Ingatlannet.hu logo

5 dolog, amivel otthonosabbá teheted a lakásodat!

A lakás nemcsak a saját bútoroktól lesz otthonos és különböző egy hotelszobától, hanem attól, hogy saját emlékeinket is belefűzhetjük már a dekorációba is. Fontos, hogy lakásunk kényelmes, és megnyugtató legyen ahova öröm hazatérni és ott lenni. Ehhez adunk most 5 tippet.

  1. Egy téma vagy stílus kiválasztása

Mivel szeretsz foglalkozni? Mi a hobbid? Találd meg egyedi stílusod és alakítsd ki aszerint otthonod. Ne feledd, az otthonod megjelenése is kifejezi az egyéniséged, így ha valaki belép a lakásodba – ahogyan a megjelenésedről – úgy lakásodról is meglesz a véleménye.

  1. Ajándékok megjelenítése

Hogyan lehet a legkönnyebben egyedivé tenni egy helyet? Az egyik legjobb módja, hogy a személyes tárgyaidat, amiket például barátoktól, családtagoktól kaptál jeles alkalmakra kiteszed a lakás különböző pontjaira. Ez nem csak téged fog mindig emlékeztetni az adott személyre, vagy a tárgyhoz kötődő élményre, hanem azt is, akitől kaptad, hiszen ha meglátogat, tudni fogja, hogy fontos neked.

Ha egy régi lakásból költözöl újba, érdemes néhány tárgyat magaddal vinned, legfőképp azokat, melyek jelentéssel bírnak. Ilyen lehet egy étkezőasztal, ahol a nagy családi vacsorákat tartjátok, vagy egy ajtófélfa, ahová a gyerekek növekedését rajzoltátok be. Így a lakásnak jelentése lesz.

  1. Idézd fel az utazásokat

Az utazások és a hozzá kapcsolódó élmények feltöltik az embert. Azért, hogy ez ne csak a nyaralást követő néhány hétben legyen így, dekoráld otthonod az utazáshoz kötődő emlékekkel. Legyen az egy tárgy, melyet a nyaraláson a vásárban vettél, vagy néhány kép, mely a legszebb pillanatokat eleveníti meg. Ránézve mindig eszedbe fognak jutni az emlékek és átlendítenek a holtponton.

otthonosabbá

  1. Csináld magad, amit csak lehet!

Ha nem is érzed magad egy ezermesternek, vagy úgy gondolod nincs sok kézügyességed, akkor is érdemes néhány dolgot magadnak elkészíteni otthonodban. És nem csak a dekorálásra gondolunk. J Mennyivel jobb élmény úgy leülni például a kerti kanapéra, hogy tudjuk a két kezünkkel készítettük együtt a párunkkal? Mennyivel finomabb az étel, ha a fűszerek a saját, házi fűszeres ládikánkból vannak, amelyet mi csináltunk? Lehet, hogy saját kezűleg elkészíteni valamit több idő, de sokkal személyesebb és tényleg igazán egyedi lehet.

  1. Töltsd meg valódi élettel!

Az otthonod, úgy ahogy az életed mindig változni fog. El kell fogadnod, hogy nincs olyan hogy kész a lakás, minden a helyén van. Hiszen adódnak új élethelyzetek, melyekhez a lakásnak is igazodnia kell. Ilyen lehet például egy gyermek születése, vagy egy új hobbi, mely megkívánja, hogy módosíts a lakás kinézetén, és időről-időre te is érezni fogod, hogy változásra van szükséged.

Mint láthatod otthonosabbá tenni a lakást ilyen apró trükkökkel is lehet, nem kell vagyonokat költeni, a lényeg hogy személyiségednek megfelelően alakítsd ki a helyet, ahol laksz, hiszen csak akkor fogod magadat jól érezni a lakásodban.