Ingatlannet.hu logo

Tippek-trükkök (2) – 10+1 tipp a kiváló ingatlanfotó készítéséhez

Az Ingatlannet.hu kutatása is igazolja, hogy a fényképpel, alaprajzzal ellátott hirdetéseket 7X több érdeklődő tekinti meg, mint az anélkülieket. Nem mindegy azonban a kép minősége, tartalma sem!  Tudtátok, hogy a legtöbb vevő érzelmi alapon dönt? Éppen ezért ha a fotó életlen, sötét vagy például rendetlenség látszik rajta, akkor lehet, hogy az illető egyszerűen figyelmen kívül hagyja a hirdetést.

 

Íme, néhány jótanács az ingatlan fényképezéséhez, így biztosan kiváló ingatlanfotó készül majd

 

  1. Amennyiben nem rendelkezünk megfelelő fényképezőgéppel, a legjobb, ha kölcsönkérünk vagy kölcsönzünk egyet.
  2. A cél az ingatlan vonzóvá tétele! Tegyünk rendet a telken és a belső helyiségekben is! A száradó ruhák, felmosóvödrök, porcicák nem az érdeklődők szemének valók. Sőt, akár egy szép csokor virággal, dekoratív gyümölcsöstállal még barátságosabbá tehetjük a környezetet. (Érdemes eltenni a drága tárgyakat, például értékes festményeket, hiszen nem szükséges ezeket közszemlére tenni, nehogy valakinek túlságosan megtetszen…)
  3. Fényképezzünk logikai sorrendben úgy, mintha az érdeklődő épp az utcáról térne be: utca, telek, külső falak, előszoba, stb.!
  4. A házat érdemes 45 fokos szögből fotózni, jó, ha látszódik a szomszéd házból is egy részlet, ha a két épület közel van egymáshoz.
  5. Nagyon fontosak a külső fotók is, de a legjobb, ha ezeket tavaszi, nyári időszakban készítjük el, ezek mindenképpen megnyerőbbek, mint egy ködös vagy havas, fény nélküli fotó.
  6. A belső terekben kapcsoljuk fel a villanyt még nappal is, de ha odakint nagyon erősen süt a nap, enyhén húzzuk be függönyöket! Fénnyel szemben legtöbb esetben érdemes vakut használni.
  7. A legjobb, ha a kép minél nagyobb mértékben lefedi a szobát. Az egyes részek, például sarkok kevésbé fontosak. (Fényképezzünk a sarkokból, vagy az ajtóból!)
  8. Javasolt úgy fotózni, hogy látszódjon, ahogyan a szobák egymásból nyílnak!
  9. Tartsuk egyenesen a gépet, ne legyen ferde a kép!
  10. Ügyeljünk rá, hogy a gép exponáláskor (kattintáskor) ne mozogjon! Ha bemozdult a kép, csináljunk egy másikat, ami éles.

+ A képek mérete ne legyen nagyobb pár száz kbyt-nál.