Ingatlannet.hu logo

Felhasználói kézikönyv

Ingatlannet.hu – Felhasználói kézikönyv

1. Bemutatkozás

Az Ingatlannet.hu-t, Magyarország egyik meghatározó ingatlanhirdető és -kereső portálját 2000-ben indítottuk el. Jelenleg több, mint 280 ezer ingatlanhirdetéssel és 280 ezer regisztrált felhasználóval a piacvezetők közé tartozunk. Folyamatos fejlesztéseinknek, kiváló szolgáltatásainknak és ügyfélcentrikus cégpolitikánknak köszönhetően töretlen népszerűségnek örvendünk mind az ingatlankeresők, mind pedig az ingatlant hirdetők körében. A bizalom, a partneri viszony, az innováció és az elkötelezettség képezik üzleti tevékenységünk alapjait, így minden szolgáltatásunkat ezek mentén kínáljuk ügyfeleink számára.

 

2. Szolgáltatásaink

Rendszerünket a mindenkori felhasználói igények alapján folyamatosan fejlesztjük, szolgáltatási körünk napról napra bővül. A gyors és részletes keresés mellett oldalunk lehetőséget biztosít a kedvenc ingatlanok, a találati lista és keresési kritériumok elmentésére, e-mailes emlékeztető kérésére, de akár ingatlankeresésben való közvetítői segítség kérésére, vagy országos ingatlanstatisztikák lekérésére is. Kreditrendszerünknek köszönhetően a hirdetések egyedi kiemelésekkel és címkékkel is elláthatóak.

 

3. Felhasználói oldalak

Ügyfeleinket e-mail cím alapján tartjuk nyilván, így Ön egy e-mail címmel kizárólag egyszer tud regisztrálni.Az oldalra való sikeres bejelentkezés után a saját Felhasználói oldalán találja magát. Ezen az oldalon a felhasználónévhez rendelt beállításokat és a szolgáltatásokat tudja kezelni. Az alábbiakban ezekről adunk tájékoztatást.

3.1. Ingatlanhirdetések

Feladott ingatlanhirdetései 30 napig jelennek meg oldalunkon keresési találatokként, ezt követően meg kell újítania hirdetéseit. Amennyiben hirdetése a 30 nap lejárta előtt aktualitását veszíti, kérjük, törölje oldalunkról, ezáltal is biztosítva adatbázisunk mindenkori frissességét. A korábban törlésre került, vagy lejárt hirdetései bármikor újraaktiválhatók, így nem szükséges azokat ismét feltölteni rendszerükbe.

3.1.1. ingatlanhirdetés feladása

Az ingatlanhirdetések feladása az alapvető szolgáltatások közé tartozik az Ingatlannet.hu-n, de igénybevétele regisztrációhoz kötött. Az ingatlanhirdetési oldalon többek között lehetősége van ingatlanai egyedi azonosítására, az értékesítés típusának beállítására, valamint a hirdetni kívánt ingatlan adatainak megadására.

  • saját nyilvántartási kód megadása
    Ha az ingatlanokat a saját nyilvántartásában kódokkal azonosítja, akkor azt a kódot itt adhatja meg.
  • ingatlanközvetítői segítség
    Amennyiben szívesen együttműködne más közvetítő irodákkal, lehetősége van rá, hogy elfogadja a közvetítői segítséget ingatlanai eladásában. Ebben az esetben a hirdetései megjelennek a Közvetítői segítséget elfogadó hiretők listájában, az ingatlant kínálók között.
  • térkép használata
    A térkép segítségével a hirdetett ingatlan pontos pozíciója megjelenik az ország utcaszintű térképén, így a keresők akár a környék adottságairól is informálódhatnak. A térkép használatához kötelezően megadandó adatok a megye és a település. Ezek beállításával a térkép nézete azonnal a beírt település környékére ugrik. Az ingatlan fekvésének további pontosításához kattintson a térképre! Amennyiben pontosan tudja az ingatlan földrajzi koordinátáit (pl. GPS-vevőből), a kinagyított térképes nézetben kattintson az ablak jobb felső részén található Koordináta megadása gombra, és írja be a pontos értékeket fokokban (pl. 46˚15’36” = 46.26)! Ha kész van a pozíció bejelölésével, kattintson a Mentés gombra!

 3.1.2. hirdetéseim

Hirdetéseinek listáját belépés után, oldalunk fejlécéből, ill. a Felhasználói oldaláról is elérheti. Aktív ingatlanhirdetéseinek könnyebb áttekintése érdekében használja a Lista szűkítése funkciót, valamint rendezze hirdetései listáját saját ízlése, ill. referensei szerint!

  • hirdetések átadása
    Az Átadás gombra kattintva lehetősége van hirdetéseit átadni referenseinek. Amennyiben egyszerre több hirdetést szeretne átadni, kattintson a lista fölött található, önálló jelölőnégyzetre, mellyel egyszerre az összes ingatlanát ki tudja jelölni.
  • hirdetés szerkesztése
    A hirdetések jobb oldalán lehetősége nyílik azokat módosítani, átadni, kiemelni, címkézni vagy törölni. A hirdetés mellett szereplő képekre kattintva további képeket is hozzáadhat hirdetéséhez.
  • kiemelés és címkézés
    Oldalunkon lehetősége van hirdetéseit kiemelt helyen megjeleníteni, címkével ellátni. A kiemelés egy remek eszköz arra, hogy felhívja a látogatók figyelmét hirdetésére, hiszen az így megjelenített ingatlanokat legalább hétszer többen tekintik meg az oldalon. Hirdetéseit kreditek vásárlása ellenében tudja kiemelni, címkével ellátni. A kiemelésről és címkézésről bővebben Kredittájékoztatónkban olvashat.
  • képek hozzáadása
    Minden feladott ingatlanhoz érdemes képet feltölteni, hiszen az ilyen ingatlanokat hétszer több látogató tekinti meg. A feltöltéshez Aktív ingatlanhirdetéseinek listáján kattintson a kép bal fölső sarkában található Képek szerkesztése linkre. Amennyiben egyidejűleg több képet szeretne feltölteni, a Tallózás során tartsa lenyomva a képek kijelölése közben a Ctrl billentyűt!
  • képek szerkesztése
    A feltöltött képek sorrendjének megváltoztatásához szintén kattintson a kép bal fölső sarkában található, nyíl alakú ikonra! A képek nevének megadása után mentse el módosításait az Ok gomb segítségével. A főkép megadásához kattintson a Legyen főkép gombra!

Az aktív ingatlanlistájához tartozó statisztikai adatok folyamatosan frissülnek, (pl. hirdetés feladása, módosítás, összes megtekintések száma, stb.).

3.1.3. lejárt hirdetések

Hirdetései 30 nap után lejárnak rendszerünkben, ezért frissíteni kell őket. A 7 napon belül lejáró, ill. lejárt hirdetéseiről e-mailben értesítjük. Hirdetéseinek megújításához kattintson a 7 napon belül lejáró hirdetések/Lejárt ingatlanhirdetések linkre, majd a megfelelő hirdetések kijelölése után aktiválja őket a Még aktuális gomb segítségével.

 

3.2. Kedvencek

3.2.1. kedvenc ingatlanok

Az egyes ingatlanokat kedvencei közé sorolhatja az ingatlanok adatlapján található Kedvencekhez adás gomb segítségével. Ez esetben a rendszer automatikusan árfigyelő, képfigyelő és ingatlanjellemzés figyelő szolgáltatást állít be, melynek segítségével folyamatosan figyelemmel kísérheti az Önt érdeklő ingatlanok adatlapján történő ár, kép, leírás változásokat.

3.2.2. kedvenc keresések

Portálunkon lehetőséget biztosítunk a keresések mentésére is. Amennyiben menti keresését, értesítjük, ha a feltételeknek megfelelő, új ingatlanok érkeznek rendszerünkbe!

Keresési feltételeit az alábbi lépésekben tudja elmenteni:

1. Indítson el a főoldalról vagy a találati oldalról egy keresést a kívánt keresési feltételekkel!
2. A találati oldal alján található mezőben adja meg e-mail címét, melyre a megadott keresési feltételeknek megfelelő, új ingatlanokról kér értesítőt.
3. Az aktuális keresés mentéséhez és az értesítés igényléséhez kattintson az Értesítés igénylése gombra!

Az elmentett kereséseket a fejlécben található Kedvencek linkre kattintva is elérheti, amennyiben átvált a Kedvenc keresések aloldalra. Keresési feltételeit a Szerkesztés gombra kattintva módosíthatja. Lehetősége van csak saját ingatlanok között keresni, ill. szűrhet közvetítői segítséget elfogadó hirdetésekre is, ehhez pipálja ki a megfelelő funkciót és kattintson a Keresési találatok megjelenítése linkre.
Amennyiben a jövőben nem kíván értesítést kapni a megadott keresési feltételeknek megfelelő, új ingatlanokról, vegye ki a pipát az e-mail értesítő funkció mellől.

 

3.3. Eszközök

3.3.1. üzenetek

Honlapunkon lehetőséget biztosítunk az ingatlant keresők számára, hogy a megtekintett ingatlan adatlapján üzenetet küldjenek a hirdetőknek. Ezeket Ön az Üzenetek menüponton belül tekintheti meg.

E menüponton belül beérkezési sorrendben látja saját és referensei üzeneteit, melyek megnyitásához kattintson annak sorára, vagy kijelölés után a jobb oldalon, fent található Üzenet megnyitása gombra! Utóbbi esetén ügyeljen rá, hogy egyszerre csak egy üzenet megnyitása lehetséges!

 

3.3.2. névjegy szerkesztése

A www.ingatlankozvetito.com a magyarországi ingatlanközvetítők gyűjtőoldala. Az erre az oldalra látogatók működési terület szerint, földrajzi rendszerezésben tudják megtekinteni az ország ingatlanközvetítőit. A www.ingatlankozvetito. com oldalon a Névjegy szerkesztése menüponton belül elkészített névjegye fog megjelenni.
A fénykép, rövid bemutatkozó, munkahelyek, hirdetések és elérhetőségi adatok megadása mellett itt jelenik meg térképen az Ön által beállított munkaterület is. A névjegyét tartalmazó oldal URL címét egyéb honlapokon, közösségi oldalakon is megoszthatja, ill. különböző sajtótermékekben is hirdetheti magát vele.
A névjegy szerkesztésének megkezdéséhez kattintson a változtatni kívánt elemre (ld. kis ceruza ikon)!

3.3.3. munkaterület szerkesztése

Oldalán lehetősége nyílik megjelölni munkaterületét. Ezzel a technikai beállítással azonnali e-mail üzenetben értesülhet az oldalunkra regisztrált, Ön számára potenciális ügyfelekről. Munkaterületének pontosításával kizárólag az Ön számára releváns ügyfelekről kap automatikus értesítést. Munkaterülete szerkesztéséhez jelölje be a tevékenyége által lefedett megyét és települést, majd nyomjon rá a Mentés gombra!

3.3.4. közvetítői segítséget elfogadó hirdetők: ingatlant kívánók / ingatlant keresők

Az ingatlant kínálók közt találja azokat az ügyfeleket, akik elfogadnak segítséget az ingatlanjuk értékesítéséhez. Ez Önnek mint ingatlanközvetítőnek nagy segítséget jelent az új ügyfelek felkutatásában, ill. segítségével könnyen találhat olyan ingatlant is, mely megfelelhet egy már meglévő ügyfele számára.

A kereső segítségével szűrni tud a hirdetések közt területileg, mely megkönnyíti munkáját. Amennyiben olyan hirdetést talál, melyre szívesen adna ajánlatot, vagy közvetítené azt, a jobb oldalon elhelyezett Ingatlant ajánlok gomb megnyomásával ezt egyszerűen megteheti. A gomb megnyomása után felbukkanó ablak két részből áll. Az első részben leírhatja az Ön ajánlatát az adott ingatlannal kapcsolatban, a második részben elérhetőségeit adhatja meg, de lehetőség van ennek mentésére is.

Az űrlap jobb oldalán, saját ingatlanhirdetései közül a fekete nyíl segítségével választhatja ki azokat a hirdetéseket, melyeket ajánlani szeretne. Ezt egyszerűen a balra mutató nyílra kattintva teheti meg. Az ajánlott ingatlanok mindegyikéhez külön, az érdeklődőre szabott megjegyzést is fűzhet a megjelenő, fehér szövegdobozba kattintva (ld. adjon meg leírást az ingatlanról!). Emellett bemutatkozó szöveg és az elérhetőségek megadására is van lehetőség.

Amennyiben kiválasztott ingatlanait mégsem szeretné az ajánlottak között szerepeltetni, a már behelyezett lista elemei melletti, jobb oldalra mutató, fekete nyíllal javíthatja téves ajánlatait.
A Levél küldése gombra kattintva rendszerünk e-mailben megteszi ajánlatát az érdeklődők számára.

 

3.4. Felhasználói beállítások
3.4.1. felhasználói adatok módosítása, felhasználó törlése

Amennyiben módosítani kívánja irodája adatait, kattintson a Felhasználói adatok módosítása, felhasználó törlése menüpontra. Megadhatja, módosíthatja alábbi adatait:

  • Elérhetőségek
  • Számlázási adatok
  • Levelezési cím
  • Kapcsolattartó adatai
  • E-mail cím és jelszó

3.4.2. e-mail értesítés beállítások

Ezen az oldalon kijelölheti, hogy mely eseményekről kíván tőlünk heti rendszerességgel e-mail értesítőt kapni. A központi irodák részére a referenseik üzeneteihez is teljes körű hozzáférést biztosítunk, így munkatársai munkájának ellenőrzésében is a segítségére igyekszünk lenni. Módosítás után minden esetben kattintson a Beállítások mentése gombra!

3.4.3. logó / fénykép feltöltése

Irodája adatlapjához, valamint saját profiljához itt tölthet fel logót, ill. fényképet.

3.4.4. megrendelt szolgáltatások és kreditek

Ezen a felhasználói felületen hónapról hónapra nyomon tudja követni megrendelt szolgáltatásait, ezeknek díjazását, a megrendelt csomag kezdetét, ill. a befizetés esedékességét és összegét is. Itt intézheti továbbá csomagváltásait, lemondásait, a kiemelési csomagokat és az ezekhez szükséges kreditek megrendelését, de szükség esetén fizetési módot, valamint a számlázás periódusát is itt változtathatja meg. Elektronikus számláit letöltheti a számla sorszámára kattintva!

3.4.5. referensek adminisztrálása

Ingatlanközvetítő irodák számára lehetőséget biztosítunk az iroda referenseinek adminisztrálására. Az irodavezető beregisztrálhatja referenseit, átléphet a referensek fiókjába, megtekintheti ingatlanjaikat, üzeneteiket.

Referens regisztrálásához töltse ki a Referensek adminisztrálása nevű űrlapot, majd kattintson a Referens regisztrálása gombra! A frissen regisztrált referens e-mail címére rendszerünk automatikusan elküldi a belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót. A referens adatait bármikor módosíthatja az Adatok módosítása gombra kattintva.

A referens fiókjába átléphet az Átlépés a referens felhasználó fiókjába linkre kattintva. A referensnél megnézheti, szerkesztheti az ingatlanokat. Amíg a referens felhasználói fiókjában tartózkodik, a lap tetején egy üzenet figyelmezteti erre. Saját fiókjába való visszatéréshez kattintson a Visszalépés az irodába gombra!

Az irodavezetők megtehetik, hogy ingatlanaikat referenseik között szabadon mozgassák. Ingatlanok átadása szükséges lehet pl. szabadságolások, személyi változások, de egyéb átszervezések esetén is. Ingatlanok átadását az Aktív hirdetések oldalon tud kezdeményezni. Ehhez a saját ingatlanok listájában kattintson az Ingatlanok átadása linkre, majd a megjelenő kis dobozban kattintson annak a referensének a nevére, akinek át szeretné adni az adott ingatlant!

Használja ingatlana sikeres hirdetéséhez, vagy kereséshez az Ingatlannet.hu – Felhasználói kézikönyv segítségét!

Sikeres hirdetést kívánunk!
Az Ingatlannet.hu csapata