Ingatlannet.hu logo

Költözés? – Nem kell hogy rémálom legyen

Akár egyetemistaként költözöl egy új városba, vagy családostul kezdetek új életet egy új helyen, a költözés bárkinek megterhelő lehet mind fizikailag, mind érzelmileg.

költözés

Hogy fog egy egész élet elférni pár aprócska dobozban? Hát sok-sok pakolással és a felesleges dolgok kidobásával. Na de ennyire ne haladjunk előre, hiszen előbb meg kell tervezni a költözés főbb lépéseit. Először is találd ki, hogy saját vagy bérelt kocsival viszed el a holmidat, nagyjából hány fordulóba fog beleférni minden és próbáld meg a lehető legtöbb barátot, illetve családtagot beszervezni a cipekedésbe. Amint ezekkel megvagy, megvan a pontos dátum is, amikor mindenki ráér segíteni, akkor jöhet a csomagolás. Ehhez biztosan kell majd erős doboz, cellux, csomagoló fólia és szemetes zsák. Ilyenkor minden nagyon gyorsan el tud fogyni, emiatt érdemes előre jó sokat beszerezni.

Kezdésként a nem mindennap használatos dolgokat érdemes elcsomagolni, amikre a további pakolás közben biztosan nem lesz szükség. Amit bedobozoltál, azon jelöld valahogy, hogy mi van benne és hova fog kerülni az új helyen. A költözés előtti utolsó napokra hagyd a további pakolást, a ruhákat, fürdőszobai és konyhai eszközöket. Érdemes ezekből egy kisebb túlélő csomagot készíteni, amire később nagy szükség lehet, és nem kell majd keresgélni a dobozok közt. Kipihenten várd a nagy napot, hiszen még segítséggel együtt sem lesz könnyű feladat mindent elcipelni (főleg a bútorokat). Ha a pakolás nehézségein is túl vagytok, akkor a legvégén már csak a könnyes búcsú marad a régi otthontól és a szép emlékek felelevenítése.

Estére az új lakásban már olyan fáradt leszel, hogy akár a megpakolt dobozokon is elalszol majd.