• Szigetszentmiklós
Ft
-
Ft
-

Telek méret

Építés éve

Emelet

Állapot

Falanyag típusa

Fűtés típusa

Parkolás típusa

Ingatlannet kód

Eladó lakás Szigetszentmiklós

59 találat


INGATLANFIGYELŐ


Keresésednek megfelelő új ingatlanokról emailben értesítést küldünk Neked!

KÉREM
1/3 oldal

VÁROS ÉS A KÖRNYÉK BEMUTATÁSA


 • Elhelyezkedés, Fontosabb jellemzők

  Szigetszentmiklós a budapesti agglomerációhoz tartozó város, a Szigetszentmiklósi járás székhelye. A több mint hétszázötven éves múlttal rendelkező település városi rangját 1986-ban szerezte meg. Szigetszentmiklós a Duna által körülhatárolt Csepel-sziget északi részén terül el. Keletről a Ráckevei-Duna, Dunaharaszti és Taksony; délről Szigethalom; nyugatról Halásztelek; északról pedig Budapest XXII. kerülete határolja. A Duna folyam és a főváros közelsége jó gazdasági és infrastrukturális adottságokkal ruházza fel Szigetszentmiklóst.

 • Hírességek

  A magyar közélet néhány kiemelkedő alakja köthető Szigetszentmiklóshoz. Híres művészek, sportolók, politikusok és vallási személyiségek születtek és éltek, illetve élnek Szigetszentmiklóson. Közülük fontos kiemelni Dr. Czékus János Pált, aki 1944-ben, itt látta meg a napvilágot. 1999 és 2001 között a Magyarország Nato katonai képviselője volt, emellett vezérőrnagyi ranggal rendelkezik, valamint Szent-Györgyi Albert-díjas egyetemi tanár. A településhez köthető továbbá Ádám Jenő, zeneszerző, kóruskarnagy; Károly György, költő, író; Leskovics Gábor, rockzenész, énekes; valamint Vereckei Ákos, kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakozó.

 • Nevezetességek

  Ádám Jenő, Kossuth-díjas zeneszerző emlékét két fontos látnivaló is őrzi Szigetszentmiklóson, ilyen az Ádám Jenő Emlékház és Ádám Jenő síremléke. Ugyancsak a múlt értékei előtt tiszteleg a város egyik legjelentősebb nevezetessége, a Városi Helytörténeti Gyűjtemény, mely széles néprajzi, történeti és régészeti kollekciójával országos szinten egyedülálló. A múzeum 1968-ban Szigetszentmiklós várossá válásakor került jelenlegi helyére.

  A város nevezetességei közé sorolható továbbá a Lakihegyi Adótorony, a Csepel Autó Gyártmánymúzeum és a Molnár Imre Citeragyűjtemény is. A településen található az egyedülálló természeti értékeket őrző Tanösvény is.

 • Vonzáskörzetben működő nagyobb cégek, vállalatok

  A kedvező adózási feltételek, a Duna és az M0-ás autópálya Szigetszentmiklósi szakasza számos nagyvállalatnak nyújt kedvező feltételeket a környéken. Mindezek közül talán a legkiemelkedőbb a Schneider Electric vállalat, mely „a világ vezető vállalkozása a fenntartható energiagazdálkodás és az ipari automatizálás terén.”

  Magyar Plastiroute német-magyar vegyesvállalat a forgalomtechnika terén tölt be jelentős szerepet. A környék további fontos kereskedelmi vállalatai a Delta-Truck Kft., a Buderus Hungária Fűtéstechnikai Kft., valamint a SUM és Társa virág-nagykereskedelmi cégek.

 • Ipar

  A környéken jelentős idegenforgalom bonyolódik le évről évre. A szuburbanizációs folyamatok mellékhatásaként emelkedik a város gazdasági szerepe is. Szigetszentmiklós az ország munkahelyekkel egyik legellátottabb területén helyezkedik el, köszönhető ez a leshegyi ipari park folyamatos bővülésének is. A rendszerváltás előtt a környék a magyar hadipar és nehézipar egyik központjának számított, köszönhetően többek között az 1996-ban megszűnt Csepel Autógyárnak. Mára a helyén az ÁTI Sziget Ipari Park működik, a környéken pedig a szolgáltatói szektor és a kereskedelem dominál.

LAKHATÁS


 • Város jellege

  Szigetszentmiklós sajátja a páratlanul szép természeti környezet, mely a várost igazán élhetővé teszi. A város a környéken működő ipari parkoknak, a nagy számban létesült kis- és középvállalkozásnak, a főváros közelségének és a helyi transznacionális vállalatoknak köszönhetően jó gazdasági adottságokkal rendelkezik, így munkalehetőségek is adottak. Kulturális és történelmi értékeihez köthető nevezetességei igazi időutazásban részesítik a látogatókat és az itt élőket.

 • Városrészek bemutatása

  Szigetszentmiklóson belül 7 városrészt különböztetünk meg. A jórészt panelházakkal szegélyezett Lakótelepet, a családi házakban gazdag kertvárosi részt, a Falut, a természeti értékekben gazdag Lakihegyet és a Duna-partot, valamint Ragádot és Buckát, ahol ugyancsak a kertvárosi hangulat és a természet közelsége kölcsönöz harmonikus hangulatot. A helyiek ugyanakkor további városrészeket is megkülönböztetnek, melyek közül Paptagot, Hárost, Vásárteret és a Sóshegyet is érdemes megemlíteni.

 • Lakosság bemutatása

  Szigetszentmiklós a maga közel harminchatezer főt számláló népességével, Budapestet leszámítva, a Csepel-sziget legnagyobb települése. A lakosság kilencvenegy százaléka magyar nemzetiségű, de német, szlovák, bolgár ukrán és roma nemzetiségűek is élnek a városban, melyek közül több kisebbségi önkormányzattal is rendelkezik. A város lakói hagyományosan reformátusok ám napjainkban a legtöbben római katolikusoknak vallják magukat.

 • Fontosabb zöldövezetek, parkok, kapcsolódó lehetőségek

  A város történelmi és kulturális emlékei mellett természeti értékekben is bővelkedik, melyek közül a legfontosabb a Tanösvény. Története a mellékág hajózóútjának mederalakítási munkálataival kezdődött, és az így kialakított iszapos-kavicsos zátonyokon őshonos és betelepített növényfajták is találhatók. Szigetszentmiklóson található mindemellett a hazánkban egyedülálló Alsó-Bucka homoki, löszös területeinek értékes maradványnövény-takarója, a Ráckevei-Duna ág partjának nádasai, facsoportjai és erdőfoltjai is. Ezek a zöldövezetek kikapcsolódásra, túrázásra és tanulmányi kirándulásokra egyaránt alkalmasak.

 • Kapcsolódó statisztikák

  Szigetszentmiklós kiváló elhelyezkedéséhez még társulnak a rendkívül kedvezőnek mondható lakásárak. Habár a lakóingatlanok négyzetméter ár alakulása itt is folyamatosan növekszik, áruk még mindig a vidéki kisvárosokéival vetekszik. Jórészt a szuburbanizációnak és a környék jó gazdasági és infrastrukturális adottságainak köszönhetően a lakónépesség száma 1990 óta folyamatosan emelkedik, és ez idő alatt több mint másfélszeresére nőtt. (forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

 • Iskolák és fontosabb képzések

  Szigetszentmiklós négy iskolája közül néhány speciális képzéseket is biztosít. Színvonalas művészetoktatás folyik a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A Kardos István Általános Iskola és Közgazdasági Szakközépiskola hasznos alapokkal látja el az ott tanulókat, felkészítve őket a továbbtanulásra, vagy a belépésre a munkaerőpiacba. Fontos mindemellett megemlíteni a Batthyányi Kázmér Gimnáziumot és a Bíró Lajos Általános Iskolát is.

KÖZLEKEDÉS


 • Város elérhetősége

  Szigetszentmiklós a fővárostól harminc percre található, autópályán az M0-ás vonalon illetve két főúton is megközelíthető. A sziget keleti és nyugati oldalán húzódó főútvonalakon elérhetőek a környező települések, rajtuk keresztül, Szigetszentmiklóson át pedig a főváros. Az alföldi települések irányába az 510-es számú főútvonal halad, melyre a Ráckevei Dunán át, Taksony felé vezető hídon át lehet rátérni.

 • Tömegközlekedés

  A főváros amellett, hogy közúton gyorsan megközelíthető, tömegközlekedéssel is gördülékenyen elérhető a HÉV vonalak igénybevételével. A H6-os vonal összesen négy Szigetszentmiklósi megállóval rendelkezik. A budapesti helyi buszjáratok közül a 38-as, 238-as, a 278-as, 279-es és 280-as is közlekedik Szigetszentmiklósra. Helyközi autóbuszjáratok indulnak a Csepel, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Tököl, Lórév, Makád és Csepel, Lakihegy, Halásztelek, Szigethalom vonalon. A településen a 677, 682, 683 és 684-es helyi autóbuszjáratok közlekednek.

KIKAPCSOLÓDÁS


 • Kulturális lehetőségek

  Szigetszentmiklós kulturális életében nagy szerepet játszik a zene, melynek több helyi klub és közösség is helyet biztosít. Ilyen a Nemcsak Jazz Klub valamint a Hallgasd Helyben, élő rockzenei klub, melynek a Városi Könyvtár és Közösségi Ház nyújt teret. A Városi Könyvtár – Felnőtt Könyvtárában időről időre családi könyvnapot szerveznek. Minden év márciusában megrendezésre kerül a Kossuth Bál, melynek helyszíne a Batthyány Kázmér Gimnázium.

 • Sport

  Szigetszentmiklóson aktív sportélet folyik. Folyamatosan várja vállalkozó szellemű, sportolni, kikapcsolódni vágyó jelentkezőit a Szatelit Tenisz Klub, valamint a Felamon Modern és Jazz Tánc Egyesület. A településen két nagy múltú egyesület is helyet ad a kézilabda sportágnak. Ezek a Szigetszentmiklósi Női Kézilabda Sport Egyesület és a Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör.

HIVATALOK, HATÓSÁGOK:


HELYI SAJTÓ, KÖZÉLETI PORTÁLOK:


AKTUÁLIS ÁLLÁSOK TATABÁNYÁN:


Szigetszentmiklós ingatlanainak négyzetméter ár alakulása

Lakóingatlan négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Szigetszentmiklós területén található lakóingatlanokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
109 413 596 246 666 622 500
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
42 082 693 12 000 000 149 900 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Családi ház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Szigetszentmiklós területén található családi házakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
137 377 994 246 666 500 000
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
50 883 890 12 000 000 149 900 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Téglalakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Szigetszentmiklós területén található téglalakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
57 519 360 410 588 622 500
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
27 763 556 14 500 000 44 999 999

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Panellakás négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Szigetszentmiklós területén található panellakásokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
56 412 811 377 017 462 790
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
22 848 571 18 200 000 31 490 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Sorház négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Szigetszentmiklós területén található sorházakra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
83 391 781 320 338 440 384
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
31 674 167 21 900 000 47 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Albérlet négyzetméter árának alakulása


 • Nominál m² ár
 • Reál m² ár

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Szigetszentmiklós területén található albérletekre vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m² Átlag m² ár Legkisebb m² ár Legnagyobb m² ár
58 2 097 1 600 3 000
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag ár Legkisebb ár Legnagyobb ár
108 333 90 000 120 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Az Ön által megagadott keresési feltételek alapján rendszerünk Szigetszentmiklós lakásait (panel, tégla és csúszózsalus lakás) listázta. Az Ingatlannet.hu portálján mindig megtalálhatja Szigetszentmiklós aktuális ingatlanhirdetéseit, legyen szó eladó házról, lakásról vagy albérletről. Szigetszentmiklós közintézményei: 3 általános iskola, 1 gimnázium, 1 szakközépiskola, 7 óvoda, 9 orvosi rendelő.