Ingatlannet.hu logo

Gombokat a falra!

A gombok ilyen jellegű felhasználására legtöbben talán nem is gondolnának, pedig számtalan módon és alkalomnál jelenthetnek egyszerű, de aranyos, kreatív megoldást csupasz falaink díszítésére, különösen, ha nem rajongunk a hagyományos, nehéz festményekért.

Néhány ötlet a gombok felhasználására:

1.: Konyhába, étkezőbe a falra: ha nem szeretnénk dísztányérokat, edényeket a falra aggatni és unjuk már a csendéleteket is, úgy a különböző zöldségeket, gyümölcsöket ábrázoló gombképek is kiválóak lehetnek dekorációként.

 

 

alma

 

 

narancs

 

 

 

 

 

 

2.: Díszíthetjük vele nappalinkat is: az ábrának csak a képzeletünk szabhat határt (és persze a kézügyességünk és az interneten elérhető sablonok), kedvünkre játszhatunk a színekkel, formákkal, fiatalossá, játékossá téve vele a szobát.

fa (1)

 

il_570xN.645823954_23y6

 

 

 

 

 

3.: Gyerkőc szobájába: akár közös program is lehet a gyerekekkel különböző gombképek készítése. Lehet mesefigurát, állatokat készíteni, körberajzolhatják a kezüket, lábukat, majd gombokkal kirakva megörökíthetik azt.

vonat

ballon

 

 

 

 

4.: Ajándékként: készíthetünk belőlük különleges monogramokat névnapra, születésnapra, de akár szavakat is kitehetünk a betűkből. Lehet játszani a gombbetűk hátterével is, felhasználhatjuk a varrásból megmaradt maradék anyagokat vagy elszakadt, kidobásra váró ruhákat is.

betű

love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.: Lehet elegáns is! A klasszikus, letisztult lakások kedvelőinek is ugyanúgy nagyszerű dekorációs ötlet lehet, mint ahogy egy élénk színekkel bíró otthonban is. Bármilyen ötlet fekete/sötétkék – ezüst vagy barna/fekete – arany kombinációkban megvalósítva elegáns is lehet, illeszkedve otthonunk stílusához.

 

ezüst

 

hold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: www.etsy.com