a leghíresebb.

  A város talán leglátogatottabb nevezetessége a Duna pesti oldalán fekvő Parlament. A Budavári Palotából, a Halászbástyáról és a Szabadságszobor környékéről festői szépségű látvány nyílik a városra. Sok építmény és tér között a Vajdahunyad vára, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Citadella történelmi értékeink emlékét őrzik.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  Budapest jelenleg ötvennégy külföldi érdekeltségű cégnek nyújt székhelyet. A cégek innen irányítják az egész országban végzett tevékenységüket, így azok a menedzsment a pénzügy és az üzlet központjai. Ilyen vállalatok többek között a Magyar Telekom, a General Electric, a Vodafone, és a Telenor.

  Pénzügyi központ révén a város a bankok és biztosítók központja. Az Erste, a CIB, a K&H és az OTP bankok, valamint az ING, az Aegon és az Allianz biztosítók székhelye. Budapest a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. vállalat irányító és adminisztrációs részlegének központja.

 • Ipar

  Budapest világvárossá fejlődésében nagy szerepet játszott a nehézipar, főként még a trianoni békeszerződést megelőző korokban. Ma is számos iparág képviselteti itt magát, mint a gyógyszer és az elektronikai ipar. Jelentősebb azonban a szolgáltatási szektor, melynek országos központjává vált, hiszen amellett, hogy a nemzetközi pénzforgalom kilencven százaléka itt bonyolódik, a város a kereskedelem, a turizmus, a vendéglátóipar és a logisztika centruma.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  Budapest folyton pezsgő világváros. Az éjjel nappal zajló nyüzsgésben a történelmi utcák, vásárló és szórakozó negyedek, parkok és terek korlátlan lehetőségeket rejtenek. Magyarország fővárosa az a hely, ahol mindig történik valami és ahol fel kell venni a ritmust a város dobogásával. A maga ötszázhuszonöt négyzetkilométeres kiterjedése helyet biztosít minden jellegű lakásnak és lakóháznak, városrészektől függően, így mindenki megtalálja a saját életvitelének legmegfelelőbb környezetet.

 • Városrészek bemutatása

  Budapestnek kétszázhárom városrésze és huszonhárom kerülete van, melyek az óramutató járásával megegyezően, belülről kifelé számozottak. Ezek közül hat Budán, tizenhat Pesten, egy pedig Csepel szigetén található. Budapest szívében, a Duna partszakaszán, az I., V., VI., VII., és VIII. kerületben található a város turisztikai központja, ahol történelmi, szórakozó és vásárló negyedek érik egymást. Köztük Tabán, a Belváros és a Gellérthegy városrészek a leglátogatottabbak. A perifériák felé haladva folyamatosan egyre ritkábban lakott területek következnek, lakótelepek, lakóházak és ipartelepek, gyárak váltják fel a tájat. Budapest agglomerációjába tartoznak Pest megye kisebb települései, falvai is.

 • Lakosság bemutatása

  Budapesten Magyarország össznépességének tizenhét százaléka él, ami közel 1,8 millió fő. A népesség a tizenkilencedik századtól kezdve folyamatosan növekedett, egészen 1990-ig, azóta tizenkét százalékkal csökkent. Mindemellett az ország legsűrűbben lakott területe, átlagosan háromezer-háromszáz fő jut egy négyzetkilométerre. Ez az országos átlag több mint harmincszorosa. A kerületenkénti népsűrűség széles skálán szóródik, hiszen rendkívül eltérő az egyes városrészek szerkezete. Budapesten ezer férfira ezerszázhatvanhat nő jut. A lakosság közel három százaléka vallotta magát kisebbségnek, akik közül arányaiban legtöbben romák, románok és németek.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  Budapest zsúfolt belvárosa, betondzsungele mellett számos park és zöld terület van jelen és csempészi be a természetet. A központban is sok park nyújt lehetőséget kikapcsolódásra, sportolásra, túrázásra, melyek közül a Gellérthegy, a Károlyi-kert és a Népliget a legkiemelkedőbb. További parkok és zöldövezetek a Városmajor, a Vérmező, a Tabán, az Óbudai-sziget, a Budai Arborétum és a főváros legnagyobb parkja: a Margit-sziget. Budapest peremén, főként a budai részen több kiránduló és síelő hely is található, melyek közül a leghíresebb a Normafa.

 • Kapcsolódó statisztikák

  A megyei szintű statisztikák kialakításakor Budapestet számos szempont (terület, népesség, GDP, stb.) alapján külön megyeként szokták tekinteni, hiszen az adatok nem lennének reprezentatívak a nagy szórás miatt. Budapest az ország gazdasági és pénzügyi központja, a foglalkoztatási ráta itt a legmagasabb, a lakosság mintegy hatvannégy százaléka foglalkoztatott. Az ezer lakosra jutó regisztrált vállalkozások száma is itt a legmagasabb, kettőszázhuszonhárom darab. (forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

 • Iskolák és fontosabb képzések

  Budapest számtalan általános- és középiskolája a lehető legszélesebb skálán nyújt alap és középfokú képzéseket a művészetektől a sporton át a nyelvekig. A sok közül a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola, a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium és a Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola is említésre méltó. Budapesten harmincnyolc felsőoktatási intézmény található, ebből húsz egyetemi képzéseket, tizennyolc pedig főiskolai képzéseket nyújt. Különösen nagy múlttal rendelkezik az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Corvinus Egyetem, az Óbudai Egyetem a Kodolányi János Főiskola és a világszinten egyedülálló Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  Budapest Magyarország legfőbb, és Közép-Európa egyik jelentős közlekedési csomópontja. Innen indulnak ki a vasútvonalak, közutak és autópályák az ország minden térsége és Európa nagyvárosai felé. A Budapestet átszelő autóutak és autópályák a nemzeti és nemzetközi tranzitforgalom miatt rendkívül túlterheltek. Ennek enyhítésére szolgál az M0-ás autópálya, mely a várost hetvenhét kilométeren kerüli el, megszabadítva ezzel a gépjárműforgalom egy meghatározó részétől. A várost a Duna szeli ketté, melyen két vasúti és hét közúti hídon lehet átkelni. Budapesttől tizenöt kilométerre található Magyarország legnagyobb nemzetközi repülőtere, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.

 • Tömegközlekedés

  A város nemzetközi vasúti közlekedési csomópont. A Keleti és Nyugati pályaudvart több, egész Európát átszelő vasútvonal érinti. Az említett két pályaudvart és a Déli pályaudvart naponta összesen több mint ötven nemzetközi járat érint. A főváros és a megyeszékhelyek, nagyobb városok között InterCity járatok közlekednek. A helyi tömegközlekedést négy metró, négy HÉV, harminchárom villamos és kétszázhatvanhárom buszjárat bonyolítja le. Emellett turistalátványosságként lehetőség nyílik siklóval, libegővel, fogaskerekű vasúttal és kishajóval is utazni.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  Budapest kulturális életéért a fesztiválok, múzeumok és színházak egyaránt felelnek. Az Őszi- és Tavaszi Fesztivál a Budapesti Művészeti Hetek utódjaként a kortárs művészet bemutatására és népszerűsítésére szolgál. A Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum országunk történelmi és kulturális értékeit őrzik. Budapesten negyven színház található, melyek közül a Madách Színház, a Budapesti Operettszínház és a Nemzeti Színház is említésre méltó. Európai szinten is híres tudományos könyvtáraink a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára, az ELTE Egyetemi Könyvtára és az Országgyűlési Könyvtár is. A budapesti élet egyik legfiatalabb kulturális központja a MÜPA többfunkciós létesítmény.

 • Sport

  Magyarország központi sportlétesítményei évente több ezer látogatót vonzanak, köztük a Papp László Budapest Sportaréna és a Puskás Ferenc Stadion a leghíresebb. A város agglomerációjához tartozik a Hungaroring, a Formula-1 magyar nagydíj helyszíne. A budai hegyvidék a nyári időszakban a túrázók, kerékpározók és szabadtéri sportolók kedvelt helye, az év másik felében pedig a téli sportoknak ad otthont. Az észak-budai Duna-part pedig a vízi sportok kiemelt területe.

 • Szórakozás

  Budapest legnagyobb, a szórakozásért felelős eseménye a minden nyáron megrendezett Sziget Fesztivál, mely rengeteg hazai és külföldi előadót és látogatót vonz. A Főváros Állat- és Növénykertben, a Fővárosi Nagycirkuszban és a híres kávéházakban összefonódik a szórakozás a kultúrával. Kétszer is a világ legszebb kávéházának választották az 1894-ben megnyílt New York Kávéházat. Budapesten több mint ötszáz szórakozóhely várja vendégeit, minden éjjel.

TOVÁBBI HASZNOS LINKEK


Jelentkezz be, hogy el tudd menteni a kedvenc hirdetéseid vagy keresésed!

Klikk ide!Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Budapest lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta minimum 10 000 000 Ft-tól maximum 15 000 000 Ft-ig. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Budapest aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Budapest közintézményei: 6 általános iskola, 8 gimnázium, 2 szakközépiskola, 4 óvoda, 3 bölcsöde, 10 orvosi rendelő.