Ingatlannet.hu logo

Élénkül az ipari ingatlanok piaca

Élénkül az ipari ingatlanok piaca, a második negyedévben a bérbe adott 121 920 négyzetméter ipari ingatlan kétszerese volt az előző negyedévinek és közel hatszorosa az egy évvel korábbinak – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) az MTI-vel.

A teljes budapesti modern ipari ingatlan állomány 1 millió 848 ezer négyzetmétert tesz ki. A teljes kereslet 45 százalékát szerződéshosszabbítások tették ki, 30 százalékot képviseltek az új bérbeadások, és további 19 százalékot a bővítések. Három bérleti szerződést  kötöttek 20 ezer négyzetméternél nagyobb területre.

A második negyedévben összesen 22 bérleti szerződést írtak alá, az átlagos bérelt terület 5542 négyzetméter volt. A bérbeadások 97 százaléka a logisztikai parkokban történt, itt az átlagos bérelt terület mérete 6 590 négyzetmétert tett ki. Jelentősen – 19,1 százalékra – csökkent az üresedési ráta a második negyedévben. Az előző negyedévihez képest ez 2,6 százalékponttal, míg az egy évvel korábbihoz mérten 3 százalékponttal alacsonyabb.

Forrás: MTI