Ingatlannet.hu logo

Időtálló megoldás a balesetmentes munkavégzés érdekében

 

Az Innovációs Minisztérium tavaly év eleji jelentése szerint a munkahelyi balesetek nagy része a raktározási munkák során keletkezett. Mivel ezeken a munkavégzési területeken emberek és különböző munkagépek mozognak és dolgoznak együtt, ezért mindig fennáll a veszély lehetősége, viszont ez a feszültség könnyen redukálható.

 

Túl az előírásokon: biztonsági felszerelés

A biztonságos raktártechnika területét érintő megoldások palettája egészen széles. Minden esetben a polcok, állványok, falak és a dolgozók védelmét hivatottak szolgálni, viszont ha az előbb felsoroltak bármelyikét baleset vagy sérülés éri, az komoly anyagi károkkal jár.

Annak érdekében, hogy az ilyesfajta esetek elkerülhetők legyenek, sok gyár és raktár fém ütközésgátló által választja el a targoncák közlekedési vonalát az állványrendszereknek kialakított tértől. Ezek az olcsó szerkezetek bár könnyen cserélhetők, ugyanolyan egyszerűen rongálódnak, így az erre keletkezett igény hívta életre a raktárberendezés egyik modern technológiáját, a rugalmas ütközésvédelmet.

 

targoncák közlekedési vonala és állványrendszerek elválasztása fém ütközésgátló által

 

Modern, rugalmas ütközésvédő

A műanyag ütközésvédelem számos előnye mellett az egyik legnagyobb, hogy képes elnyelni az ütközési energiák javát, olyan érzést keltve ezzel a nagy erővel becsapódó test számára, mintha gumiról pattanna vissza.

Míg a fém ütközésgátló kevésbé ellenálló, ezért gyakrabban kell cserélni és emellett a természeti erők is jelentősen roncsolják, minden esetben fennáll a korrózió veszélye. Szemben a műanyag ütközésvédővel, amely egy időtálló megoldást kínál, hiszen csak nagyobb becsapódás esetén kell cserélni, amely az egyes moduloknak köszönhetően könnyen és gyorsan elvégezhető.

 

A védelem és a figyelem középpontjában

Egy rugalmas ütközésvédő nemcsak a polcrendszert védi, hanem az ott dolgozókat is. Esztétikai előnyei, könnyű karbantarthatósága, valamint tisztíthatósága mellett kiemelkedik a környezetéből is, így élénk sárga színének köszönhetően mindenkit óvatosságra int. Ennek köszönhetően sem a raktár polc, sem pedig a dolgozó nincs veszélynek kitéve.