Ingatlannet.hu logo

Tippek-trükkök (1) – Hogyan lesz sikeres az ingatlan eladás?

Magánszemély hirdetőink közül néhányan már ismerhetik Tippek-trükkök sorozatunkat, amellyel az ingatlan hirdetéseinken javíthatunk, tehetjük vonzóbbá és informatívabbá. Ezt szeretnénk most mindenki számára elérhetővé tenni, remélve, hogy tudunk egy kis segítséget adni a sikeres ingatlaneladás megvalósulásához.

 

Jöjjön is az első rész, melyben néhány alapvető kellékre szeretnénk felhívni a figyelmet, mely fontos lehet nem csak a hirdetés feladásánál, de a ház értékesítésénél is.

 

  1. ALAPRAJZ, TERVRAJZ: Az érdeklődők legelőször is a lakás alaprajzát szeretnék majd látni, ezért fontos, hogy kéznél legyen akár személyes érdeklődés esetén, akár online hirdetés feltöltésekor. (Eladáskor ne mulasszuk el átadni!)
  2. HELYSZÍNRAJZ, VÁZRAJZ: (telek, családi ház esetén): A helyszínrajz egy felülnézeti térkép a telekről, ami a tervrajzban vagy a Földhivatalban megtalálható. A vázrajz pedig a telek sarkai közötti vonalhosszúságokat mutatja.
  3. HELYRAJZI SZÁM: Az ingatlan alapvető azonosítószáma, mely alapján a tulajdoni lap kikérhető.
  4. TULAJDONI LAP: Tartalmazza az ingatlan adatait, az ahhoz kapcsolódó jogokat és jogilag jelentős tényeket, ma már a Földhivatal honlapjáról is lekérhető.
  5. INFORMÁCIÓK: Közművek, beépítési szabályok, engedélyek, tulajdoni viszonyok – Mindezekről érdemes tájékozódni.
  6. FÉNYKÉPEK: Feltétlenül szükséges a hirdetések elkészítéséhez! Erről a következő részben bővebben is lesz szó.