Ingatlannet.hu logo

Átkozott házak, megrontott lakások – tértisztítás babonamentesen

A rontás nem csak az embert, de egy-egy épületet is utolérhet. Lehet, hogy szellem van a házunkban? Lehet, hogy megöltek itt valakit? Lehet, hogy ez az épület el van átkozva? Mit lehet tenni, ha emiatt nem akarnánk költözni? Mi a tértisztítás legegyszerűbb módja? 

A Harmonet irodájában történt még a múlt évezred legvégén. Az egyik munkatársunk egyszerűen nem akar bejönni az új irodába, ami frissen festve várta, hogy elinduljon a szerkesztőségi élet.
– Itt valami nem jó – rettenetes dolog történt itt! – állította. Mit sem tudtunk az ingatlan előéletéről, de kíváncsian felhívtuk az embert, akitől az irodát béreltük. Kiderült, hogy az ingatlan korábbi tulajdonosát homoszexuális alkalmi partnere a videós tévéjéért 7 késszúrással megölte, az tévét a lakásból ellopta, majd elmenekült. A mi kolléganőnk pedig állította, hogy a megölt férfi szelleme még ott van. 

Meglepődtünk, és utána jártunk, mit lehet tenni ilyenkor.

3 tény, amit mindenki érez, ha fura dolgokat tapasztal az otthonában.

Néhány történet az elmúlt évekből:


A kutya mindig kikerül egy pontot az előszobában, a macskánk pedig ugyanott, mintha mindig hozzádörgölőzne valakihez. (Óvónő – cukrászmester otthona) 


A gyerek a sarokban egy pontra mutogat, és azt mondogatja baba ott. Aztán odatipeg boldogult édesanyám képéhez nevet rá és neki is mondja: baba! (HR vezető kislánya) 


Ahányszor hazaérek, mindig hidegebb van, mint amennyire a hőmérő indokolná, és valahogy nem szeretek otthon lenni, olyan rossz érzés fog el, pedig a legkedvesebb tárgyaimmal vagyok körülvéve és ez egy jó környék! (Mérnök férfi és matektanár feleség otthona) 

Indokolatlanul eltűnnek dolgok, amik aztán egész máshol kerülnek elő – leesnek dolgok, amik elvileg nem eshetnének le, valahogy az egész lakás paranormális tevékenységekkel van tele. (Informatikus férfi otthona) 

Elhagyatott ház az erdő mellett.

 

3 dolog, amit tudatosíts:

  • Nem vagy őrült!
    A legtöbben ilyenkor attól tartanak, hogy majd hülyének nézik őket. A legtöbb ilyen eset azonban nem babonás, butuska idős hölgyekkel esik meg, hanem gyakran diplomás mérnökökkel, vagy más gyakorlati emberekkel, akik csak súgva merik megírni nekünk, amit tapasztaltak. Ezek a jelenségek igen gyakoriak, és nem fontos, hogy higgy bennük, hogy megtörténjenek. Valóban nincs rájuk mindig magyarázat! 
  • Nem kell babonásnak lenned, hogy tenni tudj ellenük
    Az életünk tele van rituáléval. A rítusok áthatják az emberi életet, minden embernek vannak saját rituáléi. Gondoljunk csak a kávézásra, vagy amikor az autónkba ülünk, és a rutinszerű dolgokat végrehajtjuk. A tértisztítás is csak egy rituálé, és a figyelmünk fókuszát irányítja akkor is, hogyha nem akarunk hinni abban, amit csinálunk. 
  • Nem fog senki hülyének nézni!
    Pláne, ha csak te vagy ott, amikor elvégzed ezeket a rítusokat. Nyugalom! Rengeteg hülyeséget csinál az ember, amit utólag megbán. Ez most nem ilyen lesz, hiszen nem látja senki! Ha pedig szakembert hívsz az otthonodba, ő aztán pláne lát cifra dolgokat 

 

5 lépés, hogy megtisztítsd a teret otthonodban:

  1. Ez a legnehezebb: Fogadd el, hogy ez van! (nézd meg az előző 3 pontot) 
  2. Tegyél ki egy tálban sót, és kezdj el gyertyát égetni (lehetőleg fehéret, vagy világoskéket válassz) 
  3. Zsályás füstölővel, vagy tömjénes füstölővel járd körbe a lakást, és minden fal mellett érintsd meg a sarkokat, mondd ki akár hangosan, hogy ez az én házam, én lakásom, más lénynek itt nincs helye! 
  4. Ha konkrét jelenést látsz egy-egy helyen, segíthet, ha azt a helyet szenteltvízzel meghinted, és remélve, hogy tud olvasni, vagy tud magyarul, kiírhatod neki, hogy te már meghaltál, nincs helyed az élők közt. 
  5. A tiszta hangok, mint a csengettyű, a gong, vagy az ezekkel zenélés is segít a tér tisztításában. 

Ezeket mind alkalmazhatjuk, váltogathatjuk, vagy ha úgy érezzük, akkor akár kihívhatunk valakit, aki a tértisztításban profi, és segít ezeket végrehajtanunk.

Asztalon lévő füstölő, háttérben dísztárgyakkal.


A zavaros, piszkos, rendetlen lakásban minden rossz erő jobban érzi magát, tehát ha az otthonunkat elhanyagoltuk, mindenképp takarítsunk egy nagyot és tegyünk rendet, legelsőként abban a gócpontban, ami már a tavalyelőtti nagytakarításban is kimaradt. 

Hogyha pedig úgy érzed, hogy rajtad van a rontás, nem pedig az ingatlanon, amiben élsz, akkor segíthet a vörös fonal a csuklódon.