Ingatlannet.hu logo

Csaknem kétszáz szolnoki ingatlan érintett

Csatornát építenek Szolnokon a Holt-Tiszánál levő Alcsi városrészben, a jövő hétfőn kezdődő beruházás mintegy 200 millió forintos első üteme 194 lakóingatlant érint – közölte Szolnok polgármestere az MTI-vel.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházást a szolnoki Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. végzi majd, jelenleg a mintegy 200 millió forintos első ütem megépítését tudja biztosítani a város a költségvetésből.
A minimum két hónapon át tartó első ütemben egy szennyvízátemelő és 2565 méteren gerincvezeték épül, az érintett 194 lakóingatlan mindegyikénél kiépítik a csatlakozási lehetőséget – közölte a polgármester.
Kitért arra, hogy a teljes övezet csatornázásához egy hasonló hosszúságú gerincvezeték megépítése szükséges, és ha az önkormányzat képes előteremteni az anyagi fedezetet, elkezdődhet ennek építése is, a pontos időpontról még nem született döntés.
Hozzátette: a fővezetékre történő rákötés ingatlanonként százhúszezer forintba kerül – amelyet akár négy részletben is fizethetnek az érintettek -, az egy összegben befizetett hozzájárulással tízezer forintot lehet spórolni. Tízszeresére emelkedik viszont köbméterenként a talajszennyezésért fizetendő díj azok számára, akik nem vállalják a rákötés költségét – mondta Szalay Ferenc.
A polgármester hangsúlyozta, hogy a beruházás előtt az érintettek egyhangúlag a csatornázás mellett döntöttek.
Szalay Ferenc felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy a hivatalosnak tűnő esetleges pénzgyűjtést azonnal jelentsék a rendőrségnek, mivel az érintetteket levélben tájékoztatják a beruházásról, a befizetésekhez szükséges csekkeket is postán küldik el.

Forrás: MTI