Ingatlannet.hu logo

Ha ezt az 5 dolgot betartod, imádni fogsz dolgozni!

Neked hogy néz ki az irodád? Kellemes benne dolgozni, szinte hívogat a munkára, vagy a hideg kiráz tőle? Emlékezz, ahol dolgozol, ott élsz is egyaránt, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen érzéseket vált ki belőled a munkahelyed, legyen az egy egész iroda, vagy csak egy asztal. Egy rendezetlen, unalmas és rideg környezet akár ronthatja is a munkateljesítményedet, ezért fontos, hogy jól érezd magad testileg, lelkileg, miközben dolgozol.

1. Csak azokat dolgokat tartsd az asztalodon, amik szükségesek

Mindent tegyél el, ami már vagy még nem aktuális, és csak a legfontosabb iratok legyenek előtted. A rendetlenségtől és attól, hogy semmit nem találsz meg azonnal, ideges leszel, és nem tudsz teljes mértékben a munkádra koncentrálni. Ez nemcsak az íróasztalodra, de a számítógépen lévő asztalra is vonatkozik.

2. Szortírozz

Dobd ki, ami már nem szükséges, a többi iratot pedig rendszerezd pl. dátum, projekt vagy fontosság szerint. Válassz olyan iratrendezőt, ami hozzád illik, téged jellemez! Meglátod majd, hogy sokkal kellemesebb lesz rendezett körülmények között indítani a napot.

iroda

3. Tedd kényelmesebbé a sok monitor előtt ülést

Néhány egyszerű gyakorlattal ez is megoldható.

1. Helyesen állítsd be a széked: A lábaid merőlegesen helyezkedjenek el, olyan magasra legyen beállítva a szék, hogy a talpad pont leérjen a padlóra.

2. Figyelj a megfelelő testtartásra: Ha erőlteted az egyenes háttartást, hidd el meg lesz az eredménye és búcsút inthetsz az örökös hátfájásnak.

3. A szükséges iratokat a klaviatúrához közel helyezd el, hogy megakadályozd az ismétlődő nyakmozgatást.

4. Állítsd be a legkellemesebb fényerőt és betűméretet a monitoron.

5. Ha az iroda kialakítása engedi, helyezd el úgy a monitorod, hogy ne csillanjon meg rajta a fény, valamint ne legyen az ajtó a hátad mögött, mert ez sem kellemes érzés.

6. Használj műkönnyet, ha elfárad a szemed!

7. Óránként állj fel! Igyál egy teát, mosd meg az arcod, vagy csak tornázz egy kicsit! Felfrissül a vérkeringésed és feljebb megy a vérnyomásod, ami miatt jobban tudsz majd koncentrálni.

4. Tedd személyesebbé az asztalod

Gondolj bele, a hétköznapjaid egyharmadát ebben a környezetben töltöd több mint 40 éven keresztül! Milyen számodra az ideális környezet? Tegyél ki a családodról képet, hogy emlékezz, kikért dolgozol, növényeket, dísztárgyakat, vagy bármit, ami megnyugtat.

5. Csak egy dologra koncentrálj!

Rohanó világunkban mindenki hozzászokott már, hogy egyszerre akár 4-5 dolgot is csinál, ez azonban egyáltalán nem helyes. A „multi-tasking” során egyik cselekvéssorozatra sem tudsz kellőképpen koncentrálni, ami frusztrálttá tesz, ráadásul nem végzed el megfelelően a feladataidat. A nap elején tedd fel magadnak a kérdést: Mi az a 3 dolog, amit ma muszáj megcsinálnom? Melyikkel kezdjem, melyik a legfontosabb?

Ezzel az 5 egyszerű tippel nyugodtabb leszel a munkahelyeden, jobban tudsz majd koncentrálni és egyszerűbben veszed az akadályokat! Ha pedig még nem találtad meg a tökéletes irodahelyiséget, válogass több ezer hirdetésünk körül!